Merve_3351 dikişin kaç günde kapandığını bilmiyorum. Senide korkutmak istemem ama normalde sezeryan doğumda deriden bebeğe ulaşana kadar tam yedi kat kesilir. Ve bebek alındıktan sonra yedi kat dikilir.o yüzden dikiş yerinde bombeli bir sertlik olur. Bazı kişilerde bu belirgindir. Ama zamanla geçer. O yüzden iki sezeryan arasını doktorlar iki sene olarak söylerler genelde. Vücudun toparlanması genel olarak bir iki seneyi bulur. Ama sezeryan sonrası toparlanma da kişiye bağlı. İlk gün ayak uyuşması geçtikten sonra yürütüyorlar ya kendine güven ve kendini iyi hissetmeye bak. Ben direk bebeğimle ilgilenebilmiştim.eve geldiğimde de bebeğimi bile kendim yıkamıştım. Senin elinde olan birşey. kırkım çıktığındada normal yaşantıma devam etmiştim. Birde sezeryan sonrası doğumda bel boyun ağrısı, baş ağrısı çok oluyor genelde hastanede bitter çikolata ve kahve içip azaltabilirsin. Ben eve geçtiğimde de tavsiye üzerine bir tavada kaya tuzunu (salamura turşuda kullandığımız tuz)ısıtıp bez torbaya veya yastık kılıfıda olur. İçine koyup ağrıyan bölgeye koymuştum. Tuz ağrıyı çeker. Gerçekten çok faydasını görürsün. Aklıma gelenleri yazayım dedim🥰 yine sormak istediğin birşey olursa seve seve cavaplarım canım