Minikturtageliyor Nergisim09 hayır birde ben çok zor şeyler yaşadım. Hem düşük, hem tüp alınması, iç kanaması neler neler ama doktorum bebek için problem olmadığını, folik asit içip öyle bebek yapmam gerektiğini söyledi
AmineErva Nergisim09 ben iki kere dış gebelik geçirdim ilki iğne ile düştü ama ikinci sefer iç kanama geçirip sol tüpümu aldılar . Bence genetik test ver sonrasında rahim filmi mutlaka çektir . Ayni tüpten hamile kalırsanız tekrardan dış gebelik olma riski yüksek
Nergisim09 AmineErva bı defa geçirip hemn amaliyat oldum laparoskopik le ama doktor gerek duymadı özele gittim hemen zaten ilaçla falan müdahale edilmedi direk kapalı ameliyat oldum tüpümü temizlemisler kanama vs geçirmedim patoloji sonucunda temiz çıktı doktora kendim dedim cekileyim dedim 8 500 rahim filmi ona rağmen bile gerek yok dedi istese parayı alır çeker geçerdi diye düşünüyorum çok ii bı doktor
AmineErva Nergisim09 doktor öyle dediyse birşey diyemem ama asla tek doktorla kalma ben şuan 3 ayrı doktora gidiyorum yorumları dinliyorum kafama yatanı yapıyorum ozeldeki hiç bir doktor benden smear le ilgili birşey demezkn devletteki hemen smearden bakalım ameliyat olmuş sonrasında önemli bu dedi en basiti bu şekilde yani birinin atladigini öteki yaptırıyor
nur1824 Nergisim09 eğer tüpünüz alınmadıysa evet aynı tüpte dış gebeliğin tekrarlama ihtimali var. Ben de geçirdim dış gebelik Zeynep kamilde ameliyat oldum, çok kez sordum doktorlara bu konuyu. Eğer tüpünü almazsak tekrarlama olasılığı yüksek dediler. O tüp artık çöp senin için dediler. Sonrasında tüpümü aldılar. 2 ay sonra tek tüple tekrar hamile kaldım. Ama tüpü alınmayıp tekrar sağlıklı hamile kalan da çokmuş. Umudunu yitirme. Sadece kontrollerini aksatma.
Nergisim09 nur1824 inşallah bu sefer diğer tupumden geçiş yapar alınması gerekse alsaydilar niye bırakır lar anlamiyorum
Sehnazzz nur1824 beeeen varım bana doktorum öyle bir şey söylemedi dış gebelik geçirdim ve benimki doktor hatası yüzünden baya karışık ve uzun bir süreçti tüpüm zarar görmemişti ilk aşılama dış gebelik 2.aşılamam tutmuştu doktorun söylemi biraz tuhaf geldi o zaman çoğu insanın tüpünü aldırması gerek
Minikturtageliyor AmineErva bende ameliyat sonrası smear testi verdim özel hastaneye gittim kimyasal dedi, etlik şehir hastanesine gittim kimyasal dedi, başka doktora göründüm kimyasal dedi, en son gittiğim iç kanaması geçiriyorsun dedi
Nergisim09 AmineErva benim doktorda o testi.istedi özelde ki Çarşamba yaptır cam inşallah smear testi
Minikturtageliyor Nergisim09 güzel haberler alırsın inşallah 🙏 bende pazartesi gideceğim kan değerlerime ve kontrole, ona göre tekrar gebe kalacağım istediğimiz sonuçları almak dileğiyle 🌸
Ecenlkrn Nergisim09 En iyisini yapmışsın canım. Yani bazı şeyler için doktor olmaya gerek yok. Bariz saçmalamış. Dış gebelik olayından korktuğum için bugun tekrar sordum doktoruma. Öyle tüp bebek oldum oh Dış gebelikten kurtuldum diye bişey yokmuş risk daha yüksekmiş. Iyiki hemen başka doktora gitmişsin. Bi de özele paraci derler film bile istememiş.
Nergisim09 Ecenlkrn bende şaşırdım istemedi bana yapılan işlemleri bilgisayar dan baktı rahim filmi gerek yok dedi hemen Allah’tan herşeyi bilgisayar dan görebiliyor lar
Nergisim09 Minikturtageliyor aminn canım Rabb’im isteyen herkese nasip etsin inşallah hakkımızda hayırlısı 😊🤲🏻
Asu35 Nergisim09 2022 yılı nisan ayında bende dış gebelik geçirdim sağ tüpümü aldılar 3 ay sonra tekrar hamile kaldım kimyasal gebelik oldu. O günden sonra bütğn testleri yaptırdık herşey normal. 2023 temmuzda rahim filmi çektirdim sol tüp açık ramazandan önceki 2 ay letu kuşlanıp çatlatma iğnesi yaptık tutmadı ramazanda bıraktım akışına hiç bişey yapmadım şuan 7+4 haftalık hamileyim düşük riski var istirahat ediyorum. Direk tüp bebek yapılmaz sorun yoksa herşeyin aşaması var doktor değiştirin.
Nergisim09 Asu35 özele gittim canım rahim filmine bile gerek duymadı hayırlısı bakalim benim tüpüm sağlam diye almadılar temizleyip bıraktılar
Sehnazzz Nergisim09 o ne saçma şey ya hsg çekseydi bi 💆🏼♀️ bende geçirdim 6 ay sonra hamile kalabilirsin tekrar dedi 6 ay sonra hsg çekildim bir şey yok demişti Ne kadarlıktı o hamilelik süreciniz
Sehnazzz Nergisim09 şimdi bende aynısını yaşadım ameliyata girdim doktor bana kürtaj dedi neyse girdim çıktım oh be rahatladım dedim meğerse hala duruyormuş biyopsi yapmış 💆🏼♀️ sonra 2 doz iğne vuruldum öyle erittilerde gitti Tüpünü almamışlarsa neden ameliyata girdin ne yaptıklarını söylediler mi sana
Nergisim09 Sehnazzz tüpümü temizlediler canım oradaki bebeği aldılar 6 haftalık ti ve kalp atışı vardı sabahına amaliyat oldum laparoskopik yöntemle çok şükür patlama yırtılma olmadı tüp zarar gorseydi belki alırlardı ama almadılar özeldeki doktorum dün de gerek duymadı çeksem çekerim hani olan senin 8 bine olur ama gerek yok bu ay deneyin dedi tüpünü zaten temizle misler dedi
nur1824 Sehnazzz valla bilmiyorum ben hiç aldırmak istemedim tüpümü ama çok araştırdım. Özelde tanıdığım bir kaç hoca vardı onlara sa sordum onlar da alınmalı dedi. Belki kişiden kişiye değişiyor olabilir. Belki tüpteki gebelik materyali büyüdükçe tüpe zarar veriyor olabilir. Benim tüpündeki bebeğim biraz büyüktü ama kanama yaşamamıştım öyle uygun görülmüştü.
papatya_hy Sehnazzz bende aşılama oldum şu an 6 haftalığım ama keseyi göremiyor Dr beta da güzel artıyor ama ultrasyonda kese yok dış gebelik sanırım sizin süreciniz nasıl oldu benim de ilk aşılama