Ezel16 Yeni gebelere tavsiyeler diye bir post buldum altındaki yorumlar harika ötesi ama arkadaşım sizin yorumlarınız korkunç ötesi. Çok özür dilerim ama siz baya hastasınız. Acilen doğum yapmadan önce tedavi olmalısınız aksi takdirde sizin anne olmanız, çocuk sahibi olmanız korkunç sonuçlar doğuracaktır. Tüp bebekle hamile kaldım diyen bir insana yaşadığı ülkenin sağlık sistemi yüzünden korkunç şeyler yazmış, çemkirmişsiniz. Gerçekten durmayın acil tedavi olun ya.
Ben de Danimarka’da yaşıyorum ve burada da durum aynı sizin o beğenmediğiniz sistemde dünyanın %70’inden daha sağlıklı gebelikler ilerliyor, daha sağlıklı doğumlar oluyor ve daha sağlıklı bebekler doğuyor. Dünyanın en gelişmiş, eğitim sistemi en iyi ülkelerinden bahsediyoruz siz ise aşırı cahilce konuşmussunuz.
Yurtdışındayım demişsiniz belli ki siz Bulgaristan, Romanya, Sırbistan gibi gelişmemiş insan hayatının önemli olmadığı bir ülkede yaşıyorsunuz. Ne yazıkki ülkemiz Türkiye’de de insan hayatı önemli değil. Devlet hastaneleri ezbere bir sistemle yapıyor kontrolleri alel acele, para verdiğiniz takdirde ultrasona da alırlar, hiç gereği yokken ameliyata da. Belli ki siz öyle bir ülkede yaşıyorsunuz ve kadının yaşadığı ülkeye kafayı takıp küçümsemeye çalışmışsınız. Ama kusura bakmayın lütfen küçümsenecek olan sizsiniz. Söylediğiniz cümlelerle tüp bebek ile zorlu belli ki zorlu yollardan geçerek hamile kalmış bir insana böyle felaket şeyler yazarak neler hissedebileciğini hiç mi düşünmezsiniz.
Sizin de karnınızda bebeğiniz varken nasıl böyle korkunç cümleler kullanabiliyorsunuz. Hiç mi korkmuyorsunuz bebeğimden çıkarsa diye. Belli ki kolay sahip olmuşsunız ve pek önemi yok karnınızdakinin. Gerçekten herkes anne olmamalı. Lütfen ama lütfen acilen tedavi olun arkadaşım acil.