2 kızımı da normal doğurmuştum
İlk doğumum 41+2 de suni sancı ile başlatıldı ağrı açılma sancı yoktu 1cm le başladık belimden vuran ağrılarla ilerlemişti nispeten dayanılır gibiydi
İkinci doğumum 1.5 yıl önce 40+4 te yine suni sancı ile başlatıldı ağrı sancı su nişan açılma yoktu ve suni sancı karnımın alt tarafından çok şiddetli vurdu çok zordu kendimden geçmiştim.İlk doğumuma göre çok zorlanmıştım
2.doğımun üzerinden Tam 1 yıl geçmeden üç aylık hamileliğimi öğrendim sürpriz 3.kızım yoldaydı.🌸
Geçen perşembe kontrolüm vardı doktorum salı günü seni alttan muayene edicem 40 haftanı salı günü dolduruyosun demişti ben de yine 40 haftayı bulucak demek ki diye düşünüyodum.
Dün gece eşimle kahve içmeye gittik 2 -3 gibi döndük bebek çok hareketliydi ve hareket ettikçe vajinama bıçak saplanır gibi oluyodu doktor çok aşağıda diyordu zaten ,sonrasında bugün sabah saat 06.30 da karnımda belimde ağrıyla uyandım,büyük tuvaletim varmış gibi belimde baskı vardı 3 kere büyük tuvaletimi yaptım ara ara,7.30a kadar karnımın alt kısmından tıpkı 2.doğumumdaki doğuma giderken yaşadığım o şiddetli kasılma geliyordu,bir saat gözlemledim annemle eşimi uyandırıp söyledim,galiba ben sancı çekiyorum 2.doğumumdaki doğum ağrısı karnımdan vuruyor dedim, doktorumu aradım hastaneye geç muayene etsinler haberleşiriz dedi giyinip çıkana kadar saat 8 oldu artık ayaktayken ağrı geldiğinde derin nefes almaya çalıştığımı fark ettim.
Hastaneye 15 20 dk içinde geldik.Yol boyu 5 dk da bir sancım geldi ama dayanaılmaz değildi
doktor alttan muayene etti ve 7-8cm açıklığın var dedi şok oldum eşime söyledim inanamadı.😁
Doktor hemen yatışa gönderdi odaya çıkıp üstümü giyindiğimde saat 9du,saat 9a kadar 5 dk da bir karnımın alt tarafından ağrı giriyordu ama derin nefes alıp vermelerle atlatıyordum.9.15 gibi ebe gelip alttan baktı ve tam açıksın bebek doğmak üzere dedi 2.şoku yaşadık😅🧿
Doktorum izinliydi 9.30 a kadar nst ye bağlandım doktorumun gelmesini bekledim doktorum hemen geldi o an ebe kaka yapma hissi gelirse baskı gelirse söyle dedi ebe odadan gitmeden doktorum odamdayken muayene ettiler tam açıksın deyip suyumu patlattılar o ıkınma,kaka hissi geldi dedim 9.30 da kendi sancımla tam açıklıkla doğuma hızlıca götürdüler götürürlerken ıkınma hissim sancım bi anda arttı ,çatala yattım sancım geldikçe baskı hissettikçe ıkındım ve 30 dk sonra bebeğim doğdu🤩😍🤲🧿
Sabah 6.30da sancı hissettim meğer tam açıkmışım🤦♀️ 9.30a kadar bebeğin gelmemesi şaşırtıcıydı yani🧿
Doğumhanede çatalda geçen o 30 dakika kendimdeydim sancım nefes aldırıyordu eşim yanıma girdi ilk defa,doktorumla ebemle eşimle sakin sakin iletişim halindeydim 30 dk sancıdan ölerek değil ara ara ıkınma gelerek doğum yaptım.
Maşallah Çok güzeldi çok kolaydı çok hızlıydı hayatımın şokunu yaşadım çünkü yine geç doğar yine suni sancıyla doğar diye bekliyorduk.
Rabbim herkese böyle kolay doğum nasip etsin🤲🌸 Ne kadar şükretsem az gerçekten…🤲🌸