gozdeee41 kızlar kafam cok karısık spinalde başını sağa sola cevirme diyolar anlamiyoruö neden ne alaka put gibi mi durucaz ya
alisamomm gozdeee41 bende bunu çok merak ediyorum gönlüm spinalden yana ama riskleri daha fazlaymış 🥲 epiduralde de avı yok tamam ama his var sonuçta bir şey hissetmek istemiyorum 🥲
heyben gozdeee41 anestezi teknikeriyim, spinal yapılırken sadece oynatmamanız gerekiyo o da 10 saniye falan. ağrı eşiğinize göre karar verin eğer çok düşükse ağrı eşiğiniz epidural taktıranbilirsiniz sonrasında rahat edersiniz
Sadeceanne2 gozdeee41 sezeryanın iki çeşidi var biri genel biri spinal ( başınızı çevirmeyin demelerinin nedeni ameliyat sırasında sırtınızda katater ile. Serumdan ilaç veriyorlar. Omurganızın arasındaki sinire o yüzden. Vücudunuzu çok hareket ettirmeyin ki ettiren annelerde baş ağrısı bel ağrısı gibi şikayetler daha sık yaşanıyor. Sanırım benim. Denendi spinal ama. Tutmadı. Genele geçtiler Epidural dediğiniz de normal doğumda kullanılıyor ( 4,5 cm açıklık olunca bele kateter ile Giriş yapıyorlar. Ağrı gelince bir buton var ona basıyorsunuz belinize uyulturucu serum veriliyor ağrıyı kesiyor o şekilde Öyle yani.
Caglab alisamomm epidural ile oldum sezeryan. Yani üzerinizde bir şeyler hissediyorsunuz ama bu rahatsız edici boyutta değil. Sonrasında sürekli ilaç alabilmeniz çok kolaylık oluyor.mesela ben tuvalete gideceğimde basıyordum 10-15 dk önce.ağrım azalınca gidiyordum. Acı eşiğim düşüktür.
GuzelMelegimm heyben yaaa beni de bilgilendirin lütfen. Artık uykularım kaçıyor. Bulunduğum hastahanede sadece teknikerler var anestezi doktoru yok. Doktorumu da çok seviyorum. Sonrasında baş ağrısından çok korkuyorum ne yapmam gerek spinal istiyorum
Latifeunalsoydan heyben merhaba zorunlu sezaryen olacağım bel fıtığım var çok korkuyorum belden uyuşturuldu bel ağrısı olur diye çok çektim yine yaşarım diye korkuyorum tavsiyeniz var mı lütfen 🙏
heyben GuzelMelegimm baş ağrısı olmaması için ani kalkmamak, ani hareketlerden kaçınmak lazım. ameliyattan çıktıktan sonra size bişeyler içebilirsiniz diyecekler bol kahve ve bol su içmelisiniz. kafein baş ağrısına neden olan kaçağı engeller 🤍 postspinal baş ağrısı çok sık değil korkmayın bişey olmaz inşallah
heyben gozdeee41 şimdi şöyle; çoğu hastanede epidural+spinal yapılır. tek epidural de yapılıyor ama çoğunlukla spinal+epidural orada epidural yapılması sonrası için. ama sizin hastanenizde sadece epidural yapılıyorsa gerginlik/çekişme hissedersiniz. bunu spinalde de hissedersiniz spinalde de hiçbir şey hissetmeme diye bir şey yok ama bu acı veya ağrı değil korkmayın 🤍
GuzelMelegimm heyben kızım da çok rahattım ama lütfen yanlış anlamayın bu pandemi zamanı teknikerler 2 yıl uzaktan eğitim olunca bilgisiz kaldılar.evden eğitim gördüler. Her hastahanede yeni mezun olan teknikerler var kendimi emanet etmek istemiyorum. Devlette yapayım diyorum orda da doktorları beğenmiyorum. Aklım öyle karışık ki ne yapcam bilmiyorum
heyben GuzelMelegimm yok hayır yanlış anlamam tabiki ama teknikerlerin spinal ve epidural yetkisi yok doktor olmadan müdahale ettirmeyin
heyben GuzelMelegimm üstteki mesajınızda fark etmemiştim anestezi doktoru olmadan nasıl vaka alıyorlar? bu suç
Sadeceanne2 GuzelMelegimm beni mahvetmiş ti bir tanesi 8,9 kez denedi spinali. Artık beceriksiz olduğunu anladı bana pok attı 😄😄😄hocam hasta kımıldıyor bulamıyorum diye. Be mübarek iğneyi sokuyırsun duruyorum İçinden tel gibi bir şeyi sıkıyor. Vücut istemsiz tepki veriyor ben ne yapayım. Doktorda baktı beceriksiz yapamıyor genele dönelim o zaman dedi bana bir şey söylemedi
heyben Aytlkya ikisi de belden aşağı doğru ama farklılıkları var. yapılış yerleri amaçları farklı. epidural kaldığı zaman sonrasında da oradan ilaç yapılıyor ama spinalde öyle bir durum yok. kullanılan ilaçlar falan farklı
qusel heyben peki birşey sormak istiyorum uygunsa sizin için. Migren skolyoz başlangıcı, bel boyun fıtığı, boyunda ters kavis var. Ve kan pıhtılaşmam olduğu için corasprin ve oksapar kullanıyorum yinede spinal yaparlar mı ben genel istiyorum da 😂
heyben GuzelMelegimm spinal ve epidural yetkisi yok, anestezi uzmanı olmayan yerde herhangi bir işlem olmanızı tavsiye etmem 🙏
GuzelMelegimm heyben yarın randevum var sorup size dönüş yapayım. Teşekkür ederim anestezi uzmanı ile anestezi doktoru aynı şey mi oluyor?
sryy Dün spinalle sezaryen oldum öyle korkunclu bi iğne değil damar yplu bile inanın ondan daha cok acıtıyor