seymaa7 YaseminElbir normal doğuma gayet uygun bence kilosu birde ultrasonda fark ediyor 38.haftada 3.700 demişlerdi doğuma girince ben 4 kilo çocuğu nasıl doğurcam diye ebelere söylenip ağlamıştım 39+6 da 3.100 gram doğurdum😂
dhbetul seymaa7 bu söylediğinize çok sevindim ya benim bebeğime de iri diyor doktor normal doğurabilirain 4 kilo üstü doğuran bile var dedi çatı muayenem daha olmadı ama bebek kilosu fazla çıkıyor genelde dedi herkes umarım benim de sizin gibi olur
Lina_mungsn YaseminElbir sabah nişanim gelmişti gittiğimizde 2 cm açıklık vardı sabahti Öğlen saat 2 ye kdr gidip dolaşın dedi sonra yine gelin dedi dediğini yaptım gittim 3 cm kadar açıklık vardı ama sancım yoktu suni sanciyla normal doğum yaptım
Lina_mungsn YaseminElbir bugün 9. Ayım bitti u gebeligimde de 4 kilo olmuştur diye düşünüyorum 38+5im
seymaa7 dhbetul inşallah çok güzel doğum geçirirsiniz 🌸 benim çevremde doğum yapan kim varsa doktorun söylediğine göre 300-400 gram az doğmuş benim 600 gram az doğunca çocuğumu karıştırdılar sanıp panik olmuştum doktor da normal kilosunun farklı çıkması demişti😂😂
Dmerrt YaseminElbir benim bebeğimi 37 haftalık aldılar ağrım var diye gittim 2 haftası vardı daha🥹🥹hiç unutamıyorum neye uğradığımı şaşırdım 2.810 kg doğdu dursaydı birazdaha kilo alırdı 😢😢😢
dhbetul seymaa7 teşekkür ederim canımm amin🥰🥰 ultrason fotosundan bile yüzü tombik benimkinin bakalım ortaya ne çıkacak 😂 Doğum kolay olsun diye herhangi bir şey yapmışmışsınız?
-Themother- YaseminElbir maalesef. Bir de 18 saat aç susuz ve uykusuz sancılarla çok güçsüz düşmüştüm
Yusbus YaseminElbir kızlar 36 haftalığız bebeğimin kilosu 2.200 doktor çok zayıf dedi sizcede zayıf mı eğer zayıf diyorsanız kilo aldırmak için neler yemem gerekiyor bana yardımcı olursanız çok sevinirim
H-zl Yusbus ceviz muz yumurta kaşar peyniri tuketebilirsiniz ben de 36 haftaligim bebeğimin kilosu 3 100 iri bebek şekerim var benim
Laila7- Yusbus kefir , muz, ceviz , çiğ kuruyemişler önermişti doktorum bana ve en önemlisi yumurta.. karpuz da kilo aldırabilecek meyve fakat fazla tüketirseniz bebekte şeker komasına girebilir demişti bana porsiyon azalttırdı
seymaa7 dhbetul benimki de ultrasonda kocaman yanaklıydı doğduktan sonra ödemi atıyorlar gidiyor biraz daha🥰Doğumu kolaylaştırmak için değil ama sancılarımın başladığını anladığımda evde çektim 2-3 sıcak suya oturdum bol bol squat yaptım en son nişanım gelince hastaneye gittim açılmam 8cmdi ama doğumum zor geçti kesi ve dikişim fazlaydı şimdiki aklım olsaydı doktorumun söylediği perine masajını 36.haftadan sonra bol bol yapardım internetten videolarını izleyip yapabilirsiniz göbeğiniz engel olursa da eşinizden yardım alın mutlaka yaptırın perine masajı vajinanın giriş kısmındaki kasları gevşetiyor ve bebiş oradan rahat çıkıyor böylelikle kesi ve dikiş olmuyor veya az oluyor ama benim yapmazsanız bebek gelirken o kasları kendisi zorlayarak gevşetmeye çalışacak o yüzden de yırtıklar oluşacak🥰
Yusbus H-zl benimde şekerim var aslında ama ona rağmen kilosu az çıktı bu aralar meyve sebze vs tüketemedim bulantılarım yüzünden ama zorlucam kendimi biraz yemek için teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için
Ahsennevaselin YaseminElbir canım benim 32 +3 ken 2650 kg bebek doktorlar kafası büyük olduğu için sezeryanı öne alır sanıyordum hep ama en son doktorum dediki bebek iri olabilir ama iç organları ciğerleri gelişmiş olmuyor zaten sezeryan olacaksın o yüzden 39 haftaya kadar bekleriz ciğeri gelişmemiş zor nefes alıcak bir bebek istemeyiz elma gibi düşün dışı kızardı diye içi olgunlaşmış olmak zorunda değil dedi ve bu gün gün verdi tam 39 haftalıkken alacaklar belki bebek o zamana 4 kiloyu geçmiş olucak ama sağlığı için yapacak bir şey yok 😂
Fyz_a Mutlumomm ben 38.haftada 2520 kg olarak dogum yaptim kuveze girmedi oglum haftasi yerindeyse kilo problem olmuyor senin de yanina gelir minnosun hemen 🤲
Mutlumomm Fyz_a evet canım haftası yerinde 17 gün kaldı doğuma inşallah o zamana kadar alır kilosunu yine de 😀