Gebeliğimi 6. haftada sağlık ocağıma bildirdim. O gün kan ve idrar tahlilleri yapıldı. Aile hekimimin hemşiresi bilgilerimi ve telefon numaramı aldı. Gebelik takibimi kendisinin yapacağını, gelmem gereken tarihleri beni arayıp haber vereceğini söyledi. 15+4’üm şuanda ve bir kere bile aramadı. Zamanı değil demek ki diye düşündüm ama internette ayda bir gidilmesi gerektiğini okudum. Hemşireyi 2 gündür arıyorum sormak için telefonlarımı açmıyor. Bugün sağlık ocağına gidip konuşacağım. Sizler hangi haftalar, hangi sıklıkla sağlık ocağına çağırıldınız? Ve ne gibi testler yapıldı? Bilgi verir misiniz?
Sağlık Ocağına Hangi Haftalar Gidilir?
- Haftada tetanoz için gidiliyor o gün sizin kilonuza bebeğin kalp atışlarına bakılıyor 1 ay sonra da ikinci doz tetanoz için gidiliyor
Essidiey bende senın gibi niye aramıyor demiştım 20. Haftada tetanoz aşısı için arayacak canım sonra 2. Doz için arayacak bide son gebe izlemi için yanı toplamda 3 kez arıyorlar
Essidiey ayda bir kere gidilmiyor.20.haftada ararlar
Essidiey her ay gidilmiyor. Ben ilk hamile olduğum sisteme düştüğünde gittim. Daha sonra tetanoz için çağırdılar. O zaman da bebeğin kalp atışına kiloma tansiyonuma falan bakıp kan tahlili istedi. Tetanozlarımı tamamladıktan sonra da 34.haftanda son kez gelirsin dedi tamam dedim. Daha sonra doğurdun mu diye arayacakmış ya da sen haber edersin dedi bebeğin aşı takibi için.
Çok teşekkür ederim 🤗 Hayır hemşirenin iki gündür telefonlarımı açmamasına da çok sinirlendim yani niye telefonunu verdin o zaman açmayacaksan? Hepte mesai saatlerinde aradım yani öyle rahatsız edecek bir saatte aramadım. Bugün gidip atışacaktım neredeyse iyi ki önce burada sormuşum 😅😂
Beni ilk 18 de aradilar. 18. Hafta kontrolü diye. Ama 19 da kendi doktorumun kontrolü var zaten dedim. Tamam gelme bize yaz sonra kontrolden sonra dedi. Ben de yazdim gitmedim. 20 de ve 25 te tetanoza gittim. Sonra bir daha ne zaman gelcem diye sordum 30 ve 36 da kontrol icin cagircaz dedi. Dedim gelmeyip yazsam size kendi doktor kontrollerimin sonuclarini dedim. Tamam dediler. Yani sadece 2 kere gittim. Ikisi de tetanozdu.
Essidiey ayda bir değil 2 ayda bir dediler bana 3 tane tarih verdiler mart mayıs temmuz. Bu tarihlerde kan ve idrar tetkikim oluyor. İlk gittiğimde 17-18 haftalıktım. Bu ay sonu gidicem 27 haftalık olucam. Temmuz son ayıma denk geliyor ağustosta doğumum var zaten 2 kere de tetanoz için çağırdılar ilkini 21. Haftada oldum 2. Yi bu gidişimde olucam.