Gebelik kolestazı geçirenler
2 gün önce bana da kolestaz teşhisi kondu vakit kaybetmeden doktorunuzla iletişime geçip Gastroenteroloji bölümüne randevu alın o size tedavi planlayacak değerlerinize göre. Benim kadın Doğum doktorum beni biraz oyaladığı için değerlerim çok yükselmiş ilaç tedavisine başladık düşmesini bekleyeceğiz 🙏🏻
Mugey herkeste farklı çıkıyo galiba tam anlaşılmıyo ki 🥺 ben de 28 miydi 29 muydu o haftalarda vücudumdaki küçük noktacık şeklinde döküntü ve kaşıntı ile önce cildiyeye gittim değerlerime bakıldı gebeliğe bağlı kaşıntı dedi gönderdi doktor . Sonra döküntüler yayılınca ben acile ağlayarak gittim çok da kaşınıyodu acildeki doktor uyuz dedi gönderdi cildiyeci uyuz olsa anlardı dedik uyuz ilaçlarını kullanmadık sonra dahiliye doktoruna gittim tiroidlerim için gidiyodum ast alt değerlerim yüksek çıkınca ihmal etme gastroenteroloji bölümüne git randevu bulamazsan özele git acil dedi ben de bi sonraki gün apar topar Gastro bölümüne gittim özelde ast alt ve safra asidi kan tahlili istendi safra asidi değerim yüksek çıktı ve sonunda kolestaz dendi. İlaç verdi kullanmaya başladım ama kaşıntılar devam etti artık uykudan uyanıp kaşınıyodum ellerime çorap geçiriyordum kaşımamak için. Başka Gastro doktoruna gittim ilaçların dozunu yükseltti kaşıntım azaldı iyi gidiyoruz gibi şuanda çarşamba günü tekrar tahlil vermeye gidicem bakalım inşallah düşmüştür yine değerlerim. Şuan 34+6 haftalığız
Newmom1234 geçmiş olsun çok iyi ilerlemişsiniz sağlıkla kavuşun inşallah bebeğinize.
Mugey inşallah 🙏🏻🙏🏻 umarım sizin de geçip gider
Newmom1234 Merhaba canım ne yaptınız gittiniz mi doktora bende suan kolestaz yüzünden yatmış bulunmaktayim hastanede benjm kaşıntım çok ara ara olsada bi gelip geciyor safra asit sonucunu bekliyoruz ona gore doguma karar vericekler ama almaları benim için daha iyi olucak ama sonuc gelmeden asla karar vermiyolar
Mucizemibekliyorum41 değeriniz kaç hastanede yatma sebebiniz ne
Mucizemibekliyorum41
Canım bize de değerlerim düştü diye yatış istemedi en son doktor. Ama bana da dedi yatış yapıp ilacı kendimiz vericez dedi yatışımız olmadı ama yarın tekrar kontrolüm var aç karnına gel dedi safra asidi isteyecek sanırım o da geç çıkıyo hemen çıkmıyo bakıcaz artık 35 haftalık olduk bile biz. Siz kaçıncı haftadasınız