BusraOzhan SmyEsciv 2 doğum yaptım ikisinde de hiç 40 gün falan beklemedim. Doktora çıkarken bişey olmuyor da gezmeye çıkınca mı oluyor yani, bana çok saçma geliyor açıkçası. Şimdi yine hamileyim, bu hamileliğim yazın en güzel dönemine denk geldi elbette 40 güm beklemeden tatile çıkacağım.
SmyEsciv AysenurSarenur hamileykende benim hamileliğim şöyleydi benim hamileliğim böyleydi benim doğumum şöyle kötü böyle iyi ya laflarını bilmiyorlar soralım anlat ama hiç başına gelmemiş insana kötü şeyi niye anlatıyorsun iyi niyetle yapılcak birşey mi ( kayınvalidem yapıyor bunu anlatma dediğimiz halde) İlk bebişte birşey demediniz mi hiç kimseye. Yani ikincide ilki kadar müdahale ederler mi yine birşey fark etmez mi diyorsunuz ? Yada şimdiden başlamışlarda olabilir. Tutuyorum bende kendimi inanın yoksa patlıyınca kimse tutamıycak. Yok bende sürekli doğumdan sonraki süreci düşüyorum. Hastahanede evde bana söyliycekleri yapıcakları yaptırmaya çalışıcakları şeyleri. Ağzı olan konuşcak yani. Bebekle kavuşmayı düşünmek varken neler düşündürüyorlar bize ya sizinle aynıyım bende. Amin inşallah tüm lohusalara şimdiden başarılar allah kolaylıklar versin 😂
AysenurSarenur SmyEsciv aman ben yaparım ben bilirimciler hiç tükenmez 😄az önce bı yazıya denk geldim çok bilmişler şunu şöyle yap bebeği şöyle giydir şöyle emzir cart curt edenlere sende bı tane doguruyosun bana anlattıklarını kendin uyguluyosun demek çok rahatlatirdi filan yaziyodu o kadar doğru ki 😄 ilk bebegimde AVM ye gitmiştik ben kayinvalidemle aynı bina da oturuyorum ve ilk gelinim bizi gezmeye giderken gördü çok kızmış ama bişey diyememis çünkü eşim benden yana genelde 😊 ben başkasından duydum bana kizdigini bı kaç gün sonra kızım 20 günlük oldu ve yirmisini yapmak için bana geldi benim haberim yok bende izin vermedim böyle şeylerin gelenek olduğunu mecbur olmadığımı diyanette de yazmadığını ve yapmak istemediğimi söyledim o gün tartıştık bı kaç gün küstü baktı benden geri dönüş yok kendi kendine geri barıştı tavşan dağa küsmüş hesabı 😁 tabi ondan sonrada giydirdiklerime yedirdiklerime karışmak istedi saçını sıfıra vurdurmami istedi hepsine tamam dedim ama hiç birini yapmadım cevap vermedim tamam anne diyodum yapmiyodum baktı dinlemiyorum bı sure sonra karismamaya başladı tabi bunda eşimin katkısı da çok büyük ama yinede insan içinden geçenleri söyleyemedigi için daralıyo yalandan da olsa tamam demek bile bunaltiyo. Kendi annem şimdi karışmaz öyle düşünme filan diyo ama ben ikinci bebeğimde de bana lazım olmayan fikirler sunacağını düşünüyorum açıkçası ben hamileyken gelip bana yardım etmeyen aynı bina da oturduğumuz halde bı ihtiyacın var mı diye sormayan çocuğa maddi olarak da pek destek olmayıp herseyini ben yapıyorum havasına giren etrafina öyle yansıtan ben karnım burnumda annemle evimi temizlerken temizliğin sonuna gelip yardıma ihtiyaç var mı diye komik bı şekilde soran birinin ne lafını dinlerim ne de fikrine ihtiyaç duyarım evet eşimin annesidir saygım var sevmiyo değilim muhabbeti iyidir severim ama bana karışmasına müsade edemem kendi annem bile bana karışmaz sen daha iyisini bilirsin der geçer fikir sunmaz işim varsa yapar torununu sever hepsi bu benim de kayinvalidemden beklediğim torununu sevsin bana ve yetiştirme tarzıma saygı duysun fikir verme adı altında beni eziklemeye çalışmasın yeterli bu zamana kadar susmak bile benim için büyük biseydi 🤷🏻♀️ doğum hikayelerini bende çok dinledim eskiden bebek yaşıyosa hayattaysa iyi anne oluyodun şimdi öyle değil ki herşey çok çok farklı
