Noyan_annesi onlara göre kendilerince doğru kararlar alıyorlar. Bilmiyorki bir çok masum bebeğin canına kıyıyorlar. Dediğim gibi stres yapma bekle. Sabır gerektiriyor ama beklemeni tavsiye ederim. Sağlıksız bir gebelik olduğunda vücudumuz zaten dışarı atmaya uğraşır inan. Eskiden annelerimiz gebe kaldığında bu kadar test yapma imkanları mı vardı. Kaç ay sonra öğreniyorlardı. Bak biz 6 kardeşiz. Normalde annemin kan grubu 0 rh-negatif babamın kan grubu 0 rh-pozitif normalde kan uyuşmazlığı var. Ve bunu hiç bir doğumunda bilmiyorlar. Kimimiz evde kimimiz hastanede doğmuşuz. En son kardeşime hamile kaldığında doktorda şaşırıyor. Nasıl bebek seni zehirlemedi yada engelli bir bebeğin olmadı diye. Mıcize bebekler seninki diyor. Rabbim ol derse olur. Herşey onun takdiri. O yüzden teslimiyet ve ona sığınıp sabır göstermek çok önemli bence. Bende şuan 41yaşımdayım iki çocuğumda da tarama testi yaptırmamıştım. Hamdolsun kızımda oğlumda sağlıklı. Şimdi 30haftalık bebeyim. Doktorum yaştan dolayı tarama testi yaptıralım dedi. O an boş bulunup yaptırdım. 3lü tarama da dawn sendrom riski çıktı. Ayrıntılı ultrasonda sağlıklı birşey gözükmüyor. Doktor yüzde70dawn sendromlı 22haftalıkken gel aldıralım dedi. İlk başlarda etkilendim üzüldüm haliyle bi kaç gün ağladım. Engelli olsada aldırmam zaten. Ama inanıyorum bebeğim Allahın izniyle sağlıklı. Hani demem o ki doktorlara göre aldırmak artık normal geliyor. İnşallah yanıldıklarını sağlıklı doğum yaptığımda burda paylaşacağım. Ayrıca 3lü tarama yurt dışında yanılma payı yüksek diye yasaklanmış. Sırf sağlıklımı değilmi diye insanlar 10bin verip fetal DNA testi yapıyorlar. Herşey ticaret oldu malesef. Allah sonumuzu hayretsin canım