Nur55 Arkadaşlar merhaba 14+3 haftalık hamileyim doktorum decavit verdi ama bir türlü yutamıyorum kırıyorum olmuyo çiğniyorum bu seferde yutamadan kusuyorum afedersiniz hepsi geri çıkıyo doktoruma değiştirmesini söyledim değiştiremem ekmekle falan yut dedi bu durumu yaşayanlar varmı içmesem bebeğimde sorun olur mu nasıl içebilirim tavsiyeniz varmı
OzlEmrah Nur55 Canım doktorun ne söylüyorsa onu yap çocuk için çok önemli o vitamin. İnşallah bir yolunu bulur ve içebilirsin
BalliVEannesi Nur55 şuan en de decavit kullanıyorum.doktorum bana ilk verdiğinde çok büyük eksi ve kullanamadım başka kapsül verdi fakat yine bu büyüğe döndük 🤦🏼♀️Çok zorlanıyorum ama sana tavsiyem hiç bir hapı çiğneyerek yutma gerekirse bölerek yut ayrıca Demir ilacı olduğu için şuan vücudunun kana ihtiyacı var ve bu vitamin çok önemli bebek için kendini zorlamalısın canım☺Ve tabiki kendin için çünkü kansızlık başlar Allah korusun .Doktorunun sözünden çıkma lütfen😊😊
Tgcslmz İçme canım bence hiç bir şey olmaz bana elevit yazmıştı doktor kullandığın ilaçın diger adı bnde çok kötü alerji yaptı bütün vucudum kabarcık kabarcık oluyrdu hastanelik olurdum az kalsın
Tgcslmz Nur55 hayır olmadı saglık ocağındaki doktora söyledim içmene gerek yok dedi bir zararı olmaz dedi aşı falan vurmaya gidiyrm oraya 26+4günlügüz doktorun neden öyle dedi anlamadım başka vitamin ilaçları da var ben hap içemiyorum doktor yazıyor ama cogunu içmiyorum çok şükür bir sıkıntımız yok
deletedmom41 Nur55 lütfen burda doktorun dediği şeylerin aksini yapmanızı söyleyen sadece kendi görüşüyle sizi yönlendirmeye çalışanların dediklerini uygulamayın. Başka bir doktora gidin gerekirse.. vitamin hapı değiştirilebilir diye biliyorum. Başka doktora sorun var illaki başka muadilleri bu vitamin haplarının.. hani sizin bünyenize bu uymaz diğeri uyar.. vitamin hapları her hamilenin kullanmasının gerekli görüldüğü ilaçlar o yüzden burdan insanların doktormuşcasına sizi yönlendirmelerine izin vermeyin sağlığınız için 🤗🙏🏼
Nur55 Tgcslmz ben elimden geldiğince içmeye çalışıyorum ama üç beş günde anca bi hap yutabiliyorum inşAllah bendede bi sıkıntı olmaz 🙁
Denizinannesi deletedmom41 Kesinlikle katılıyorum içmeyin ne demek doktor verdiyse içeceksin bende içiyorum bebek için her türlü vitamini barındıran bir hap decavit bir yolunu bulup içmeye çalış canım 👶
Nur55 deletedmom41 haklısınız teşekkür ederim ben hem devlete gidiyorum hem özele devletteki doktoruma sorucam bide inşAllah bi çözüm buluruz (:
Nur55 Denizinannesi çiğneyince bi şekilde gidiyo ama faydası olmuyo o zaman da diyolar bakalım ne olcak 🙁
Tgcslmz Ben o hapı içme dedim arkadaşa doktorunun öyle bişe demesi saçma burda kimse kimseye zorla bişe yaptırmıyor herkesin aklı var sonuçta
scl Bana doktorum decavit vermedi. Bitane demir,B12,folikasit bulunan ilaç yazdı birde D vitamini ağızdan fısfıs şeklinde alınan ilaç. 17+5 haftalığız..
