Serendipity16 bebeklerin doğduktan sonra kilo kaybetmesi çok normal aşırı bir kilo kaybetmemiş olan ödemini atmış her bebekte oluyor bu
Bebekleriniz ne kadar mama içiyor ?
matmazellayy bilmiyorum doktor öyle diyince korktum bi de sarılıktan dolayı hep aç gibi ağlıyor emmek istiyor öyle olunca dedim herhalde sütüm yetmiyor beslemiyor
Serendipity16 Bence anne sütü alan 7 günlük bebek için tek seferde 30cc çok.
Serendipity16 sürekli emzir canım açlıktan ağlıyor büyük ihtimal ama kilo kaybetmesi normal çünkü ödemi atıyor
Pamuk evet bana da fazla geliyor çünkü beni de baya emiyor ama hep aç gibi ağlıyor uyumuyor öyle olunca
matmazellayy hep emziriyorum ama bazen ara vermeden 1 saat boyunca emiyor öyle olunca artık sütüm de bitiyor
Serendipity16 niye acaba kolik bi bebek mi doyunca uyuyor mu uyuyorsa demekki fazla gelmiyor onu o doyuruyor anca eğer tok haldeyken de sürekli emmek isteyip ağlıyorsa kolik olabilir burda denilen herşeyi de takma doktorunla konuş daha sağlıklı olur canım
- Düzenlendi
Serendipity16 canım 7 günlük bebek ıcın 60 cc fazla bak 5 günlükken bize 45 cc demıstı doktor bende emzırıyorum benımde bebegım sarılık oldu hastnede kaldı bı gece onu atlatamasının en kolay yolu saatte bır emzır mutlaka sütün yetmiyorsa eğer eczaneden süt artırıcı çay aldır sureklı ıc mamayıda verirsen emzırdıkten biraz sonra 30 cc falan ver baktın hala aç 45 cc ye tamamla 60cc çok gelır ama ezmırmeyı bırakma baktın çocuk göğsünde hemen uyuyor sütünü sag bır saat dolunca 45 cc sütünü ver takviye olarak sarılığı ılerlemesın ha kılo kaybı çok normal 10 gün ıcınde kılo verir sonra almaya başlaması doğum kılosunu yaklaması gerekır benim oğlumda 26 günlük aynı sureklı emmek ıstyor gaz sancısı vs var emzırdık sonra mutlaka gazını çıkar bıde dıyelımm bır göğsünü emzırdın dıgerıne geçmeden gazını çıkar Dıger göğsünü öyle ver tabı uyumassa 🥰
matmazellayy yani bilmiyorum açıkçası ama öyle aşırı bi gaz ağrısı olmuyor gazı çıkınca hemen rahatlıyor okuduğum kadarıyla anne kokusuyla uyumak istedikleri için memeden ayrılınca uyanıyorlarmış işte henüz bi çocuk doktorumuz yok en son gittiğimiz doktor da sütün olabilir ama yetmiyordur dedi mama verebilirsin dedi öyle olunca verdim bende
Nihal1907 evet bana da fazla geliyor zaten ama eşim hepsini alıyor istiyor ağzı açık diye doymuyor diyor hep 60cc veriyor ama birazını kusuyor da diyorum bebek bu ne kadar iştahlı da olsa o kadar içemez. Genelde zaten bizim sorunumuz meme de uyuyor sonra yerine koyuyorum uyanıyor 2 saat yatsam ha bire uyanıp emmek istiyor öyle olunca doymuyor diye düşünüyorum bende. Bi de bi göğsümü hiç emmek istemiyor sanırım az süt geliyor orayı sağıp veriyorum. Süt artırıcı takviye kullanıyorum hoşaf falan hep içiyorum ama işte bebeğim uzun uzun emmek istediği için yetmiyor
Serendipity16 İnşaAllah tez vakitte çözüm bulursunuz bebişinize kıyamam o da huzursuz oluyor sizde
- Düzenlendi
Serendipity16 her bebişin cc si farklı olur ben 30 la basladım mesela dr um cc önermedi sen ver o doyunca bırakır zaten dedi gerçektende öyle oldu suan 2 yasında mesela 210 cc yi geçmedik pek doyunca hep bıraktı kuzenimin çocuguda öyle az cc içti diğer kuzenimin daha fazla içiyordu mesela
matmazellayy öyle gerçekten mama verince içim hiç rahat değil ama ancak o şekilde 1-2 saat rahat zamanım oluyor diğer türlü hep emmek istiyor inşallah bi düzen oturturuz beraber
