Cihangir09 Bebikk_10 doktorların hepsinin dokunulmamasi gerektiği konusunda uyardığını bilmiyorsunuz sanırım
tamamdanolmuss Lalaydnn bakterilerin bulaşma riskinden dolayı hamilelerin ete dokunmaması gerekir. Hatta sadece hamileler değil açık yarası olan da çiğ ete dokunmamalı. Çünkü açık yaradan bakteri daha hızlı bulaş oluyor. Ölümcül bile olabiliyor bunun sonuçları allah korusun. O yüzden çok dikkat etmek gerekiyor.
tamamdanolmuss Bebikk_10 bakteriler sadece su ve sabunla tamamen yok olmaz. Her bakterinin belli bir üreme koşulu vardır. Gerekli ortam şartları sağlanırsa çok rahat çoğalırlar. İyice dezenfekte etmek sterilize etmek gerekiyor.
tamamdanolmuss Mavi1638- çiğ etteki bakteriler hastalık yapan bakterilerdir. Eğer uygun sıcaklıkta pişirilmezse tüketilmesi zararlıdır. Ölümcül olan bakteriler bile var. Nolacak ki falan demeyin. Olma riski çok yüksek
Mavi1638- tamamdanolmuss çiy et yesin demiyoz ki doğramakla bisey olmaz diyom elini yusa gidicek yanj her yan bakteri var elimiz le temas halindeyiz ellermizi yumasak sık sık onlarda tehluke yarada biler
tamamdanolmuss Mavi1638- ben de çiğ et yesin demiyorum zaten. Düzgün pişirilmediği takdirde bile sıkıntı olacağını dile getiriyorum. Ellerini iyice dezenfekte etmezse de bakteriler hâlâ vücudunda ve çok rahat contamine olabilir demek. Yani temas etmemesi çok daha iyi. İlla edecekse de eldivenle dokunsun.
bahocum Lalaydnn çiğ ete dokundunuz diye bir şey olmaz. Ama ellerinizi iyice yıkayıp, hijyenini sağlamadan ağzınıza, yüzünüze dokunmamanız gerekiyor. Leke olayı da tamamen hurafe.