SerapUGR Bu hapı haftada 1kere içmeniz yeterli benim doktorum vermedi bile sordugumda vokta önemli değil dedi ve bambaşka bir doktorda ablama delimisin bu hergün içilirmi bebek çok hiperaktif olur demiş. Ben 26.haftamdayım daha 1tane içtim
OzlEmrah SerapUGR 😂😂😂 Bu doktorlarda çok garip Doğum sonrası bile decavite bir müddet devam ediyorsun diye biliyorum 😂😂😂 emzirme döneminde de vitamine ihtiyacımız olduğu için. Doktorlar kafayı yemiş iyice 🙊
Nur55 SerapUGR bunu hiç duymamıştım bana günde bir yazmış haftada birse ben içerim bi şekilde tekrar bi soriyim bunu doktoruma teşekkür ederim
SerapUGR OzlEmrah valla bilmiyorum canım her doktor kafasına göre takılıyor demekki 😂 bende kullanmıyorum haftada 1kere içicem yani. kan hapı için kesinlikle kullanıcaksın dedi ama doktorum. Ben 3farklı doktora gittim decavit içmiyorum dedim üçüde önemli değil kan hapını kullan yeterli dedi demekki benimde işime gelmiş 😊
Nur55 BalliVEannesi bütün yutmam imkansız kırıp da olmuyo çiğneyince bi nebze gidiyo faydası olmaz mı diyosun böyle 🙁 çok kalın kırsam da yutamıyorum 🙁
OzlEmrah SerapUGR İşte doktorlar çeşit çeşit anlam veremiyor insan😂😂 bende Balık hapı decavit D vitamini kullanıyorum D vitaminim eksik olduğu için kullanıyorum. Benim çok fazla vitamine ihtiyacım var doktor ne derse kullanıyorum benimkiler ikiz beni sömürüyorlar o yüzden 😂😂😂
Medine05yasar SerapUGR Kanamam sancım yok cnm sadece ilk gebeliğim yüksek tansiyondan dolayı 24 haftalık dünyaya geldi sezaryan oldum hastanede yatırdıklarında 4 cm açılmam olmuştu böyle kronik rahatsızlıkları olanlar erken doğum oluyormuş ondan dolayı ama sen söyleyince bir parol aldım rahatladım biraz
zeynepikramom İçmeye calismalisin bir sekilde bebek icin onemli bu decavit vitamin nasil alicak nasil buyucek nasil gelisicek cok onemli bence sona vitaminz kaldiginda senin vucudundan cekiyor vitamini icmelisin tatlim birşekilde
Esa Yorumları okudumda evet bende burda birinin bişey dediğini değil doktoru dinlemenizi öneririm ama şöyle bişey var öncelikle vitamin bebek için değil anne içindir bunu söyleyen doktorumdu. Eğer değerlerin normalse kendini iyi hissediyosan vitamin icmeyebilirsin. Ben 16. Haftada 3 kere elevit içtim kötü oldum degerlerimde normaldi bıraktım kendime geldim. 24. Haftada değerlerim hala normaldi ama ben kendimi çok halsiz hissettiğim için enerjim olsun diye kendi istegimle vinalac kullanmaya başladım ve enerjim yerine geldi. Şimdi 32 deyim ve vitamine ihtiyaç duymuyorum hala her şeyim normal sadece demirim giderek düşmeye başladığı için demir ilacına daha geçen hafta başladım ve ben hastane konusunda karar verebilmek için 3 hastanede 3 ayrı doktora gittim biri özel 3 doktor gördü tahlillerimi bi sakınca olsaydı biri bişey derdi özelde devam ediyorum ve çok iyi bi doktor ve ben çok zayıftım doguma nerdeyse 1.5 ay kaldığı halde hala zayıfsın diyen bile var onun için doktorda ilk gittiğimde şaşırmıştı tahlillerime bakınca her şey çok güzel zayıf duruyosun ama harika dedi ve doktorun kapısında bekleyenler konuşuyo şunu bunu içiyorum bana bunu verdi hem vitamin hem demir içiyorum bana bide şunu verdi bilmem ne ama gelgelelim bende öyle değil işte çünkü herkes farklı riskli bi durumun olmadığı sürece ikiz olmadığı sürece kullanmak zorunda değilsin. Ayrıca decavit icemiyosan başka bişey verilebilir bu vitaminlerin hepsinin içeriği hemen Hemen aynı zaten bi eksik bi fazla aksini iddia eden varsa hepsinin prospektusu içeriği İnternette mevcut açılıp bakılabilir ve internet bu konuda masum üniversitede tip profesörü bile içeriklerine İnternetten bakabiliyo. Banada elevit dokundu bıraktım noldu bişey mi oldu doktor illa iç deseydi içseydim daha kötü olabilirdim onun Buraya Yorum yapıp dediyse iç diyenleri anlayamadım kendileri bişey dokunduğunda rahatsız olup zorla devam etti mi acaba. Doktoruna sor canım değerlerin düşük mu vitamini neden kullanman gerekiyo. Neden illa decavit dokunsa bile zorla icmen gerekiyo sor hepsinin cevabını al seni tatmin ederse zorla kendini etmezse doktorunu değiştir. Aklımız mantığımız boşuna yok onun için illa ic diyenlere şey yapma önce sen bilgilen doktorla tam konuş öyle karar ver
Nur55 Esa ben Bebek için diye kendimi strese sokuyorum benim içinse değerleri bilmiyorum ama kendimi iyi hissediyorum içtiğimde ekstra bi faydasını görmüyorum tekrar soriyim bi doktoruma kilo problemim falan da yok çok şükür bakalım ne olcak bu uzun ve güzel yazısınız için teşekkür ederim emek harcadığınız için 🙂