Alone Gunduzanne down evladım var. O sebeple yine birşey varsa öğrenmek isterim. İkili taramada felan ihtimal söylüyor ama fetal dna neredeyse kesin sonuç. O sebeple pazartesi fetal dna yaptıracağım
duyguluanneee Gunduzanne şöyle söyleyeyim n ilk bebeğimi erken haftalarda karnımda kaybettim iki ay sonra tekrar hamile kaldım doktorum fetal dna yı önerdi bende yaptırdım çok şükür temiz çıktı sonuçlar onda detaylıya girdim kordonda üç olması gereken damar ikiymiş doktor tek başına bu bir şey ifade etmez dedi down sendromundan şüphelenemişti ama fetal yaptırdık dedik tamam dedi eğer fetal dna yapmasaydım içimde bir şüphe kalırdı şimdi yine hamileyim yine yaptırdım ama tabi pahalı bir işlem gücü yeten yapmalı ama eskişehirde cüzzi bir ücretle de yapılıyormuş ama elim iş yerini bırakamadığı için biz gidemedik
Ase123 Gunduzanne ayrıca rakamlarda yapan aracı firmalara göre değişse de dolar bazlı.10-15 bin tl arasında.Ben 14 bin tlye yaptırdım
Ayse_2807 Benim ikili test riskli çıktı yasdan dolayı doktorum istersen yaptirabilirsin dedi ama yaptırmayacagim ilk oğlumda bı sıkıntı çıkmamıştı ikinci oğlum da riskli çıktı hayırlısı artik
Gunduzanne Ayse_2807 benim ablamın bebeği için tarama testleri down sendromu çıkmıştı yalan o testler diyo hep. Gelip evde kan aldı bi tarama yeri ve fetal dna yaptırdı ablam bebekte hiçbir sorun çıkmadı sanırım ben hiçbir tarama testini yaptırmadan direkt fetal dna testine yönelicem
Ayse_2807 Olabilir bencede iyi yaparsın moral bozuyo başka birşey değil yani ister istemez morali bozuluyo insanin
Aleynaz06 Bence durumunuz müsaitse kesinlikle yaptırın derim, doğruluk oranı yüzde 99, tüm kromozomlara bakılıyor. İkili test stresini hiç yaşamadan direk fetal dna tercih ettim ben. Cinsiyeti de kesin olarak öğreniliyor.
Umutmirzainci Doğruluğu %100 deniliyor ama değil,cinsiyet anomalilerinde yanılma payı çok yüksek,bizim öyle oldu,amniyosentez yapmak zorunda kaldık,şükür temiz çıktı
34hil34 Umutmirzainci test hakkında bilinen çok yanlış var. Doğruluğu %100 demiyor ki. Trizomi 13-18-21 gibi ağır vakalarda %99.9 a yakın sonuç verdiğini test kendisi söylüyor. Cinsiyet anomalisi gibi durumlarda doğruluk payı için test kendi bile %60 %70 lerde değer vermiş kendisine.
Kara53 Benimde bugün ikili testimde risk çıktı 16. Haftada yım strese girdim ya bende amniyosentez yaptircam inşallah bişey çıkmaz diğer 3 çocuğumda hiçbir sıkıntı yok
Gunduzanne Kara53 ya benim ablamın bebeğine down dediler ikili testte ama çıkmadı güvenemiyorum testlere, lütfen üzülme. Hiçbirşeyi yoksa bile senin stres halinden etkileniyor
Umutmirzainci Gunduzanne dedim ya cinsiyet anomalili çıktı 2 ay ömrümden ömür gitti amniyosentez yaptırmayı bekledik,yaptırdık temiz çıktı
Gunduzanne Umutmirzainci anladımm orayı okumamışım kusura bakmayın. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah son yaptıracağınız test iyi çıkar dualarım sizinle🙏🏻
Gunduzanne Alone Allah bağışlasın eminim çok tatlıdır🙏🏻🐥 bende araştırma sürecindeyim ama yüzde 90 yaptırıcam..
Alone Gunduzanne ya şöyle en ufak bişey gördüklerinde hemen moral bozuyor doktorlar. En azından aaa şu var down olabilir ya da ne bileyim şu sendrom olabilir dediklerinde fetal dna sonucum var öyle bişey yok diye kendinizi rahatlatabilirsiniz. Yoksa hamileliği zehir ediyorlar insana
Gunduzanne duyguluanneee çok geçmiş olsun, rabbim karnınızdaki bebeğe uzun ömürler sağlık versin💐 eskişehirdeki yapan yerin bilgileri nedir? Benimle paylaşırsanız çok sevinirim