Kızlar doğum için neler yaptınız buzluğa atmalık veya yapacaksınız?
Ben 5 tepsi çarşaf böreği kıymalı,ıspanaklı,peynirli,patatesli yaptım
5 tepsi poğça peynirli,sade,dereotlu yaptım.
Kek ve zeytinyağlı biber dolması attım bugün 39.haftamdayım ablamla yaptık ama sanki herşeyi ben yapmışım gibi mahvoldum. Daha temizlik yapılacak cam çerçeve 🤦🏼‍♀️🤷‍♀️

Ebruucar Böyle karbonhidrat beslenmek hiç sağlıklı değil,doğum sonrası akdeniz beslenmesi öneriyorlar genelde yeşillik protein ağırlıklı.Buzluğa ben daha çok kendi elimi kolaylaştıracak ve ben yapamadığımda eşim yapabilsin diye ayarladım doğranmış soğan,biber,tavuk,köfte,taze fasulye,enginar,komposto,avokado püresii ve ön pişirmesi yapılmış bir kaç çeşit zeytinyağlı sadece son pişirmesi yapılacak

yeschef-13 yok yok bunları kendime yapmadım gelen gideni ağırlayabilmek için yaptık. Ben zaten istesemde yiyemiyorum midem ameliyatlı olduğu için hem yasak hemde almıyor zaten gelen gidenin önü boş kalmasın diye hazırladım kendim için bol bol protein ağırlıklı sebze et ürünleri hazırlamıştım önceden

Ebruucar masallah enerjinize 39 da bunları yapmak, hemde gelen giden için 😳 ben hiç bir hazırlık yapmadım mevlutu doğum sonrası 23. Gün falan yaptık herkesi öyle etli pilavla ağırladık yoksa gelen gidenle her gün uğraşılmaz. Baska gün en yakinlarda zaten geldiğinde eli bos gelmez. Evde hiç bir şeyde yoksa çikolata kahve yeter diye düşünüyorum.🙈

Ebruucar Herkesde farklı bizde ilk 40 gün anne baba ve bebeğin yanına kimse gelmez gelende kapıdan bir şey bırakır gider,oturacaklar bize önlerine hizmet yemek mi utanma olmalı insanda çok ayıp boşverin kendinize saklayın

BabyAta ay valla benim eşimin tarafı durmaz gelir benimde kuzen falan kalabalık aileyiz. Benim tarafımda aslında gelicek olanlar aralarında anlaşır birsürü şey yapr götürür ama eşimin tarafında o yok mecburen hazırladım gelecekleri de kesin olduğu için😄 aşırı da yemeyi severler napayım hasta hasta uğraşamam mecburen hazırda bulunsun dedim

yeschef-13 mümkün değil kapıdan kimse dönmez eşimin tarafı aşırı yeme içmeyi sever ve asla elleri dolu gelmezler. Geldilermi de kahvaltıya gelir akşam yemekten sonra çaylarını da içer giderler öyle tipler. Mecburen bende yemekle falan uğraşmamak için hazırladım buzluktan kek börek poğça çıkarır koyarım önlerine yer içer giderler. Benim tarafım gelse de bir iki saatliğine oturmaya gelir ve ben ayağa kalkmıyım diye kendi evlerinde hazırlık yapr getirirler ama yine de ben hazırlıklı olmak istedim 🤷‍♀️