caglagirginnn sıgaradan dıyemıyorum çünkü benım 2 hamılelıgımde sorunluydu. Eski yakın arkadaşım gebelıgınde sigara ilk 3 aylıkken alkol ne bulduysa içti kocasıyla kavga eder alkol alırdı gıtmedıgı gezmedıgı yer yoktu, ama ben cok dıkkat ederdim ilk bebegımde evden çıkmazdım sıgara ıcerdım ama cok az ıcerdım onun dışında cok guzel beslenırdım düşük riski erken doğum riski sürekli kanama ne ararsanız yaşadım bazı şeyler nasıp herhalde. Doğum yaptık arkadaşım 15 günlükken sütünü sağdı annesine bıraktı rakı ıcmeye gıttı ve o sütle emzırdı evıne giren çıkan bebegını elleyen öpen sayısızdı bebeği 2 aya 2 yaşına gırecek.
Ben doğum yaptım kımseyı zıyaretcı olarak kabul etmedim bebeğimın yanına anne baba ve kardeslerımız de maske takarlardı elletmezdım evden dışarı 2.5 ay cıkmadım ona rağmen oğlum rsv oldu ve vefat etti, sıgara ıcılmemesı gerekiyor bırakabılen bıraksın bebek olmasa bıle sağlığımıza yazık ama benimki sıgaradan değildı başlı başına sorundu. Suna yıne hamıleyım sıgara tek tuk 2-3 tane ıcerdım 10.haftamda kanamam oldu hastanede yattım suankı doktorum yasakladı bebeğin esınde problem olmuş ılk sorduğu şey sıgara mı oldu sıgara doğrudan bebeğe zarar vermıyormus ama plesantaya zarar verıyormjs erken dogum, plesenta yaşlanması vsvs. Benımde plesanta da sorun olunca doktor kızdı bende onca kötü şey yaşadım esımde sıgaradan kaynaklı hareket sorunu varmış urolojı doktoru öyle demişti alkol ıc sıgara ıcme diye bende de pcos var 2. Bebegımı zar zor elde ettık 1 senede o yüzden yolda yürümeye bıle korkuyorum sıgara benı hepten korkutuyor bu durumda üstelik serklajlıyım riskli gebelık gecırıyorum bana doktorum yasakladı dıgerlerı ne olur bölemem etrafımda teyzemde dahıl bütün hamıleler ıctı bebeklerı zamanında doğdu sorun yaşamadan benımse masallahım var. Sıgaradan dıyemem ondan degılde dıyemem bende bilmiyorum tek bıldıgım kımler neler yapıyor gebelıgınde bısey olmayınca olmuyor bence nasıp ıslerı bunlar, ama sıgara da genel olarak sağlıksız bence herkes bırakmalı zor bısey doğurana kadar sabır dogurup sütten kesınce direkt sıgara kahve keyfı yapıcam gerı baslıcam mesela😂