Cansu1111 Mery6619 benim karnımdan bakınca 48 ölçüyor ama bende başka perinatoloji ye gittim dikişle mesafesi 16 dedi benim baya kısalmış zaten kısalsa da dikiş tutacak dedi doktor dikişin olduğu için korkma dedi
Mery6619 Cansu1111 siz kaç haftaliksiniz? Baştan anlatıyım kendi drum izindeydi başka dra rapor cikarttirmak için gittim karından 27mm olctu raporu cikartmadi bende kendi druma gittim 2gün sonra oda vajinal baktı 4mm açıklık var acil serklaj yapılması lazım ama önce perinatolojiye git araştırma hastanesine dedi gittim oda vajinal 32mm ölçtu acilma yok dedi. Bide klinikde olan bi perinatolog var oda karından bakarım bi sıkıntı görmezsem vajinal bakmam dedi karından 37mm ölçtu açıklık görmedim dedi anlayacağın kafam çorba
Zuleyha_18 Mery6619 riske atılacak bir durum mu bu alttan bakmam ne demek her türlü doğru sonucu alabilmesi için alttan bakmak zorunda can taşıyoruz ya basit bişey mi bu
Cansu1111 Mery6619 canım ben şu an 30 haftalık oldum ama senin dediğin gibi benimde 18. Haftamda sınırdaydı açıklık oldu doktor riske atamam ben serklaj yapalım dedi orda yan odada perinatoloji doktoruna da gösterdi kesinlikle yapalım dediler ve yaptılar
Mery6619 Zuleyha_18 karından bakınca bi problem görmezsem alttan bakmam dedi inanın o anki stres sıkıntıdan bende bakın demedim sonradan aklıma geldi o kadar parayı verdik bide peşin niye baktirmadim diye
Zuleyha_18 Mery6619 evet gerçekten stresli bir an en son gittiğim de üç kere alttan baktılar ve afedersin baya uğraştılar gorebilmek için o kadar canım yandı ki ama bebeğimin sağlığı için dayanmak zorundaydım 32. haftaya geldik en başından riskli gebeliğim olduğu için her muayenem de alttan bakıldı zaten 😐😐
mA06 20+3 günlük gebeyim, 24 gündür yatıyorum birde oğlum var , ondada risk vardı, bunda erken doğmak istedi, rapor luyum 1 gün ayağa kalkıyım hastandlik oluyorum Annemlere geldim mecbur doğuma kadar kalıcam gibi gözüküyor
Mery6619 Cansu1111 açıkçası bende perinatolojiye tedbir amaçlı yapılsın dedim ama gerek yok dedi. 30lu haftaları görünce korkularım biraz daha azalır belki
Cansu1111 Mery6619 canım sen çok dikkat et uzan stres yapma benek büyüdükçe baskı daha çok oluyor o yüzden çok ayakta durma ne kadar dikkat etsen o kadar iyi
Mery6619 Cansu1111 kendime 30haftayi hedef koydum o haftayı görürüm inşallah. Şimdi perinatoloji druna güvensem hiç bi sıkıntı yok normal hayatına devam et dedi. Druma güvensem serklaj dedi ikiside riskli. İnşallah vaktinde sağlıcakla alırız kucağımıza bebeklerimizi
mA06 Cansu1111 rahimde kasılma başladı bebek doğmak istedi, ilk doğum ile arasında 2 yıl olduğu için rahim altı kaslarım gelişmemiş bebek iyi ama rahim büyüdükçe aşağı iniyor ayakta durmam yasak duramıyorumda zaten, belden başlayıp kasıklarım ağrımaya başlıyor, doğum sancısı yani 20+4 olduk bakalım yolu yarıladık
Cansu1111 Mery6619 bende hep öyle diyordum 18.haftadan beri zorr oldu ama Allaha şükür 30 olduk inşallah sende görürsün Allahın izniyle bana doktor oturma çok dedi baskı yapıyor rahim ağzı kısalıyor dedi elinden geldiğince yat tabi senin sanırım bi çocuğun daha var senin daha zor ama elimden geldiğince hep yat en azından belli bir hafta ya gelene kadar Dua edelim birbirimize ben serklaj olmadan da yatarak geçirenleri biliyorum sen sadece kontrolleri ne sık git doktor 1 ayda 1 çağırıyor sa sen 2 haftada bir git ben öyle gitmeseydim çok geç kalmış olacaktım
Mery6619 Cansu1111 evet bide kızımda da 17hafta boyunca hep yattığım için. Hamile olduğumu öğrenince hep dikkat ettim baştan beride dikkat ettiğim için sanırım bunalmaya başladım artik. Evet 2haftada bi gidicem artık haftaya kontrolüm var
Mery6619 Zuleyha_18 iyi olsunlar vaktinde dogsunlarda bi şekilde idare edicez artık. 30lu haftalara gelince bende biraz olsun rahatlarım belki
Cansu1111 Mery6619 sağlıkla gelsin canım benim herşey üst üste geldi 3 gün önce kanamam oldu hastahaneden çıktım 1 gün kaldım ciğer geliştirici vurdular erken doğum için oda hareketlerini azalttı bide boynuna 1 tur kordon dolanmış sıkı takip etcez dedi
Mery6619 Cansu1111 sizin ilk gebeliginiz mi? 2doz mu vuruldunuz ciger gelistiriciyi. Kızımda 4doz yapılmıştı banada evet hareketleri çok azalıyor. Bide ateşim çıkmıştı bi kac saat dr normal dedi
Cansu1111 Mery6619 benim daha önce kayıplarım var dış gebelik oldu kalbi durdu ilk defa bu zamana kadar geldik 2 doz yapıldı ama hareketleri çok azaldı ister istemez panik yapıyorum
Mery6619 Cansu1111 yanlış hatirlamiyorsam 2gun sürmüştü kızımda da hareket azlığı sonra yavaş yavaş çoğalmıştı. 32haftalikken 2doz daha yaparlar büyük ihtimal
Cansu1111 Mery6619 benim de 2 gün oldu bügun düne göre daha iyi dün çok çok azdı yavaş yavaş kendine geliyor sanırım inşallah bir an önce düzelir