Burcu089 Nurozsln geniz eti bademciğe göre daha hafif geçermiş, bademcik de baya boğz ağrısı vs oluyormus, dileğim minimum hasarla üstesinden gelmek
Nurozsln Burcu089 Kendim bademcik ameliyatı oldum net hatırlıyorum onuda. Yutkunma da sıkıntı yaşamıştım. Geniz etinde dikiş yok. Ama bademcik dediğiniz gibi farklı.
Dlk123 Benim kzıımda 4 yaşında geçen ay geniz eti bademcik ve kulağına tüp taktırdık geniz et değilde bademcik zorladı kızımı ameliyattan ilk çıktığında ağladı uyuttum o gün çok uyudu kalkınca telefon falan verdim sonrasında pek ağlamadı ağrısı oldukça ağrı kesici verdim iştahsızlık oldu kilo kaybı oldu ama çok şükür topladı şimdi birde ameliyattan sonra ağızı uyurken aktı yastığında görürsen korkma normaldir gece bir kaç gün horlaması oldu oda geçti birde boğazları beyaz beyazdı doktorumuz yemek yedikçe o beyazlıklar geçecek dedi dediği gibide oldu Allah şifasını versin çocuğunuzun stres yapmayın düşündüğümden kolaydı
Burcu089 Dlk123 umarım anlattığınız gibi bizimki de kolay geçer🙏 ilk 2-3 gün ne yiyip içti peki? Yiyebildi mi daha doğrusu
YeniGelinMeselesi Burcu089 ben kendim 9 yaşındayken olmuştum ameliyat sonrası ağız kenarlarım yara olmuştu ağzı açtırdıkları için yani ben hiç ağlayıp bağırmamıştım hatta ameliysttan sonra bi kaç gün sesim kısıktı ,doktor bolca dondurma ye demişti soğuk büzüştürüyor bir süre sıvı beslendiriyorlar çorba ayran vs ben 10 gün kadar bi süreçte 5-10 kg vermiştim tombik çocuktum zaten fazla kilolarım gitmişti😅 yutkunurken falan acıyor çok genizetini hissetmiyor zaten de bademcik yerleri acıyor baya yutkunma esnasında bu yüzden sıvı alımı yapın çorbalarda pütür olmasın rondodan geçirin gerekirse geçmiş olsun şimdiden🫶🏻
Burcu089 YeniGelinMeselesi yaa😕 bişey yiyememek çok kötü bi durum, zaten zayıf bir çocuk umarım fazla kilo vermez🙏
YeniGelinMeselesi Burcu089 öyle tabii ama tam boğaz kısım olduğu için yutkunmak yutmak zor oluyor o dönem kilo verse bile sonrasında toparlar üzmeyin kendinizi 🙏🏼
ayanarta1 Burcu089 bu kararı nasıl verdiniz çokmi kapalıydı burnu benim oğlumda da vardı 5 yaşına kadar çektik biz doktora ilk gittiğimizde 1 buçuk yaşındaydı resmen burnu kapalı nasıl nefes alıyor demişti sürekli hastalanıyordu nefes zor aldığı için. Asla ameliyat istemedi ameliyat 7 yaşından sonra yapılır 7 yaşına kadar iyileşir zaten ameliyat sonrası yeniden çıkabilir demişti ameliyat olan bir arkadaşımin.cocugunda yeniden geniz eti oluştu. Oda 3 4 yaşlarındaydi. İnşallah doğru karar verilmiştir yeniden oluşmaz geçmiş olsun ama olanlarda çabuk iyileşiyor diye biliyorum
Burcu089 ayanarta1 ağzını açtığımda bademcikler hemen görünüyordu baya büyüktü, gece uyurken horlama, nefes kesilmesi aşırı terleme oluyordu. 3 doktora götürdüm hepsi de ameliyat dedi. Dün oldu çok şükür iyi geçti
EsraaaKK Burcu089 kardeşim 5 yaşındayken olmuştu ameliyattan sonra biraz ağladı o kadar sonra doktor tavsiyesiyle dondurma falan yedirmistik şuan kardeşim 20 yaşında:)
Burcu089 EsraaaKK bizimki de 1 saat faln ağladı narkoz etkisiyle, ama sonra normale döndü. Yedirme biraz sıkıntı ilk 3 gün
12_annee Burcu089 bi tek bademcik ağrı yapıyor yutkunmada zorluk çekmek bol bol sıvı tüketcek bide dondurma veriyorlar
Mrvcvn Burcu089 çok geçmiş olsun öncelikle benim kızımda 4 buçuk yaşında oldu bedemcik ve geniz eti ben öncelikle ameliyat haneye nasıl gidicek kucağımızdan alsalar çok ağlar diye çok tedirgindim ama su gibi bişey verdiler içinde sakinleştirici olan babasının kucagındayken sakinleşti öyle aldılar bi yarım saat sonrada getirdiler çok şükür ilk çok ağladı ama narkozdan kafası çok iyi değildi ayağımda salladım öyle uyudu biraz sonra kendine gelince dondurma yiyeceksin dedim çok sevindi zaten dondurma ve soğuk içecekler çok öneriyorlar ilk gün iyiydi dondurmalar soğuk yoğurtlu meyveler soğuk kefirler içti ara ara biz yanımızda götürdük odada mini buz dolabı vardı oraya koyduk bi gece yattık çıktık ikinci gün zordu bogazları çok acıdıgı için konuşmak dahi istemedi hiç bir şey yemedi dondurma bile derken 3 .gün daha iyidi çok şükür tamamen bir hafta sonra iyi olmaya başladı yarasıiyileşti çok şükür çorba içsin dediler ama soğuk çorba içmek istemedi yani neredeyse 4 5 gün sadece meyveli yoğurt ve dondurmayla durdu bide su ama bogazları iyileşmeye başladıktan sonra çok şükür kendi isteyerek yemeğe başladı başlarda çok üzüldüm çocuğa acaba boşuna mı bunca eziyet ettik diye ama Allah’ıma şükürler olsun iyi ki yaptırmışız çok hasta oluyordu sürekli antibiyotik içiyordu geceleri hiç rahat uyuyamıyor du hepsinden kurtulduk çok şükür ilk bir hafta biraz zor ama sonrası iyi oluyor bide ben oyalansın diye barbi gardırobu ve başka hediyeler almıştım hastaneye götürmüştüm orda hediye ettim kızıma baya bi oyalandı onlarla tabi çizgi film falanda açtık derken geçti sizinde inşAllah güzel geçer biran önce toparlar
Burcu089 Mrvcvn aynı şeyleri yaşamısız resmen. Dün bizim kucağımızda sakinleştirici gibi bişey verdiler güldü fln hemen götürdüler, uyandığında kapıda bekliyorduk ilk 1 saat ağladı boğazım ağrıyor diye. Sonra uyudu. Canı bişey yemek de istemedi. Hep dondurma verdik. Ziyarete gelenler oyuncak getirdi onlarla oyalandı. 5 te çıktık hastaneden. Aksam da ılık çorba içti. Korktuğum kadar kötü geçmedi şükür🙏
huysuz__ Burcu089 kuzenimin kızı 3,5 yaşında oldu, onun artık nefes alamayacak kadar ilerlemişti, ilk hafta biraz ağrısı oldu demişti annesi sonra hemen toparlamış, benim oğlanda da var ileri düzeyde değil, 4 yaşı doldurmasını bekliyoruz operasyon için
Burcu089 huysuz__ evet şuan 3. Gün ağrı devam ediyor maalesef. Toparladı ama canının istediği şeyleri yiyememesi onu baya sinir ediyor