Hasret64 Ben çok uzun yıllar içtim. Ve bırakmak istemediğim için bırakmıyordum. Bebeğimi öğrenince hemen azalttım,1 hafta içinde de elhamdülillah hep bıraktım. Zaten ilk aylar mide bulantım, koku hassasiyetim derken daha kolay oldu bırakmak. Ama ciddi bir irade gücü istiyor. Ben şöyle düşündüm; Ben iki zıkkımlanacağım.diye ya çocuğumun kalbinde delik veya başka hasar olursa,ya düşük olursa, gelişme geriliği olabilir yada doğduğu zaman bağışıklık düşük olabilir ve yahut da alerjik semptomlar gösterebilir. Tabi ki bunlar sadece bu sebepten olmaz ama Allah muhafaza ben annesi olarak bunların müsebbibi olmak istemem. O benim evladım. Nasıl ki dünyaya gelince elimden geldiği kadar kötü olan her şeyden koruyacağım,neden karnimdayken kendi yapacağım kötülükten korumuyorum dedim. Velhasıl benim duman zevkim mi evladım mı diye bir seçim yaptım. Bilinçli bir ebeveyn olmak o daha karnınıza düşmeden başlar ve düşünce bunu artık gösterme zamanı gelmiştir. inşaAllah herkes bırakabilir Rabbim evlatlarımıza sağlık versin.