Feyzad71 Herkese merhabalar, bir konuda fikrinizi almak istiyorum bu ikili üçlü testler hakkında ne düşünüyorsunuz , o kadar çok riskli denilip normal doğan çocuk yazısı okuyorum ki hamileliği bu stresle geçirmek istemiyorum sanırım sizlerin düşüncesi nedir
bilgegk Feyzad71 12. Haftamda ense kalınlığı 2.6 demişlerdi bebeğime bunun üzerine ikili test yaptırdık yüksek riskli geldi ardına 3lü yaptı temiz geldi ayrıntılı ultrasonda ense kalınlığı ile alakalı bir sıkıntı çıkmadı ben ikili testin doğru sonuç verdiğine inanmıyorum ne yazık doktorumun ısrarıyla yaptırdım down sendromu riski yüksek dediler içim rahat çünkü ayrıntılıda bir sorun görmediler
Samberf Feyzad71 ben ilk bebeğimde de yaptırmamıştım şuanda da yaptırmayacam bişey çıktığında aldırmayı düşünüyorsanız yaptırın yoksa o sitresi kendinize ve bebeğe yaşatmayın bizim bi tanıdığa yüzde 90 down sendromu denildi bebek doğdu maşaallah çok sağlıklı
Guzelanne56 Feyzad71 ikili yaptırmadım, üçlü dörtlü de yaptırmayacağım down sendromlu olsa aldırmayacağım bunun bı cozumu ilacı falan da yok o yüzden bılmek ıstemedım. Bıde testlere guvenmıyorum yanlış çıkar eder doğuma kadar psikolojım bozulur
Feyzad71 sltn2686 temiz çıkar inşallah kötü çıksa bile fetal dna dışında doğru bilgi veren test yok anladığım kadarıyla
Feyzad71 bilgegk ilk önce ultrasonda ense kalınlığı ve burun kemiğine bakıldıktan sonra mı ikili test örneği vermeye karar verirsiniz ben son doktora gittiğimde 9+5 haftalıktım birsonraki kontrolüm 12+6 da sonrasında yaptırmak istesem geç mi kalmış olurum acaba emin değilim
bilgegk Feyzad71 ense kalınlığı ve burun kemiğine baktığı gün sizden ikili test vermenizi ister ona göre kan verirsiniz ikili test için
Beybiik Feyzad71 Feyzad71 önce ultrasonla ense kalinligina bakıyorlar daha sonra kan testi veriyorsunuz bu arada geç kalmazsınız bana ultrason günü 14. Haftaya verildi o gün hem ultrason çekilip hem kan vericem
bilgegk Feyzad71 amniyosentez var canım bebeğin kesesinden su alıp bakıyorlar bazen fetal dna nın da yetersiz kaldığını söylemişti doktorum
1017 bilgegk merhaba acaba nasıl yetersiz kaldığını söyledi doktorunuz benimde fetal dna riskli geldi amniyosentez yapıldı sonuç bekliyoruz
Feyzad71 Beybiik bana doktorum yaptırmayı düşünüyor musun dediğinde evet demiştim 11-12. Haftalarda yaptır en uygun zamanlar o haftalar demişti , hatta yaptırıp gelirsin kontrolüne eğer istersen demiştim o yüzden şaşırdım özele gidiyorum bu arada istersen özelde yaptır gel istersen devlette demişt
Beybiik Feyzad71 normalde evet 12. Hafta en uygun zaman bende o yüzden gitmistim ama ultrasona gün attılar mecbur gecikildi o yüzdende o zaman ultrason çekil gel kan verelim dedi doktorum
Lky0- Feyzad71 bana doktorum eğer sonuç senin için değişmeyecekse dowmn sendromunu kabul ediyorum diyorsan yaptırma hiç dedi ama aksini düşünüyorsan yaptır dedi ben aklımda soru kalsın istemedim eğer sonuç o şekilde gelseydi fetal DNA yaptıracaktım karar vermiştim ama tabi bunları söylerken Şuan kolay ama o sonuç gelene kadar akla karayı seçtim çünkü çok fazla düşündüm ne olur ne olmaz diye bende özele gidiyorum hatta kliniğe ama devlette yaptırdım özelde çok pahalıydı . Çok şükür sonucumuz güzel geldi 23+2 olduk bile Siz sadece emin olun kendinizden. Sonuç ile ilgili sonra istiyorsanız yaptırın Kafa çok karışıyor çok haklısınız bu konuda … yaptırırsanız da inşallah sonucunuz güzel gelir 🌸
Feyzad71 Lky0- teşekkür ederim cevabınız için aslında detaylı ultrason zamanı her şey zaten net belli oluyor diyorlar tecrübeli anneler o yüzden onu beklemek istiyorum sanırım kontrole gittikten sonra doktor ense de vs problem görürse sanırım direk fetal dna yaptıracağım en azından içim daha rahat olur risk için evladımdan vazgeçemem ilk gebeliğim olduğu için zaten çok rahat davranamıyorum 🥹
Lky0- Feyzad71 evet evet detaylıda da herşey belli oluyor , bebeğim tüm uzuvlarına bakılıyor . fakat doktorunuza şunu sorun derim ben onların bir zamanı olduğu için detaylı dan sonra fetal dna yaptırılabilinir mi ? Çünkü ikili ve detaylı arasında nerden baksanız baya zaman oluyor . Çünkü bazı yerler olmuyor demişti bana .
Feyzad71 Guzelanne56 çok haklısınız bende aynı şekilde düşünüyorum özellerde sanki bu işi ticarete dökmüş gibi direk anlaşmalı şirketlerini önerip İlla fetal dna ya yönlendiriyorlar
Guzelanne56 Feyzad71 evet doktorum bana ıkılı uclu yaptırma dırekt fetal dna dedi kabul etmedım gelen bas tacı dedım yaptırmayı düşünmüyorum yanılma payı da yüksek sonrasında amnıyosentez o bu derken psikolojik olarak çöker ınsan
bilgegk 1017 fetal dna da yanlış hatırlamıyorsam %98 kesinlik veriyormuş amniyosentez %100 ve hastalığın ne olduğu net çıkıyormuş
Bhraydn2708 Feyzad71 benimde ikili test yüksek riskli çıktı fetal dna yaptırdım temiz geldi çok şükür çok stres ya