26 haftadayım şeker yüklemesi yaptıran ve yaptırmayanların değerlendirme ve düşünceleri nelerdir ?
Şeker yüklemesi Yaptıran ve yaptırmayanlar??
Bobii yaptırdım, iyi ki yaptirmisim çünkü daha önce açlık tokluk ve hba1c bakıldı normal çıkıyordu yükleme sonucu şekerim olduğu çıktı diyetle geçmedi insülin kullandım, seker çıktıktan sonra bile hba1c değerim normaldi. Yaptırın derim, burda açlık tokluk ve hba1c baktir diyenler olur ama gördüğün gibi onlar normalden şekerim vardı
Bobii ben gebelikte yapılması gereken testlerden olduğunu düşünüyorum. İçeceğin içeriği belli uygulama belli ama insanlarımız bu konuda komple teorileri üretmeye yada ordan burdan duyduklarını hemen sahiplenmeye çok meraklı. Oldukça zayıf , gebeliklerimde bile kilo alamayan babaannem hariç ailemde şeker hastası olmayan biriyim ve ikinci gebeliğimde gebelik şekeri çıktı. Açlık tokluk bakmamıza rağmen orda anlaşılmadı. Allah korusun farketmesek bebek için ne kadar zararlı bir durum olacaktı belkide. Son olarak dün burda bir postta hanımefendinin biri şeker yüklemesi yaptırdığım için şekerim çıktı yaptırmayın gibi bir şey söylemiş (yani yaptığı testin amacını anlamamış kadın). Maalesef bizim insanımız gerçekten doğrusunu bilmeden bilmişlik yapmayı çok seviyor. Özellikle burda çok fazla var bu durum.
skrbsrl ayy Şuan kafam karıştı
Benim doktorum da açlık tokluk baktır gerek yok dedi 😵💫 baktım normal çıktı.
eceyc314 gebelik şekeri neye sebep olur mesela ?
Kayınvalidem annem çok çocuklu hiç yapmamışlar ama şimdi kime sorsan yapıyor ve şekeri çıkıyor 🤷🏻♀️
Yani bilmediğimden soruyorum yaptırmayıp doğuranların da mı vardı yoksa gerçekten Şuan artan bi durum mu nedeni ne ?
Umutmirzainci şöyle açıklayayım. Bizden bebeğe glikoz geçiyor ama insülin geçmiyor. Bebekte insülin üretemiyor. Bazı hamilelerde bu insulin düzeyi yetersiz kalıyor ve gebelikte aldığı glikozu tolere edemiyor. Buda bebeğe fazla fazla şeker gitmesine neden oluyor. Eğer anne dikkat etmezse böyle bir durumda bebek aşırı glikoza maruz kalacağından ani bebek ölümleri, bebeklerde solunum sıkıntılar, bebekte ileri yaşlarda şeker hastalığı gibi riskleri var. Günümüzdeki beslenme şartları ortada. Ne kadar doğal besleniyoruz. İster istemez bu durum metabolizmamızı etkiliyor ve sonuçlarını gebelikte görüyoruz. Şu algı çok yanlış onuda diyeyim. O kadar şekerli suyu içersen şekerin yüksek çıkar tabi. Hayır! Eğer gebelik şekeriniz yoksa çıkmaz. Ben iki gebeliğimdede yaptırdım. İlk gebeliğimde yükleme değerim gayet normaldi. İkinci gebelikte yüksek bir sonuçla şekerim olduğunu öğrendim. Zaten bebekte bir süre sonra dikkat etmezseniz belli ediyor şekeri. Ama biraz geç kalmış oluyorsunuz.
Bobii bende çok kararsızım.Fakat Şeker yüklemesi yapılırken verilen glikozun öyle 2 dilim baklava kadar masum olmadığını söyleyen doktorlar var. Ben covid aşılarından sonra doktorların dayattığı şeylere inanmıyorum iyice araştırmak lazım umarım bebeğimiz için doğrusunu yaparız
Bobii doktorun ne öneriyosa o şekilde ilerlemek doğru yanlıs birsey olsa doktor yaptırın demez ben yaptırmadım ama doktorum gerek görmedi eger gerek görseydi bende yaptırırdım
Ben içeceği içtim ama kustum çok ragatsiz oldum
Sevginur61 bu sabah 75gr olanı yaptırdım bıldıgınız çilekli gazoz gazoz dedıgıme bakmayın asidi de cok az yani ağır bir içeriğide yok . Bende kusma vs olmadı sonuclarda cok şukur normal cıktı
Benimde doktorum ailede şeker varsa şeker yüklemesi yaptır dedi eşimin ailesinde var kendi ailemde şeker hastası yok beni ikilemde bıraktı net birşey demedi aklım karıştı 😕