Merhaba kızlar bu yazıyı benim gibilere umut olması açısından yazıyorum.
4 yıllık evliyim 2 yıl çocuk düşünmedik son 2 yıldır korunmuyoruz. Ben tabi en başlarda sanıyorum ki korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalacağım 😂 çocuk düşünmeye başladığımız ilk ay doktor kontrolüne gittim doktor bir sorun olmadığını 1 yıl denememiz gerektiğini söyledi. Aylar geçti derken aradan 9 ay geçti ben bu sefer farklı bir doktora gittim hala neden olmadı acaba diye. O doktor tekrar hormon tahlilleri falan yaptı. Prolaktin hormonum biraz yüksek çıktı neyse ilaçla o hormonuda düşürdük ama bizim hala gebelik oluşmuyor. Zar zor eşimi ikna ettim sperm testi yaptır diye. Eşim gitti biraz sperm hızı düşük çıktı vs vitaminler kullandı falan tabi ben ona kürler yapıyorum keçiboynuzları bilmem neler (bu süreçte ne çektim bir ben bilirim😂). Bizim 1.5 yıl geçti hala gebelik olmuyor eşimdeki sorunu hallettik bende zaten sıkıntı yok kafayı yemek üzereyim artık. Anadolu yakasında gitmediğimiz hastane doktor kalmadı en son bir doktor çatlatma iğnesi yapalım dedi olur dedim neyse yumurta büyütmek için ilaçlar kullandım yumurtam çok güzel olgunlaştı iğneyi vuruldum doktor 36 saat sonra ilişki dedi, bu sefer eşim stres yaptı yok bizim ilişki olmuyor 😂 şuan gülüyorum ama o süreçlerde inanılmaz ağlıyordum. Ben o ay o ilaçlari iğneyi boşuna kullandım ilişkiye giremedik sonuç olarak. 2 yıl geçti hala gebelik oluşmuyır ben her adet günümde ağlıyorum falan psikolojim alt üst oldu artık herkesin çocuğu var bizim yok. Eşime dedim tüp bebek için görüşmeye gidelim. O sırada benim gittiğim kadın doğum uzmanı süreçten bahsedince tüp benek düşünüyorum deyince bana tüp bebek için bir doktor önerdi. Gidelim ona konuşalım dedim. Neyse gittik doktor bizim tüm raporlarımızı inceledi. Sizin doğal yollarla çocuğunuz olur dedi deneyin dedi bende hocam biz artık çok stres olduk eşimle birbirimize psikolojik anlamda iyi gelmiyor bu durum dedim. aşılama da yapılabilir tüp bebekte yapılabilir tercih sizin dedi. Direkt tüp bebek yapalım diye orada karar verdik. Adetin 2.günü bekliyorum dedi. Görüşmemizden 20 gün sonra regl oldum ve doktora gittik tekrar doktor muayene etti tüp bebek iğnelerini benim ihtiyacıma göre reçete etti. (10 günlük iğne sürecim oldu toplamda 20 tane iğne vurulmuşum) en son kontrolde yumurtalarım doktorumun istediği olgunluğa gelmişti ve yumurta toplama yapıldı. Toplamda 12 yumurtam toplandı bunlardan 6 tanesi döllendi. 4 tanesi çok iyi kalitedeydi.. Embriyologlar gün aşırı arayıp bilgi veriyorlardı şu kadarı şu güne geldi şu kadarı şu kalite falan inanılmaz heyecanlı bir süreçti sürekli gözüm telefondaydı😍 6 haziranda yumurta toplama yapıldı. 11 haziranda 5AA kalite taze embriyom transfer edildi. 20 haziranda rabbime şükürler olsun ilk denemede pozitifi gördük. Şuan 4.5 haftalık hamileyim. Tüp bebek sürecimiz toplamda 15 günlük bir tedavi süreci oldu. Sonuç çok güzel. Tek pişmanlığım keşke bu kadar beklemeseydim. Tüp bebeğe karar veren ve bu postu okuyan kişilere umarım umut olur. Rabbim ol derse olur dilerim ki isteyen herkese nasip olsun🤲🏻😍👼🏻