kar_kristali Hayırlı geceler. Bir oğlum bir kızım var. Oğlumun adını ben koymuştum. Eşimde onaylamıştı. İsmi kerem efe. Oğlumun adını koyarken kayınvalideme anneme vs danışmıştık. Kayınvalidem önce bir isim söylemedi. Biz karar verdik kerem efe diye anıyoruz hep. Bebek doğdu. Keşke adı kemal olsa dedi. Babasının adıymış. Bizde vaz geçmedik isim konusunda. Kerem efe koyduk. Kayınvalidem pamuk gibi biridir. Çok severim kendisini. Öyle bildiğiniz kaynanalardan değil yani😀yeri gelir bir sıkıntım olduğunda anneme rahatsız üzülmesin diye söyleyemem. Onunla dertleşirim. Karşılıklı ağlaşırız. Kötü günümde yanımda olan biri anlıyacağınız.oğlumdan sonra kızım oldu. Onun isminide zeynep adını görümcem fikir verdi ervayıda ben ekledim. Zeynep erva.şimdi üçüncü çocuğuma hamileyim. Dedim ki eşime bunun adınıda sen koy. Riskli ve zor bir gebelik yaşıyorum. Eşim bu konuda çok üzülüyor. Hele bir sağlığına kavuş isim kolay diyip geçiştirdi bu zamana kadar. Perşembe 30haftalık olacağım. Dedim artık bir isim bul. Oda annemin adı nahide mi koysak dedi. Tabi ben yok dedim. Yok dememin sebebi kayınvalidem bile kendi adını sevmiyor.kulağada pek hoş gelmiyor açıkcası. O zaman ananemin adı olsa dedi bu sefer. Feride.. Kulağa hoş geliyor fakat isim konusunda anlamlı ve Kuran’da geçen bir isim istiyorum. Feride’nin anlamına bakayım dedim gururlu ve kibirli kimse tek başına hareket eden anlamına geliyormuş. O yüzden kararsız kaldım size danışayım dedim. İsim bana göre insanın kişiliğinide yansıtıyor. Feride isminde tanıdığı olan toplaşsın. Haydi yoruma☺🥰
myavocado kar_kristali Feride ismi hoş bence söylenişi, anlamını bilmiyordum ama kötü bir anlamı da yokmuş. Ama ben vefaat eden aile büyüklerinin isminin konulması olayını pek sevmiyorum, enerjisi güzel gelmiyor bana, yine de siz bilirsiniz
Moonfaced kar_kristali Feride ismi güzek ama ben anlamlarına çok önem veririm o yüzden koymazdım herhalde mihra sare zümra zehra bu isimler de güzel anlamlarıda başka bir isimde düşünebilirsiniz. Bu arada benimde oğlum olacak ismini kerem koymayı düşünüyoruz keremler genelde sakin efendi çocuklar oluyormuş öyle diyorlar sizinki nasıl 😀
Papatyamm63 kar_kristali Kuran’da geçen isim EFNAN ben çok istiyorum bebeğin cinsiyeti b lindegil kız olsa şimdiden beli ismi EFNAN olucak erek olsa EREN olucak
umrumdadegil kar_kristali Feride kulağa çok hoş geliyor ama anlamı yüzünden koymazdım ben olsam çünkü biz çocuklarımıza güzel anlamlı isimler koymalıyız dinen uygun olan budur🥰 yanlış anlamayın bu arada dini isim arayışında olduğunuz için söylüyorum 💜
kar_kristali Moonfaced gitgide sakinleş tiği doğru fakat. Doğduğundan beri çok hareketli aktif bir çocuktu😀belki efe isminden ileri geliyor.oğlum 6yaşında.bu yaşta içten aşırı duygusal aileye bağlı ve etrafa çok duyarlı ve düşünceli bir çocuk. Birde konuşmayı birşeyler anlatmayı çok seviyor😀etrafında sevilen bir çocuk. Aşırı sevgi dolu.. Umarım sizin oğlunuz da böyle güzel özelliklere sahip olur. İsim gerçekten kişiliği yansıtıyor. Tanıdığım kerem lerde aynen senin dediğin gibi efendi ve sakın bir yapıları vat
