3 aylık kızım ile sizin için kullandığımız ürünleri derleyeceğim, umarım faydalı olur. Çok araştırıp genel olarak çoğu şeyi hevesle aldım. Varımızı yoğumuzu miniğe yatırmış olabilirim. O yüzden gerekli gereksiz çoğu ürün hakkında bilgim vardır büyük ihtimalle 😅
Memnun kaldıklarım ile başlayayım;
-Yataş juno; en makbule geçen ürünlerden biri. 3 ayı çok rahat geçirdik bununla, tatile bile götürdüm ve içim çok rahat uyudu yanımızda. Aldığımız en memnun kaldığımız ürünlerden olabilir.
-chicco nun tırnak makası seti. Makasını hiç kullanmadım ama tırnak makasından çok memnun kaldım, ilk andan itibaren çok rahat kullandım. Bir de şu dönen törpülerden aldım. Tırnak makasıyla kesip törpü ile yuvarlıyorum.
-braun kulaktan ateş ölçer. Çok araştırıp aldım, doktorların önerdiği bu şekilde kullanılanmış. Memnun kaldım ben de çok.
-okbaby nin bebek küveti ve ayrı ayak aparatı. Ayak kısmını alt değiştirme ünitesi olarak kullanıyorum. Çok çok kullanışlı oldu. İçine sünger almıştım tam uymayınca kestim kumaşını diktim mükemmel oldu. Küvete gelirsek pek kullanmadım açıkçası başlarda bilmediğim için kullanıyordum sonra birazdan söyleyeceğim ürüne geçtim lavaboda yıkıyorum çok rahat ettim. Univabynin küvetine uygun file asla bulamadım çok büyük çünkü. Ama birkaç deneme sonrası uyguna yakın bir file buldum iple uç kısmını sabitliyorum. İhtiyacı olan olursa onu da söylerim. Her file her küvete uymuyor, üzerinde hepsine uyar dese de inanmayın.
- küvet içine file bulamayınca bir aparat aldım. Yine juno gibi aldığım en iyi ürünlerden oldu. Bebeğimi tek başına her akşam bunun sayesinde lavaboda yıkayabiliyorum. Kesinlikle öneririm, özellikle bizim gibi dikdörtgen lavabonuz varsa. Dekohop katlanabilir silikon bebek banyo oturağı diye geçiyordu trendyolda.
-şampuan olarak ecowell en memnun kaldığım. Konak oldu ara ara o zaman clinikid şampuan kullandım tek seferde geçirdi. Clinikidin aslında gaz için masaj yağını almıştım yanında şampuan hediye geldi. Yağdan memnun kalmadım işe yaramadı bence ama şampuan etkiliymiş.
-elele nin anne yanı park yatağını aldım, çok memnunum. Sallanıyor, alt açma ünitesi var ve çok kullanışlı. Boyutu güzel, cepleri süper. Dönencesi var. Yine olsa yine bunu alırdım. Ama, işin bir de aması var. Yatağımızın altı aşağıda olunca tekerlek nedeniyle tam yapışmadı zaten anne yanı olarak yan tarafını indirme gereği duymağımdan sorun etmedim. Yatağımız çok yüksekmiş alçak kaldı çünkü ama benzer modellerin de farklı olduğunu sanmıyorum. Biz zaten juno ile kullanınca ve alt açma ünitesini de takınca indirmedik, çok rahat kullandık. Bir diğer ama sallanma ayağı çıkmaya başladı sürekli neden bilmiyorum. Kızım zaten sallanmaya alışmadığı için onu da sorun etmedik, o ayak olmasa da hafif salınım yapıyor bana oldukça yeterli geldi. Bir de müşteri hizmetleri çok başarılı.
-elele çantasını aldık. Çok kullanışlı ve kocaman, her şeyi yiyip yutuyor gözleri çok iyi. Yine aması var. Ama bebek arabasının altına sokmak eziyet geldi. Ki bebek arabamız travel sistem kocaman bir şey.
-bebek arabasında mamas papas ocarro ve cybex libelle aldık. Cybex şu an için dolabın üzerinde oturmaya başlayınca onu da kullanacağız. Şu an mamas papastayız uzun süre pusetle kullandık. Biz artık normal koltuğuna geçtik. Normalde erken deniyor ama araba o kadar konforlu ki bebek çok rahat yatıyor. Dümdüz, pusetten daha rahat geldi. Bir sürü kemeri var zaten yapışıyor arabaya ufacık bile olsa. Süspansiyonu çok iyi olduğu için sallanmıyor. Puset sallanıyordu biraz. Ama tabii ağır ve büyük bir araba.
-emzik ve biberon olarak philips avent aldık. Emzik başta sadece uyurken azıcık alıyordu. Şimdi uyurken ve huzursuzken hemen rahatlıyor. Uykusunda atıyor sonra çok rahat ettik.
-biberonları her çeşit cam ve silikon olarak aldım gidip ama hiç kullanmadım. Meme reddi olmasın diye başta enjektör ve kaşık biberon kullandık. Boşuna almışım açıkçası küçük boy camı sanırım. Direkt büyüdüğü zaman kullanacağı silikonları alsam olurmuş, biberon kullanımı önerilmiyor çünkü meme reddi olmasın diye. Uzun deneme sonrası süt gelmezse belki o zaman almanızı öneririm.
- başta sütüm geç gelince ve sonrasında hızlı kilo verdiği için mama da içti kızım kısa bir süre (bu da gereksizmiş meğer de ayrı mevzu neyse), o sırada enjektör ve kaşık biberon gerçekten çok iyi oldu. Enjektörle mememe akıtıp memeden içiriyordum. Böylece emmeye de alıştı. Zor oldu ama değdi. Kaşık biberon da çok iyi bir şey. Mama verirken çok kullandık, çenesi yorulduğu için destekledik. En ucuz beyazını almıştım. 2 defa aldık yetti. Sterilizatöre attım hatta bir şey olmadı.
-mamajoo sterilizatörünü aldık. Büyük ama konforlu. Şimdilik sadece sterilizatörünü kullandım ama çok işlevi varmış. Ek gıdada göreceğiz.
-lansinoh tabii ki süper bir marka. Süt sağma ikili makinesini aldım. Çok çok memnunum. Tek taraflı kullanıyordum şimdilik. Bu sırada bir kablosunu kaybettim. İnternet sayfasında tüm yedek parçaları satılıyor hemen geldi. Bu büyük bir avantaj bence. Tüm saklama kapları ve poşetleri uyuyor. Hepsini çok sevdim. Kremi çok çok iyi. Çok rahat ettim. Yara olmasını engelledi ve tedavi etti kesinlikle.
- gümüş kapak başlangıçta çok kullandım ama kremden daha çok memnun kaldım. Evde sütyen takmak gerekiyordu. Bundan sıkıldım biraz. Ama yara olursa özellikle cidden rahatlatıyor. 999 değil 925 olanı aldım araştırdıktan sonra. 999 un kararma yaptığına dair çok yorum vardı.