Mervepera valla anladığım kadarıyla bebeğim baya iştahlı bi de emme refleksi çok yüksek boş biberon versek bile emiyor öyle olunca mama da ne kadar versek içiyor gibi aynı şekil beni de hep emmek istiyor ama fazla mama şişlik yapıyormuş ondan korkuyorum
Serendipity16 inşaAllah canım yiyorsa demekki açtır yapacak bişey yok kimse mama vermek istemiyor ama mecbur olunca artık yapacak bişey yok
- Düzenlendi
Serendipity16 Canım hayır sut gelmedgı ıcın değil bebek çok ufak çenesi hemen yoruluyor oyuzden uyuyor uyuduğu zaman hemen çene altındakı kemıge pıtpıt yap emme refleksı ver uyandır o uyuduğu ıcın ememıyor sonra acıkıyor her çocukta böyle bu sütüm yok diye düşünme aynı senın gbı düşünüyordum bende bebek büyüdükçe emmesı bırazda uzuyor uyuması gecıkıyor benim çocuk göğsümü bıle tutamıyordu uykudan 26 günlük oldu hamdolsun düzeldi çocukta bır mama bır anne sütü çok gaz yapar rahatsız eder çocuk gece rahat uyusun dıye mama verdim üç kez çocuk bir gerılmıs karnı gazdan üç gündür ne cekıyorum yavrum gazını cıkaramıyor yapmadgımz kalmadı damla ıse yaramadı bugün başka bir doktora götürdüm doktor çok emzırmıssın gaz yapmış hep dedi mamada verme sütünü emzır dedi damlaları degstrdı
Nihal1907 peki sizinki de memeden ayrılınca uyanıyor mu ? Meme de hiç derin uyumuyor ya yerine koyunca hemen uyanıyor bu beni çok zorluyor. Bi de bu ara emiyor 5 dk sonra ağzında geveliyor sinirleniyor ağlıyor acaba meme reddi mi yaşıyoruz diyorum 😔 öyle tabi hem meme hem mama gaz yapar çocukta bizimki şu an rahat çıkarıyor ama ileride ne olur bilmiyorum. Sütünüzü falan sağıp veriyor musunuz?
Serendipity16 evet bende sütümü sağıyorum bazı geceler veriyorum ki ne kadar ıctgını bıleyım diye ıcım rahat edıyor tam doyduğu ıcın mesela çocuk göğsümde uyuyor aslında uyurkende emıyor 30 dakika boyunca emmesı gerekiyormuş en az çocuğunki karnı doysun bır ıkı saat boyunca uyanmasın rahat uyusun benimm çocuk mesela bazen uykulu emıyor uyyor uykuda devam ediyor bazen uyuyunca tamamen bırakyo sonra emmesı kısa sürünce çabuk uyanıyor anlıyorum doymamış tam doyduğunu anlamak ıcın dakıka tut ve 20 30 dakika emsin senın bebıste yerine koyunca ağlıyorsa uykuya dalamadıgı ıcın ıste doymadından aslında ıkı saatte emzırmemız gerekiyor çocuğu ama otuz dakıka boyunca emzırdık uyuduk sonra sıksık emmesıde gaz bırıkmesıne sebep oluyor bır haftadır bı gaz sancısı çekiyoruz ınanılmaz her emmede hava yutuyor çünkü sıksık emzırmekte çok gaz bırıkmesıne sebep oluyor ben çok az az sıksık emzırdım gaz çok bırıktı diye düşünüyorum sütünün yogun oldgu zaman çocuk uyuyunca sağ koy baktın kısa sürdü emmesı o zamanlar hemen sütünü ver canım ben öyle edıyorum ama büyüdükçe zaten emmelerı hızlanacak çabuk emecekler ılk aylar böyle senın bebıs ne kadarlık
Serendipity16 ha bide cocuk sınırlenıyorsa o an süt gelmesi duruyor ya ona sınır oluyorlar ıstyorlar devamlı aksın duzelır merak etme red olsa ağzını göğsüne bıle götürmez
Nihal1907 evet sağıp verince insan ne kadar içtiğini biliyor ama işte biberonla verdiğimiz için meme reddi yapar diye korkuyorum benimki uyanıkken 2 saat boyunca hep aralıklarla emiyor bazen 1 dakika bazen 5 dakika emiyor sonra bırakıyor sonra tekrardan devam ediyor sadece uykudayken öyle uzun bir şekilde emiyor yani yarım saat hiç durmadan emdiğine denk gelmedim öyle olunca hemen uyanınca aç diye düşünüyorum zaten çok ağlıyor sütüm yetmiyor diye düşünüyorum eşimde mama verelim aç bu çocuk diyor günde iki kere 30 cc mama veriyorum ancak o şekilde derin uyuyor. 13 günlük oldu bugün