Detaylı dan çıkan annelerin içini rahatlatmak istiyorum ultrasonda başlarda hicbisey yokken detaylı da çocuğun baş gelişimi geriden, böbrek büyüklükleri farklı, kalpteki damar yönü farklı dendi ve sıvı istendi Ankara’ya kadar gittik sonuç değişmedi aldırdım sıvı öncesinde eczaneden antibiyotik yazdırıyorlar ve kalçadan önce o iğneyi yapıyorlar daha sonra bebeği ultrasonda kontrol ederek ve izleyerek iğne yardımıyla şırınga ile sıvı alıyorlar işlem acısız değil ama dayanılmaz bir acı yok ( iğneden korkan biri olarak) bebek için herşeye değer bittikten sonra bebeğin kalp atışı kontrol ediliyor ve işlem ayakta cikicak şekilde bitiyor. İstersen 1 gün yatış alıyorsun ben almadım çünkü gidicek 3 saatlik yolum vardı evdeki temiz ortam ile oranın ortamını kıyaslayamadim bir kaç gün iğne yapılan yer sızlıyor bol bol dinlenip su içilmesi öneriliyor ve ilişki yasağı ilk günler doğrusunu söylemek gerekirse kalçam daha çok ağrı yapmıştı 😊 şuan 29. Haftadayız bütün sonuçlarımız temiz çıktı çok şükür bebeğin baş gelişimi düzeldi, böbrek farkı artık yok sadece kalpteki damar yön farkı var giriş çıkış yeri olması gerektiği gibi doğuma engel bir durum kalmadı sadece minyon bir bebek olacağını düşünüyoruz bana cekicek büyük ihtimalle korkmayın ona güvenin bir işlem yaptırırken de bebekle konuşun gerçekten sizi çok güzel dinliyor bunu hissediceksiniz korkunuz olduğunu biliyor ve durması gereken pozisyonda duruyor.
Amniyosentez sıvısı
Vanmomy ne güzel maşallah bana sa önerdiler yarın Ankara şehir hastanesinde yaptıracağım ama aşırı korkuyorum
Vanmomy merhaba Ankara da nerde yaptrdnız işlemi peki suan durumunuz nedir
Ne kadar güzel maşallah , benim 2 li testte trizomi 18 yüksek çıktı ve doktor amniyozentez önerdi ama riskli çıkarsa bebeiğini aldırmanı söylücez tedavisi yok dedi karar senin dedi ben herşeye rağmen doğurmak istiyorum diyorsan da hiç yaptırma gerek yok dedi .Bende artık rabbime sığınıyorum şuan 16+1 günlüyüz detaylı ultrason la bakıldı herşey normaldi . Testi yaptırmayı düşünmüyorum sizler de benim için dua edin olurmu . Rabbim herekese şifa versin inşallah 🤲🏻
Vanmomy bende bugün orda yaptırdım 3-4 saat oldu biraz ağrı sızım var başka bsy yok gibi geldiğimden beri dinleniyorum hafif ateş var gibi yok gibi belki havalardan olabilir bilemiyorum stres çok yaptım birde siz dr kim ?
Zeynepppp34 Sizde ailenizde eşinizde ve eşinizin ailesinde bir hastalık yoksa yaptırmanıza gerek yok organlar sıfırdan oluşuyor bu bir bebekte farklı olur diğerinde farklı oluşum hızı. 16 -20 haftalık bebeğe böyle kötü konuşunca ellerine ne geçiyor bilmiyorum
Elos_1907 çok fazla Doktor’un yanına gittiğim için bilmiyorum ama prof. Başında bekliyor onu yönlendiriyor doktor da yapıyor işlemi çok kısa sürüyor sonrasında ağrı oluyor sadce bir süre benim kalmamış karnıma göre daha çok ağrımıştı karnımında tam iğne giren kısmı acıyordu geçiyor 3-4 gün içerisinde