Mucizem24 bu tarif bildiğin pastane poğaçası sadece suyu göz kararı koyuyoruz yavaş yavaş yoğurdukça tarif bir kilo undan yapılıyor bazen ben ölçüleri yarım yaparak da yaptım öylede güzel oluyor. 1 kilo un,500gram tereyağ veya margarin( teremyağ kullanıyorum), 3 yumurta, 40 gram instant maya(yazın 30-35 grama kadar düşürüyorum bimin mayası koku yapıyor pakmaya kullanıyorum genelde), 50 gram şeker, 25 gram tuz ve su. Hamur az yapışacak kıvamda olucak çok yoğurmayacaksın canım. İlk başta un ve teremyağı iyice harmanlıyorum sonra şeker maya yumurtayı ve bir kenara da tuzu koyuyorum sonrada yavaş yavaş su koyup yoğuruyorum. Hamuru 65-70 gram halinde bezelere ayırıp içine kaşar peynir artık ne koyucaksan koyup dudak şekli verip tepsiye diziyorum. Üstüne yumurtanın sarısını sürüp çatalla çekiyorum. Tepsi mayası yapıyorum. Sonra benim fırın 180-175 derecede alt üst ayarda pişiriyorum ama iyice tepside mayaya gelmesini bekliyorum kabarıyor ondan sonra pişiriyorum. Birde çıkardıktan sonra üstüne hafif nemli bez örtüyorum. Yazın daha çabuk mayaya geliyor birde suyu normal içme suyu sıcaklığında kullanıyorum tereyağ yumurtayı da önceden buzdolabindan çıkarıyorum. İmkanın varda alba yağ ile daha güzel oluyor tabi. Bir ara hepsini tereyağından yapıyordum onda biraz koku oldu eşim beğenmedi o yüzden en güzeli teremyağ ile oluyor. Birde ununda iyi olsun sinangil, söke gibi marka olursa pasta börek unu daha iyi olur. Hiç anlaşamadığım unlar 3 harfli marketlerin unları 🤣 ben 1 kilodan yoğurup yaklaşık 35 tane falan çıkıyor buzluğa atıyorum fazlasını çıtçıtlı poşetle