Merve_3351 Kizlar şöyle bir şey düşündüm ne kadar mantıklı bilmiyorum sezeryanda süt geç gelir diyorlar sezeryan günü belli oluyorya. Göğsumuze masaj felan yapsak bir gün önce gelirmi
Lalemmm12 Merve_3351 sanmıyorum sezeryandan sonra hemen sonra zaten gelmiyor doktorlar da diyor zaten ancak sıcak bi duş alıp göğüs kanallarını açmamız gerekiyormuş bir çok kişi öyle yapıyormuş doğumdan önce göğüslerinle oynama doğumu tetikler.
Burcu-2634 Merve_3351 kimileri süt arttırıcı Damla var onu 1 2 gün önceden kullanmaya başlıyormuş burda okumuştum bende 1 2 gün kala içeyim diyorum birde son zamanlar sütyensiz gezmek sürekli göğüsleri öne eğip sallamakta süt kanallarını açıyor ben ilk sezeryanımda öyle yapmıştım işe yaramıştı
tugcesakzci Merve_3351 hiç bir şey yapmadım, doğumdan çıktığımda gelmişti sütüm üstelik genel anestezili oldum ben. Biraz stresle alakalı bence
Ebbruc Merve_3351 öyle şeylere inanıp strese sokmayın kendinizi, ben 26 haftalık doğum yaptım sütüm akşamına gelmeye başlamıştı. O kadar erken doğum yapmama rağmen geldi.Biraz bünye ve psikolojik bişey süt gelmesi. Kafanızın rahat olması lazım ve bebeğinizi sürekli emzirmeniz lazım ve ilk sütü bebeğin içmesi gerekir sağıp ziyan etmeyin sütü kesinlikle
Merve_3351 Lalemmm12 Asko bebek dönmedi cumada sezeryan var akşamında sıcak duşla masaj yapsam nasil olurki yoksa gelen ilk sütü çocukmu içmesi lazım Ayy ilk gebelik yaa kafam karışık
kar_kristali Merve_3351 sütüm gelmez diye düşünme canım iki çocuğumu sezeryanla doğırdum ilk seferde azda olsa geliyor. Emzir mutlaka. Eve gidince de sıcak suyla duş alırsın sezeryan bölgede şu geçirmez bant yapıştırarak. Göğsüne sıcak suyla masaj yaptığında sütün çoğalır. Pirinç çorbası baklagiller mercimek süt yapar bolsu içmekte aynı şekilde. tedirgin olma direk emzirrbilirsin yeterki bebeğe memeni tutturmada sabırlı ol pes etme.
Lalemmm12 Merve_3351 aşkm istesen de şimdi gelmez ama akşamında sıcak duş al sen kanalların yumuşasın en azından sonra ilk gün falan alamazsın daha sonra o ilk sezeryandan sonra gelmeye baslayınca hep sağım yap ki durmasın ve bebeğe emzirmeye çalış gelmiyor diye üzülme kimsenin hemen inek memesi gibi süt atmıyor kim bişi derse boşver sen bebek emzirme saatlerinde hep sağım ve emzirmeyi dene sütun çoğalsın ❤️
tugcesakzci Merve_3351 hayır mecburi oldu. Ben sezaryen de istemiyordum. Epilepsidrn dolsyı mecburi oldum, nöbet geçirme riskin olduğundan dolayı da genel anestezili oldum
Merve_3351 kar_kristali ayy saol aşko Dikiş bakımı nasıl oluyor ya benim tikmi desem huymu desem kesiğe dikişe öyleyim🙄
kar_kristali Merve_3351 sezeryan sonrası dikiş yerinin terlememesine özen göster. Ya gazlı steril bezi veya yumuşak bir bez atletinin içine ince bir şekilde(hava geçirmesi için kalın koyma) yerleşti rebilirsiniz ben genelde öyle yaptım. Banyo sonrası kurulamasına özen göster. Batikonla steril bir bezle silmek yeterli oluyor. Onun için sağlık ocağına gitmene gerek yok yani🥰kuru tutarsan, terlememesine özen gösterirsen çabuk iyileşir. Bol su içmek ve sağlıklı beslenmekte çabuk iyileştirmeyi tetikler
Merve_3351 Ebbruc kız kendim uydurdum 😂biraz mantıkli geldi ama dediğin gibi ilk sütü bebek emmeli galiba
Ebbruc Merve_3351 antikorlar falan hep ilk sütte var o yüzden mutlaka içsin bebek, emmezse sağar kaşıkla verirsin
ozlemozlem66 Ben 27 haftalık sezeryan doğum yaptım 5.güünüm damla damla bile olsa geliyor zor geliyor çünkü çok erken bir doğum, bestlak damla aldım bence işe yaramış posetin yarısına yakın dolmaya basladı, duşta ve sağarken masaj yapıp uyarmak gerekiyor ve sabır istiyo💞