Umaycanb 13 haftalık gebeyim burun kemiği kalp vs herşey normal ama ensesi kalın down olabilir olmayadanilir ben sorun olacağını sanmıyorum ama fetal dna testini öneriyorum dedi. Yalvarırım yaşayanlar cevap versin ağlamaktan içim çıktı
Sevvalll42 Umaycanb kendini bu tür şeylere inanıpta üzme bu kadarını diyim sana aynı şeyleri banada demişlerdi ilk çocukta sonra detaylıya girdim sapasağlamdı
Mesen Umaycanb 3lü testimiz riskli çıktı dr aynı şeyi bana da dedi şuan 27 haftalık ve herşey normal ilerliyor hiç canını sıkma bebek daha çok etkileniyor
Gizem-1009 Umaycanb adınıza çok üzüldüm umarım öyle bir şey yoktur siz kendinizi üzmeyin bazı gebeliklerde oluyor öyle ama doğurduktan sonra sapa sağlam geliyor zaten
Umaycanb Ozgeeee2504 hayır doktor kesin down demedi down sendromunda en önemlisi burun kemiği oluşumuymuş bunlar gayet normal kalpte parlaklık olurmuş oda yok çok şükür yani oda iyi bi ensesi kalın belki olabilir ama sanmıyorum yine de garanti olsun fetal dna yapalım dedi. Ama net bir şey demedi
myavocado Umaycanb ortada net bir şey yokken kendinizi üzmeyin lütfen, stres yapmayın, bebeğiniz de hissetmesin. Fetal DNA yaptırmanızı ben de öneririm, içiniz rahat eder, boşuna evham etmemiş olursunuz
_almirasmom Umaycanb Bu benım down bebegım anne karnında hıcbır sorunu yoktu ense kalınlığı kalp rahatsızlığı elhamdulillah Allahıma yanı bılsemde aldırmazdım rabbım evıme cennet gonderdı cok akıllılar bence bosuna aglıyorsunuz Allaha sıgının🥹🫶🏻
Ozgeeee2504 Umaycanb zaten genetik test yapmadan kesin diyemezler tek bir bulguda da genellikle bebek sağlıklı doguyor ense kalınlığı sonradan da gecebilir başka şeylerden ötürü kalınlasmis olabilir
Zafse Umaycanb canım sıkma yüreğini imkan varsa fetal DNA testini yaptır derim çok çok yüksek oranda sana bicok netliği veriyor kalbin rahat olur diğer testlerde yanılma payları fazla olabiliyor bizzat ablamda yaşadık :/
_almirasmom Umutmirzainci kalp rahatsızlığı olmayan bebeklerde kas problemı fazla olmuyormus bu yuzden yüzüne vurmuyormuş fazla down belirginliği keske her down bebıs saglıklı dogsa uzuluyorum kalp yada bagırsak problemı olanlara Allah onlarada en kısa surede şifa versin 😞
iremd-1798 Umaycanb ikili taramam yüksek çıktı ultrason da her şey normaldi. Doktor dedi ki olabilir de olmayabilir de ama olursa bir çocuğun daha var ona yazık alalım dedi ben bakarım dedim emin olmak için fetal DNA yaptırdım çok şükür tertemiz geldi. Bende duyunca ağla ağla içim çıktı test sonucu gelene kadar uykudan ağlayarak uyandım. Şuan 33+3 teyiz. Şükürler olsun ki bebeğim detaylı da da sağlıklı çıktı ❤️ hiç üzülmeyin dua edin Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin ❤️
Bhraydn2708 iremd-1798 benimde yüksek çıktı ikili taramam nasıl bir yol izlemem gerek yardımcı olur musunuz
Burcin1- @Umaycanb içinizi ferah tutun fetal dna ya yönlendiriyor bu ara bütün doktorlar anlamış değilim birşey buluyorlar göndermek için. Kaç kişiye ense kalın deyipte sonra ki muayene de yok kalınlık duruşundan öyle gelmiş demişler hiç takılma
iremd-1798 Burcin1- fetal dnaya yönlendirdiklerinde yönlendiren doktor para alıyor sanırım ondan dolayı sürekli bu teste yönlendiriyorlar
Burcin1- @iremd-1798 aynen katılıyorum hangi doktor yönlendirdi diye soruyorlar tamam 2 bin indirim yapıyoruz o zamana diyorlar. Gerçi ben Eskişehir’e gittim 300 tl ye yaptırdım 😄😄
iremd-1798 Burcin1- aynen öyle doktor ismi soruyorlar sonuçları göndereceğiz diyorlar.🥹 Ben Balıkesir de 8 bine yaptırdım Ocak ayında ☺️