Kızlar vajinada siğil problemi yaşayan oldu mu? Gebe olmadan önce smear vermiştim herhangi problem çıkmadı ama şuan 2 tane siğil problemi yaşıyorum. Normal doğuma engelmiş bilgisi olan var mı?
Genital siğil
Ebuuu0 evet doğru normal doğum yasak. Kadın doğumcunuza söyleyin çoğalmadan müdahale edebilir.
brnaksyince bir yerden mi duydunuz çünkü doktora muaneye gittik 2 farklı doktora problem olmaz dediler hamilelikte tedavide olmaz dediler çok şaşırdım
Ebuuu0 hayır bir yerden duymadım doktor söyledi, genital siğil var ise normal doğum olmuyor bebekte yutak kanseri vb şeylere sebep veriyor. Siğil zaten bir virüs , hpv pozitif olur Siğil olmaz Evet normal doğum olabilir ama Siğil var ise mümkün değil. Buna benzer bi süreçten geçtim. Çok araştırma yaptım. Bir çok doktorla konuştum.
Ebuuu0 hamilelikte de tedavisi var 16 haftalıktan itibaren. Ve çoğalma durumu olmaması için hemen müdahale edilmeli.
brnaksyince
Anladım ilaç yazdı devletteki doktor çok küçük dedi birde smear testide kötü değil ondan mı yakmayalım dedi cidden içime şüphe düştü şuan. Siği iç kısımda değil ama daha dış kısımlarda bundan mı anlamadım tekrar kontrole gideceğim 33 haftalık gebelik bu arada
brnaksyince 5
Çoğalmasından korkuyorum bende ağda hiç şekilde yapılmıyor zaten jilette çoğaltır dediler
Ebuuu0 müdahale edilmediği sürece içte de olabilme ihtimali çok yüksek. Smear temiz geldiyse rahim ağzında bir sorun oluşturmadığı için. Yani kanserli bi durum yok bu sizin için güzel ama bebek için siğil tehlikeli. Krem veya asit gibi bişey vermiştir doktor, onun tedavisi uzun sürüyor muhtemelen siz siğiller den kurtulana kadar doğum olur. Çünkü kremle 12 haftaya kadar sonuç alınabiliyor çoğu zaman. Bende de et beni oluştu hpv sandık çok korktum, kadın doğumcu, ketemin kurucularından tanış doktor, yetmedi eşimle birlikte Zührevi hastalıklar bölümüne kadar gittik bir çok doktor dan fikir aldım, şükür bende bişey çıkmadı ama bir çok bilgi edindim, hepsi de aynı şeyleri söyledi.
Ebuuu0 evet doğru jilet yasak kesinlikle, onu da sormuştum, tüy dökücü de yasak, tüyleri de makasla incelterek almak gerekiyor muş, yada tıraş makinesi ile, kanadıkça her yere dağılırmış.