Caglab alisamomm epidural ile oldum sezeryan. Yani üzerinizde bir şeyler hissediyorsunuz ama bu rahatsız edici boyutta değil. Sonrasında sürekli ilaç alabilmeniz çok kolaylık oluyor.mesela ben tuvalete gideceğimde basıyordum 10-15 dk önce.ağrım azalınca gidiyordum. Acı eşiğim düşüktür.
Alyadefne Caglab katater mi diyorlar sanırım o şey belinizde ne kadar kalıyor siz taburcu olana kadar kalıyor mu yoksa ayaklanınca çıkarıyorlar mı hemen bir de çıkarırken Hissettiniz mi acıdı mı
Sadeceanne2 gozdeee41 sezeryanın iki çeşidi var biri genel biri spinal ( başınızı çevirmeyin demelerinin nedeni ameliyat sırasında sırtınızda katater ile. Serumdan ilaç veriyorlar. Omurganızın arasındaki sinire o yüzden. Vücudunuzu çok hareket ettirmeyin ki ettiren annelerde baş ağrısı bel ağrısı gibi şikayetler daha sık yaşanıyor. Sanırım benim. Denendi spinal ama. Tutmadı. Genele geçtiler Epidural dediğiniz de normal doğumda kullanılıyor ( 4,5 cm açıklık olunca bele kateter ile Giriş yapıyorlar. Ağrı gelince bir buton var ona basıyorsunuz belinize uyulturucu serum veriliyor ağrıyı kesiyor o şekilde Öyle yani.
ayanarta1 Sadeceanne2 genel için ne söylersiniz ben spinalden.cok.korkuyorm genel.istiyorm 9 yıl öncede genel.olmustum şimdi.doktor spinal seç diyor
Neferut Sadeceanne2 ben de çok korkuyorum panik atağım var benim genel istesem bebeğe zarar verir mi:(
kizannesi16_ Sadeceanne2 benimde ilk doğumum sezeryan , belden iğne yapıldı hafif başım önde omuzlarımdan asistanlar bastırıp hareket etmiyim diye tuttular iğne yapıldı çok az hissetim acımıyor 10 dk geçmeden belden aşağısı uyuştu beton dökmüş gibi oldum . Şimdi bı spinal mı yoksa epiduralmı oluyor?:) 3 yıl geçti unutmuşum adını :))
Sadeceanne2 GuzelMelegimm beni mahvetmiş ti bir tanesi 8,9 kez denedi spinali. Artık beceriksiz olduğunu anladı bana pok attı 😄😄😄hocam hasta kımıldıyor bulamıyorum diye. Be mübarek iğneyi sokuyırsun duruyorum İçinden tel gibi bir şeyi sıkıyor. Vücut istemsiz tepki veriyor ben ne yapayım. Doktorda baktı beceriksiz yapamıyor genele dönelim o zaman dedi bana bir şey söylemedi
deryaa45 Epidural oldum spinale +5 bin istediler bence sizde fiyat farkı varsa tercih edebilirsiniz ben iğne olurken hiç bir yerimi ve başımı oynatmadım sonrasında 0 baş ağrısı asla baş ağrısı yaşamadım yani. Ve iğne olmak zaten kısa sürüyor çok uzun süre durmuyorsunuz merak etmeyin 🤍
Sarina98 Ben epidural anestezi olmuştum, belden aşağı hiss etmiyoruz ok ama bebeği çıkartırken oluşan boşluk ve mide ağrısı gibi şeyleri hiss etmiştim. Birde koldan iğne yapıyordular. Sakinleştirici, ağrı kesici gibi
Caglab Alyadefne Çıkana kadar kalıyor sizinle katater. Ama hissetmiyorsunuz.yürüyüş yaparken,tuvalete giderken vs sizinle gelmesi gerekiyor tabiki. Ama hissetmiyorsunuz.o çıkınca eve gidince benim ilk günüm zor geçmişti. Sonraki günüm artık azalmıştı bayaa.
ece1234- gozdeee41 genel anestezi olun pişman olmazsınız ben spinal oldum ve o kadar nefret ettim ki bir daha sezeryan olmak zorunda kalırsam kesinlikle genel isterim
Alyadefne ece1234- ben genel olmuştum ilk doğumu çooookk zor uyandım gözümü büyük bir acıyla açtım korkuyorum genel olmaya ama spinal de de çook olumsuz şeyler yazanlar da var yok kan yaması yok baş ağrısı ne yapacaz bilmiyorum Allah yardımcımız olsun
heyben ece1234- insanlara kötü bilgiler vermeyiniz. doktorunuz genel anestezi olmak zorunda demeden genel seçmeyin. risklerini, bebekteki risklerini bilmeden vebal alıyosunuz.
Caglab Alyadefne Valla yorgunlukla çok güzel uyuyorsun zaten😅 sırt üstü yatıyorsun zaten.bir şey varmış gibi değil incecik bir tel. Varlığını unutuyorsun.hareketlerini kısıtlamıyor. Çıkarırken de pek bir acı yoktu. Çok hatırlamıyorum ama emin olun o anlarda bunu düşünmüyorsunuz. O kadar küçük bir işlem ki.Takarken de pozisyonunuza bağlı olarak acımıyor.Ablam anestezi uzmanı,o anlatmıştı nasıl duracağımı.
Laviniay Caglab ilk doğum benimde sezeryandı özelde. Sadece belimden iğne vurdular belden aşşa uyuştu hep kendimdeydim. Bu doğumumu devlette yapıcam da o bahsettiğiniz kateter denilen şey sezeryan doğum spinal mi oluyor
Nanecay heyben Bebek için en sağlıklısı spinal mi acaba birde doktorun elinin pratikliği sanırım hızlı davranması gerekiyor çocuga anestezi geçmeden,benimki ikiz gebelik bende endişeliyim bu konularda
ece1234- heyben spinal olduktan sonra 20 gün bebeğimi kucağıma alamadım ben boyun baş ağrısından genel olan arkadaşlarım asla sorun yaşamadılar. Bu doktorun beceriksizliğinden kaynaklı çok iyi bir anestezist olması gerekiyor onu da nerden bilecek