Tatli_bebek12 Papatyamm63 bugün 8 haftalık bebeğmi kaybettim düşük yaptım bu uygulamayı acarkenn afnanin annesi diye açtım ismi görünce çok hüzünlendim efnan ismini çok beğendiriyoum rabbim banada nasıp etsin inşallah 🥰🥰🥰🤲🤲🤍
kar_kristali Papatyamm63 ben ebrar efnan diye düşünmüştüm aslında eşim söylemesi zor dedi. Bunun ismini koyarken eşiminde gönlü olsun diyorum. Bakalım hayırlı bir isimle gelir inş
Tatli_bebek12 Bence çok güzel ağızda hoş duruyor Feride ben çok beğendim tok duruyor isim inşallah adıyla yaşasin
kar_kristali Tatli_bebek12 amin canım hayırlısı bakalım .kulağa hoş geliyor fakat anlamına önem veriyorum ben. İnş içimize sinen eşiminde gönlü olacak bir isimde uzlaşırız
kar_kristali Tatli_bebek12 zor bir süreçten geçiyorsun. İnan seni çok iyi anlıyorum. Oğlumdan sonra bir düşük birdee bebeğim karnımda öldüğü için kürtaj olmak zorunda kaldım. Atlatacaksın inş. Rabbim gönlündeki olanı tez zamanda nasip etsin inş
kar_kristali umrumdadegil bende aynı düşüncedeyim🥰bugün iki ismede olmaz diyince eşim bozuldu haliyle biraz. Üzülmesine bende üzüldüm. Bakalım inş güzel ve eşiminde istediği bir isim buluruz. Şuan bebek diye seviyoruz 😀bende istiyorumki bir isim bulayım ismiyle dua edeyim bebeğime.
Tatli_bebek12 kar_kristali evet kuzum nasibi böyleymiş birtane oglum var 4 yaşında alahim ona uzun ömürler versin ve ilkkez anne olacaklara rabbm bu Duyguyu yasatsin
umrumdadegil kar_kristali doğru iki tane birden reddedince üzülmüştür ama aile büyükleri isimlerine yönelmek yerine direkt olara anlamı güzel isim bulmaya yönelse daha çabuk bir isme karar verirsiniz 🥰 bu arada kız ismi bulmak banada zor geliyor sanki erkeklere daha çok isim varmış gibi 😂 oğluma zorlanmadım ama kızım olursa isim konusunda çok zorlanacağım gibi🤭
Bebekayik kar_kristali ya bu erkekler neden böyle illa anası danası olsun ne alaka ya başka hiç mi hoşuna giden bi isim olmamış bu zamana kadar sadece bi onların anası var başka kimsenin yok
kar_kristali Bebekayik bu yoruma çok güldüm😀Allah’ta seni güldürsün canım. He valla sanki dünyada başka isim kalmadı. İnan anlamlı olsa bi dk bile düşünmezdim. Olur derdim ama benimde içime sinmiyor
Bebekayik kar_kristali haahha çok sevindim gülmene o yorumu yazarken eşime sinirliydim biraz sinirli yazmıştım ama şuanda çok güldüm 😂😂😂 öyle ama hep anası babası akılları başka bişeye çalışmıyo 😂😂😂 hiç demiyolar aaa anamdan babamdan başka hayat varmış diye 😂😂😂
kar_kristali umrumdadegil allah gönlüne göre versin canım. İnş sağ salim alırız bebeklerimizi. Bu isim konusuda ayrı bir dert valla. Bazen diyorumki her çocuk için rüyaya ak sakallı bir dede girsede şu isim olsun dese bizde düşünmesek😀yok anam rüyada görmüyorum bu ara.