Efnan-77 evet ssvd yaptım.
Dikişlerinizin üstünden en az 2 sene geçmesi lazım. Benim doktorum ya 1,5 sene snr hamile kal zaten 9 ay hamilelik 2 sene geçecek ya da 2 seneden snr hamile kal. Sen bilirsin dedi. Benim 2 doğum arası 35 ay var. Çünkü mayıs ayında doğurmak istedim o yüzden beklemiş oldum.
Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Doğum anında hem dikişlerim hem bebeğimin kalp atışları sürekli kontrol edildi.
Yurtdışında yıllardır yapılıyor. Türkiye de ssvd destekleyen doktor bulmanız gerekiyor. Kendi ve ekibi iyi bir doktor bulursanız kesinlikle normal doğum 🙏🏼
Benim doktorum makat geliş ya da kordon dolanırsa da eğer sende istersen normal doğurturum sadece bi tık daha çok acı ve zaman geçer dedi. Tamamdır istiyorum dedim. Çok şükür böyle şeyler yaşamadık ama önce kendime, bedenime snr bebeğime güvendim inandım. Çok dua ettim, istedim. Allahta yardımcı oldu 🙏🏼
Şimdi 19 haftalık hamileyim Allah izin verirse yine normal doğum yapmak istiyorum. 🙏🏼😊
Türkiye de ki doktorlar öncelikle bu riski almak istemiyorlar. Siz ya da aileniz önce doktoru suçlayacaksınız 🤷🏻♀️
Snr da amaaann doktor onunla mı uğraşacak bilmem kaç saat. Kes gitsin. Bu kafadalar. Hem sezaryende daha çok para var.
Doğum sadece sizi ve eşinizi kapsamıyor aslında. Seçtiğiniz doktoru da kapsıyor. Onunda bebeği oluyor bi anlamda. Eğer mesleğini seviyor, size değer veriyor ve sizinle beraber başarmak istiyorsa her koşulda normal doğurtuyor. Siz de doğuruyorsunuz.
Ya da kesiyor iş bitiyor.. 🤷🏻♀️