Ezel16 Riskli gebelikte burada da ultrason daha sık kullanılmak zorunda ve kontrollerde sıklaşmak zorunda. Sistem bu şekilde ve sisteme ayak uydurmak zorundayız sistem maalesef şahsi olarak bana ayak uyduramaz. Devlet hastanesine gidiyorum burada özel hastane çok nadir ve devlet hastaneleri gibi kapsamlı değil. Buradaki devlet hastaneleri Türkiye’deki özel hastanelerden daha ileri seviyede diyebilirim. Teknoloji ve ilgi alaka yönünden söylüyorum. Doktor kalitesini tabiki bilemem.
Erken randevu istediğimde veya başka bir hastaneye yönlendirilmek istediğimde doktorum tek seferde yapacağımız işlemi bir kaç defa yapıp seni de bebeği de strese sokmaya gerek yok dedi ben de beklemeye karar verdim. Telefonla alakası yok çünkü ultrasonda radyasyon yok.Telefon radyasyon dolayısıyla zararlı. Ultrasonun ise aşırı kullanımı durumunda verebileceği zararlar henüz yeterli araştırma olmaması nedeniyle bilinmemektedir. Tıpta bilinmeyen bir durum her zaman risk oluşturur ve bu durumda risk almak istememelerini anlıyorum ben de istemem tabi ki.
Kısaca zararlıymış diyorum çünkü her seferinde uzun uzun açıklama yapmakta normal gelmiyor.
Türkiye’de sık sık ultrason kullanmalarına şaşırmıyorum keza leblebi gibi ilaç dağıtıldığı için bunu da önemsememeleri normal geliyor açıkçası. Genel olarak burada sağlık sistemi beni Türkiye’ye göre çok çok daha fazla memnun ettiği için yanlış yapıyorlar diyemiyorum 🌸
Bu arada elbette özel hastanelerin her zaman verdiği hizmet parayla doğru orantılıdır. Özel klinikte her ultrasonda ödeme yaptığınız için istediğiniz zaman girmeniz olası 🌸