Merhaba kızlar,
Doğum hikayemin serklajli annelere umut olmasını diliyorum. İkinci serklajli gebeliğim bu. İlki 39+1 de doğdu. Gebelik boyu yatarak geçmişti. Bunda ise 14+ da serklaj atıldı yine 36+ da dikişim alındı. Sonrasında doğumum başlamasını bekledik. Şimdi hikayeme geçelim🤭
7 haziran cuma sabahı itibariyle kasılmalar hissettim. Tam anlasilmiyordu süresi. Sadece biraz rahatsız eder tarzdaydi. Nasıl belirti olacak anlar miyim diye çok düşündüm ama anlasiliyormus gerçekten. İlk serklajli gebeligimde hiç sancım yoktu çünkü. Sonrasında gece ve ertesi gün biraz daha düzene girdi..Sabahtan itibaren 10 dk bir kasılma geliyordu ve belimde hafif bir ağrı vardı. Takip ettim. Dusa girdim belime sıcak su tuttum. Akşam üzeri 7 dk da bir geliyordu. Yemek yedim,saat 8 gibi 5 dk bir gelmeye başladı ve biz hastanenin de uzak olduğunu düşünerek eşim ve 4.5 yaş kızımla yola çıktık. Giriş işlemleri yapıldı hemen dogumhaneye alındım. Kontrol edildiğinde 4cm açıklık vardı. Saat 22.30 gibi doktorlar bugün doğuracağımı ikinci doğum olduğu için hızlı olacagini söyledi. 23.30 gibi açıklık 6-7 cm idi. 00.30 gibi de 8 cm olmuştu. Bu sırada ben summes sebila yesserahu okudum bol bol. Bebeğin suyunu patlattılar ve suyun bulanık olduğu soylendi. Doğum hizlansin diye düşük doz suni verdiler. Belki bir saat kadar suni alınca sancılar şiddetlendi ve bebeğin kafasinin kanala girdiğini hissettim,doktora bağırdım bebek geliyor diye. Koştular hemen yatak ayarlandı. Sancı geldikçe ıkınma hissi geliyor fena bir şekilde. Bir an önce o acidan kurtulmak istiyor insan. Hızlı bir kaç ıkınma sonrası kızım 39+1 de 9 Haziran 01.55 te doğmuş oldu😊🎉 doktor bile helal olsun kız beklemiyordum senden çok güzel dogurdun dedi🥰
Suyun bulanık olması enfeksiyon nedeniyleymis. Bebeği giydirirken plesentayi çıkarmaya uğraşılar ama enfeksiyon kapmış oldugundan rahime yapışmış bir saatten fazla sürdü çıkarmaları. Sonra rahim içi temizliği yapıldı ve dikişlerim atıldı. Kızımı ilk emzirmeden sonra alıp odamıza çıkmış olduk. 4 gün hastanede kaldım crp yuksekligi nedeniyle. Çok şükür simdi 8 günlük miniğimle alismaya çalışıyoruz yeni ailemize.Rabbim isteyen herkese tattirsin🥰