Kızlar ilk bebeğim 3950 gramdı, doktorum ‘artı eksi 200 gram fark olabilir bu ölçümümden, eğer 4 kilodan fazla olursa travmatik doğum olur, parçalanırsın’ vs vs söylemlerle ve konuşmanın sonunda ‘yarın gel alalım’ diyerek tam 40 hafta olduğu gün beni sezaryene aldı… Bebek tam ölçtüğü kiloda doğdu ve bence ben oğluşumu gayet çıkarırdım yani sezaryen şart olmayabilirdi… ha çok keyifli bir doğumdu, sancı çekmedim, sonrası da kolaydı falan… aşırı bir şikayetim yoktu bu doğum şeklinden ama daha sonra bunun üzerine çok düşündüm, bir daha bebeğim olsa yine sezaryen olmak zorundayım ve o bebeğimi 40 hafta bekletmezler falan diye… anne karnında geçirilen zaman çok kıymetli; ben şuan 37+4 oldum, doktorum önümüzdeki cuma gel, gün belirleyelim dedi… sanki ilk doğum yöntemimde manipülasyon yapıldığını ve tecrübesizliğimden kaynaklı endişelerimle sezaryene evet dediğim için bu bebeğimin anne karnında geçirdiği zamana haksızlık etmiş gibi hissediyorum :( anne karnında kalabildiği kadar kalsın istiyorum ya… bi yandan da saçma sapan inat edip bebeği herhangi bir tehlikeye sokmak da asla istemiyorum… napmalıyım… doktor gün verdiğinde gitmesem sonra nişan falan geldiğinde hemen gitsem, tehlikeli olur mu… ne halt etcem ben!!!!