Moonfaced SmyEsciv İnanmıyorum böyle şeyler ilk lohusalığımda fıldır fıldır gezdim çıkınca noluyomuş ki çok saçma
SmyEsciv Moonfaced bilmiyorum ki bende yeni yeni duyuyorum. 40 gün Mezarı açık oluyormuş lohusanın öyle diyorlarmış. Başka bir bilgim yok 🙈🤷♀️
kahvesever__ SmyEsciv ben öyle şeylere inanmıyorum hurafe iki kere doğum yaptım 40 ım çıkmadan dışarı çıktım
MorKelebek54 SmyEsciv hi kesmiyor valla😂 ben duskusum kendi derdime bacim gozumden uyku akiyo acamiyorum nile bazen bide onla mi ugrascam kiz bide gezmek herine uyumayi tercih ederim suan da😂😂😂
SmyEsciv MorKelebek54 ahahah olabilir uyku benimde kırmızı çizgim şu an ne kadar uyuyamasamda 😂 lohusaykende uyamıycaz anlaşılan 😂🙈
Mariam2 @"SmyEsciv"#p32665186 oyile diyorlar canm ama her gün nedeyise disardayidim cücük sariliktan yon bakıma alındı gormeyie gitiim her gün sonra Bebek kolik ve arabada susuyordu bu yuzden akiyakta duracak halim yoken `` SmyEsciv SmyEsciv SmyEsciv
SmyEsciv Mariam2 yani mecbur çıkılıyor bazende nasıl çıkmıycaksın ki. Zorunluluk olmasa bile çıkmak ister zaten insan
cansugunes0210 Balbebek012 adetli kadın lohusanın yanına giremez o kadar saçma sapan şeyler var ki katılıyorum sana
Mhtpdrmz06 SmyEsciv hiç alakası yok canım. Benim ayaklarım şişmişti doğum sonrası doktor bana bol bol yürüyeceksin demişti kendime gelip kalkmaya başladi ktan sonra bebeğim uyurken çıkar her gün yürüyüş yapardım. Hurafe onlar inanma. Bebek sarılık olmasın diye üstüne sarı tülbent koyuyolar mesela oda cok yanlış doktorlar kızıyo mesela daha fazla sarılıga yönlendiriyosunuz diye.
SmyEsciv Mhtpdrmz06 yani bende yürüyüş yaparak şu kilolarımdan kurtulmak istiyorum bir an önce. Ay evett sarı tülbent olayı var ne alakaysa annemlerde sarı birşey arıyordu enteresan 😂
Youngmotherr SmyEsciv ben nerdeyse her gün çıktım hiçbir şey de olmadı sadece oğlum dışarıdan içeri girmek istemiyor 😂
Dertsizgeliin SmyEsciv kızımda çıktım gezdim 40 gün evde mi kalınır. Bu doğumumdan sonra da ayağa kalktığımda çalışmaya baslicam mesela
bahocum SmyEsciv saçmalık ötesi bir düşünce hiç dinlemeyin. Kendinizi ne zaman iyi ve hazır hissediyorsanız çıkın dışarı. Doktorlar da bu şekilde öneriyor zaten. 40 gün çıkma diyen bir doktor bulamazsınız. Ama tabi kalabalık, kapalı avm gibi yerler yerine açık alanda olmanızı öneririm ☺️
SmyEsciv bahocum aynen zaten amaç temiz hava almak bende sanmam doktorun çıkma diyceğini neden desin ki dimi 😊
Marmadal SmyEsciv lohusayken şehirlerarası 1000 km yol yaptım, yürüyüşe, avmye, kahve içmeye her yere gittim. Oğlanı 15 günlükken kanguruya koymaya başladım. Uyutmak için bile dışarı çıkıyordum. Hiçbi şey de olmadı Allah’a şükür 🙂
hayalim35 SmyEsciv 26 gün önce doğum yaptım benim eşimde o kafada ama tabi bn inanmıyorum markete falan gidiyorum çok şükür bişi olmadı gece de yıkandım evde tek de kaldım