Drfatma öldürülme ce tehdit meselesi çok ayrı. Ben de bir öğretmenim ve okulda bir öğrenciye düşük not verince ya da herhangi bir olumsuz durumda ceza verdiğimizde aynı riskleri ve korkuları taşıyorum. Okula gelip tehdit eden, üstüme yürüyen, hoşuna gitmeyen bir durumla karşılaşınca hemen şikayet eden insanlarla bende karşılaşıyorum sürekli. Üstelik herkesin “eğitim gönüllüsü” olduğu ve en az bizler kadar bilgi sahibi olduğunu iddia ettiği bir düzende…. ancak bu korkularımdan dolayı ya da bu iğrenç düzenden dolayı öğrencilerime dersi yarım yamalak anlatmıyor, bana bir soru sorduklarında yüzlerine bakmadan arkamı dönüp gitmiyor, sınıflar çok kalabalık diye umursamaz davranmıyorum. Sisteme karşı çıkmak ve durumun düzeltilmesini istemek çok ayrı bir şey, düzen böyle olduğu için bu durumun normal karşılanmasını istemek çok ayrı. Sizin yazınız tamamen düzenden dolayı bu durumu normalleştirmeye çalışmak. Ben sağlık konusunda çok takıntılı bir insanım var yaklaşık 10 sene önce öğrendiğim kistimden dolayı her 3 ayda bir mutlaka kontrole giderim. Son 3 yıldır özele gidiyorum ama öncesinde hep devlete gittim. Nice doktorlar gördüm özelde ki gibi muamele yapan, cana yakın güleryüzlü ve tüm sorularımı cevaplayan. Ama benim daha hiçbir tahlilime, sonucuma bakmadan sadece öykümü dinleyip asla çocuk sahibi olamayacağımı belki evlat edinmem gerektiğini 2 cümleyle söyleyip hiçbir sorumu cevaplamadan beni odadan çıkaran. Dediğim gibi bu bence vicdanı bir mesele. 2 dakika içinde de bir insana yeterli bilgi ve ilgi aktarılabilir diye düşünüyorum.