DuyguOzlem işte bize ne kadar vicdan gelse de nefsimize sahip olamıyoruz ilk gebeliğimde de içtim şükür evladımda bir sorun yok şuan gebeyim yine aynı içiyorum keşke içmesek umarım saglıkla kucağımıza alırız 💙

DuyguOzlem bu konuda bemde çok endişeliyim elimden geleni yapıyorum ama gene olmuyor 5 6 tane içiyorum günde umarım bebeişlerimize birşey olmaz 🙏🏻

DuyguOzlem daha henüz yeni öğrendim ama ne yazık ki bende bırakamıyorum az içiyorum günde 10 - 13 tane içerdim şu an 4-5 taneye düştü

CeyAsel1 uzak durmayı deniyorum bırakmayı da denedim olmuyor kendime çok kızıyorum ama sigara konusunda iradem zayıf kalıyor. Umarım sağlıklı gelirler dünyaya yoksa ömür boyu pişmanlık içinde olucam

7 gün sonra

Bende azaltmıştım ama son zamanlarımda eskisi gibi dikkat edemiyorum maalesef

Gezengoren ben de aynı durumdayım yine bazıları az içiyormuş ben günde en az 10 içiyorum. Bırakamıyorum vicdan azabı çekiyorum henüz 12 haftalığım şimdilik sorun yok gibi ama ilerde ne olur bilemem 🥹

Gezengoren hayır şuan 24.haftadayim gayet sağlıklı olduğunu söyledi ama yine de tedirgin oluyorum

DuyguOzlem yeyip içtiğin her şey bebeğe gidiyor senin sigara içmenden dolayı bebekte bi sıkıntı çıksa ömür boyu bu vicdanla napıcaksın ? Ben de içiyordum 2 günde paket bitiriyordum ama hamile olduğumu öğrenir öğrenmez bıraktım

Bu konuda aslında hepimizin ortak bir noktası var o da vicdan. İçen de içmeyipte içmek isteyende aynı şeyi yapıyoruz vicdan. 6 yıl aktif olarak kullandım. Günde 15 adeti geçmiyordu aslında içtiğim sigara. Ama ilk şüphelendiğimde bu günde 6-7 adete kadar düştü. Daha sonra dayanamayıp test yaptık ve o çift çizgiyi gördüm. İlk doktor kontrolüme kadar 4-5 adet yarım fırt şeklinde içmeye devam ettim. En son sigaramı doktora gitmeden 10 dk önce içmiştim. Onunda hepsini bitirememiştim hatta yarısında çöpe atmıştım. Ve o zamandan beri içmiyorum. 8 ay oldu neredeyse. Çok canım çekti. Çok duygusal anlamda çöktüğümde eşim dahi yak bir sigara rahatlarsın dediği zaman oldu ama ona rağmen içmedim. İçene de saygı duyarım. Herkesin dayanma direnci farklıdır. İçin ya da içmeyen olarak dediğim gibi tek bir noktamız var o da vicdanımız. Ben kıyamıyorum. Kıyamadımda. Hele ilk kalp atışını duyduktan sonra çok şeyi de değiştirdim hayatımda.

DuyguOzlem bende bırakamadım hamilelikte hep içtim ama doktorum sigara içtiğim için mutlaka fetal eko yaptırmamı önermişti bebeğin kalbinde sorun olabiliyormuş çok şükür bizde sorun olmadı sizde mutlaka yaptırın amacım sizi asla üzmek değil ama arkadaşımın bebeğinde kalpten yana sıkıntı oldu doğumdan sonra vefat etti yani mutlaka çocuk kardiyolojisine görürün de en azından bir şey var mı yok mu bilin

DuyguOzlem ben duyduğum gün bıraktım dr söyledim cok istersen 1 tane iç dedi bende ay da 15 günde 1 hafta 1 tane içerim aklıma gelirse canım isterse ama ona bile vicdan yapıyorum özür diliyorum hemen meyve yiyorum bide cok cekmiyorum yarıda söndürüyorum benim zor oldu ameliyat geçirdim rahimde miyom vardı en ufak şeyde telaş yapıyorum allah evladımızı bizlere bağışlasın azaltmaya bak derim

DuyguOzlem bende kullandım şuan son ayda tiskindim sigaradan şimdi içmiyorum bebeğim de gayet sağlıklı günde 2paket rahat bitiriyordum bir sorun yaşamadım çok şükür 🥰

DuyguOzlem bende bırakamadım malesef tup bebek bide transfer olduğum gün 2 ye düşürmüştüm 10 haftalik olunca canim daha çok istemeye başladı 6 7 tane içiyorum geçen hafta detayliya girdim 10 gün gelisimi geride cikti beslenmeme dikkat ettiğim halde dr sigaradan olabilir erken doğum düşük riski yaşarsın dedi ama daha çok strest yaptığım için bırakamadım hala

BeyzaGrcn evet banada erken doğumu tetikler dedi ama şuan bı problem yok şükürler olsun ki. Gayet sağlıklı kilosu falan önde gidiyormuş hatta. İnşallah sağ salim kucağımıza alırız 🙏🏼

DuyguOzlem bnde 4 aylıkken bıraktm şöyle düşünün duman direk olarak bebeğinize gitmiyor plesanta nın görevi bebeğin sağlığı için gerekli olan besini ayıklayıp bebeğe aktarmak yani sigra plesantanızda birikiyor ve bebeğinz için hayati ve en önmli görevi üstelenen plesanta zarar görüyor. Doktorum bana bebeğin küçük kalır bak gelişmez fazla demişti araştrnca evet doğru vicdanen rahatlatıcı ona gitmemesi ama ya plesanta zarar görürse? Bırakamzsanz bile gnde 1 tameye indirin ki bnde günde en fazla 2 tane içiyordum fazla da değil.