Kızlar bana yazabilir misiniz doğum çantasında neler olmalı sipariş vereceğim ve bu konuda bilinçsizim yardımınıza ihtiyacım var 🫣🥰
Doğum çantasında olması gerekenler ?
sl_bcx merhaba ben 30. Haftamda tamamladım dün akşam da son rütuşları yaptım 35 haftalığım ve 10 gün sonra doğumum var. Kendime
2 elbise bir sabahlık 2 iç çamaşırı bir emzirme atleti bir çift çorap
Bebeğe
2 tane takım hastane çıkışı bir tane yenidoğan tulum bebek çorabı, yüz örtüsü
15 tane bebek bezi, pamuk, yenidoğan ıslak mendil pişik kremi
Kağıt havlu, ıslak mendil, koltuk altı stıck, lohusa pedi, depend kilot bez, lohusa tacı
Bir tane biberon, emzik, zemzem ve benim okuduğum bir su var onu, süt sağma makinemi, biraz makyaj malzemesi koydum
Hastane kapı süsü, küçük bir balon standı ve balon, bebek süslerimden 25 adet, bebek çikolatası, kolonya, gelenlere ikram yapacak annemler o yüzden karton tabak bardak peçete limonata, içme suyu koydum. Aklına başka gelen varsa fikir verebilir açığım.
Bir mini çekçek bavul ve bir sırt çantası oldu birde bebek puseti.
Daha önce yazdığım bir gönderide kopyaladım. Ben bunları hazırladım
- Düzenlendi
Anne için
*2 pijama- 1 gecelik - 1 sabahlık
Çorap-terlik-depend 5 tane - ped-göğüs ucu kremi-göğüs kalkanı-göğüs pedi-göğüs pompası–süt saklama poşeti - emzirme sütyeni-emzirme atleti-iç çamaşırı- kişisel bakım eşyaları ( diş fırçası, deodorant vs.)- çıkış için rahat bir takım ya da elbise
Bebek için
*Hemşireye verilecek: hastane çıkışı seti, çorap, penye battaniye, içlik, zıbın, mendil, bez, ıslak mendil, temizleme pamuğu, alt değiştirme örtüsü
*Yedek: 2 takım, 2 zıbın, çorap, mendil, 2 müslin battaniye, 10 adet bez, temizleme pamuğu,ıslak mendil, pişik kremi, biberon, alt değiştirme örtüsü, emzik, burun aspiratörü
*Puset
Julide92 bende 36+6 yım ve bi iki hafta önce tamamlamıştım gönderi de açmıştım yaz bebekleri için uygun olabilir belki bunlar bilmiyorum benim ilk gebeliğim bu aylara göre hazırladım o yüzden yine de notlara yazdığımı buraya kopyalıyorum belki eksiğim vardır ya da eksiği olan vardır diye ❤️
Güneş için;
Söylememe gerek yoktur ama puset 😬😂
15 bez
1 paket ıslak mendil
3 alt değiştirme örtüsü
3 hastane çıkışı içinde alt üst takım şapka var hepsi ayaklı olduğu için çorap koymadım elleri eldivenli diye eldiven de koymadım şapkaları var
3 zıbın ve 3 alt ama bunlar keyfi olmasa da olurdu
5 ağız mendili
Omuz mendili ( gaz çıkarırken kendi omzuma sermek amaçlı adı bu değilse bilmiyorum)
Ebeye verilecek bez çantaya bir hastane çıkışı bir Müslin bir bez bir ağız mendili koydum
Toplam 2 müslin 1 peluş kalın battaniye
Pişik önleyici krem, vazelin
Bakım çantası ( tarak olsa da yeter )
Manuel süt sağma makinesi ve ne olur ne olmaz biberonu
Benim için;
2 takım pijama
3 tane emzirme sütyeni ama bralet gibi demirsiz yani düz rahat bir şey
4 tane alt iç çamaşırı
1 paket depend almıştım 5 tanesini koydum
5 li incecik kullan at külot koydum bu lazım olmayabilir yine de bilemem
Üç çift çorap koydum doğum sonrası çok üşürmüş ayaklar
Göğüs pedi
Göğüs ucu kremi
Gümüş kapak
Terlik
Tarak ve diğer kişisel bakım ürünleri kişiye göre değişir
Hastahanede telefonumuzla fotoğraf çekiliriz illa diye düşünerek, eşime kumaş krem pantolon beyaz bir gömlek ütüledim. Bana da krem keten düz bir elbise. Güneş için beyaz hastane çıkışı alt üst. Ve kızımla bana trendyoldan bandana takımı aldım. Bandana hariç diğerleri evde olan şeylerden koydum yani :)