Lovely77 Merhaba kızlar su’da doğum yapanınız var mı, ya da bildiğiniz yapan birileri oldu mu hiç ? Îlk doğumum normaldi, şuan 2. Gebeliğim ve su’da doğumu çok merak ediyorum
Ranipcneg Lovely77 Ben ilk doğumumu normal diye gittim ama sürekli ⅚ kez sıcak duş aldım alarak yaptım hastanede duşta suyum ve kanamam gelmeye başladı okadar rahat doğumum olduki hissetmedim bile resmen imkanın varsa suda yap
Maviyesill Lovely77 instagramda takip ettiğim melikegnur var Denizli’de suda doğum yaptı tek bildiğim bu benim de bayağı güzeldi doktoru ebesi vs paylaşım yapmıştı
Umutaren Lovely77 ``ben yapmak istiyordum ama araştırdım 2 sene önce sadece İstanbul’da vardı doğum için de oraya gidemezdim Muğla’da oturuyorum uzak şimdi belki artmıştır yapan yerlerin sayisi
Ranipcneg BusrAsil2019 Tabikide o değil sıcak suyun damarları gevşetme özelliği var o yüzden rahat oluyor kendini sıkmıyorsun ebem bana öyle söyledi sizinki biraz suda doğum gibi oldu tek ebe ve ben bebek çıkınca başka ebe basimizda bekliyordu bebeği aldı sadece ben hep kendim ikindim gebe okuluna gittiğim için gidişatı biliyordum karnıma bastıran veya ikin diyen olmadi yani
Mervewrem Umutaren Merhaba bende Muğla’da bodrumda yaşıyorum. Bende suda doğum yapmayı planlıyorum. Burada Acıbadem hastanesinde yapıyorlar. Bilginiz olsun.
Tutaste_ esra_mercan42 süreç nasıl acaba öğrenip yazsanız yada o yazsa buraya atsanız. Suda dogumu cok istiyorum da kimse basından sonuna anlatmıyor
sallyt suda doğum için özel hastanelerin genelde bi odası veya suda doğum için olan bir bölümü var hastaya özel hazırlanıyo. suda doğumun olayı müdahalesiz doğum yani doktorda girse odaya size temas halinde olmuyor epidural spinal hiç bir şekilde anestezi yok kendi başına doğru ıkınma ve nefesle doğum yapma diyebilirim. bende istiyordum doktoruma sordum bildiğin müdahalesiz vajinal doğum dedi hastalar su içinde olduğu için ağrı sızı olmayacak sanıyor ama o su orda tamamen psikolojik rahatlatma sağlıyor dedi tabi birde hastanede atıyorum rakamı doğum 45 binse 30-40binde o havuzu kurmak için alıyorlar doğum size 70-80 bine geliyor
Niloyaaaaa Bizim Aydın da kadın doğum hastanesi bile suda doğum yaptırıyor artık baya yaygın.. ben yatarak doğurmak yerine suda doğumun daha kolay olduğunu düşünüyorum çünkü bir yerde dinlemiştim yer çekimine göre yatarak doğum yapmak çok zor kediler köpekler ya da diğer canlılar bile yatarak doğum yapmıyorlar diyordu o yüzden suda çömelir pozisyonda yer çekimiyle birlikte daha kolay olabiliyormuş
Ranipcneg Ceyda24 Devlette bizim hastanemiz yeni yapildi anne hastanesi diye geçiyor tek odali özeller gibi tüm imkanlar var
Umutaren Zg99 Marmaris’te oturuyorum M. Onur Karaltı doktorum devlet hastanesi ilk doğumumu Özel yucelende yapmıştım
Nurcantas65 Suda doğum yapmadım ama suyu kullandım.6 cm sonrası dayanılmaz sancıyla kendimi suya atmıştım sıcak su öyle iyi gelmişti tam bilmiyorum ama takribi 45-1 saat belki daha az full açıklıkla doğum yapmıştım. Ağrıyı 10 üzerinden benim için 3 e indirmişti
Kakuleliii Nurcantas65 Gerçekten mi eğer öyleyse çok iyi peki çömelir durumda mıydınız yoksa ayakta mıydınız