Yeni1gebelikkk uyusturmadan temizleme ve dolgu yapılıyor diye biliyorum ama benim dış tarafında delik acilmisti sadece etrafını temizleyip dolgu yaptı uyuşturma veyahut iğneli bir işlem yapılmadı sizin de ondan olabilir sorarsanız içiniz rahatlar
Diş tedavisi yaptırmak riskli mi
Benim de 25 haftamda tuttu hiçbir ilaç iğne uyuşturmadan idare edecek hale getirdi doğum sonrası gidicem işleme devam edecek baloncuk çıkıyordu dişte enfeksiyon iltihap yaptığı zaman bebeğe tehlikesi varmış 1. Ve 3. Trimesterde yapılmıyor 2. Trimesterde yapıyolar doğum doktorumda onay verdi hiçbir sakıncası yok o şekilde ilaç vs vermeden
Asya2003 gebeler ve çocuklar için kullanılan anestezi varmış onu kullanırız dedi ,canlı canlı işlem yapilmaz demişti doktor
meeese bende de röntgen çekilmeyecegi için sağlıklı olmaz ama idare eder doğuma kadar dedi sonra kanal tedvasi yaparız demişti
_ozlmm içim hiç rahat değil hiç yaptirmak gelmiyor içimden ama ağrırsa eğer o ağrıya nasıl dayanacağım diye düşünüyorum, arada dişimin yanında baloncuk oluşuyor iltihap toplanıyor sonra geçiyor onun için ilaç kullanmam gerekiyor mu acaba
Yeni1gebelikkk o problem şuan bende de var ağrıyor bakıyorum baloncuk gibi iltihap oluşuyor patlayınca ağrı da geçiyor 🤷♀️ ama bende henüz sormadım doktora
Yeni1gebelikkk 2. trimester döneminde doktor onay kagıdı verıyor yaptırabılıyorsunuz. Ben dolgu yaptırmıstım . O acıyı 16 hafta az da olsa cekmek var hamılelıgın ızdırap olması vs oyle dusunun bırde. He belkı rontgensız olsa ıyı onuda doktora danısın bence :)
- Düzenlendi
Yeni1gebelikkk ben ağız diş teknikeriyim, 2. Trimester de yani orta 3 aylık dönemde dişlerine işlem yaptırabilirsin tabi ki insanın içine sinmiyor hamileyken bişey yaptırmak ama eğer kanallıksa dişin enfeksiyon falan olurda kana karışırsa bunlar daha büyük problem hem bebek hem senin için, yani özel anesteziler ve iyi bir doktorla diş tedavini yaptırman senin daha hayrına şuan bide son trimestere girmeden yaptırsan daha iyi seninde az kalmış son trimestere, orta 3 ayda yani şuan yaptırırsan daha iyi mesleğin içinde biri olarak benim naçizane fikrim
lidyamom sadece diş temizlenip sinirleri alınacak ve geçici dolgu yapılacak denildi ,bu süreçte röntgene ihtiyaç duyulmayacak mı? Ne kadar sağlıklı olur ki bu işlem ,bir de kullanılan anestezinin bebeğe zararı olur mu ? Diş tekniyeriyim dediğiniz için merak ettiklerimi sordum 😊
Yeni1gebelikkk 37 haftaligim. 3 gün şiddetli ağrı çektim. Kafamı duvarlara vuruyodum.. her gün sabah akşam acilde serum yedim bana mısın demedi. Tahlil yapıldı enfeksiyon kana geçmiş. Üç gün ağzıma lokma sokamadim. Bu süreçte doktorum diş doktoruna bıraktı tedaviyi. Ben de yaptırdım çünkü acildi. Hamdolsun bir sıkıntı olmadı. Hamileler için en en en düşük dozda yapılan uyuşturucu iğne vuruldu disime. Röntgeni de kurşun önlük ve panoromik röntgen ile çektiler sadece ağız icini🌸 ben hep korktum erteledim. Keşke ertelemeseydim. Bir anda vurdu ağrı son zamanlarımda. Siz siz olun muhakkak yaptırın yoksa son zamanlarda da ağrı vurduğunda dayanılmaz oluyor işin sonu. Kanal tedavisi yaptırdım bende.
limonvari bende çok bahsettim galiba ağrımıyor diye geceden beri bi vurdu geçmiyor, acıya dayanamıyorum ama hâlâ yaptırmasam mı diye düşünüyorum 🤦🏻
Yeni1gebelikkk röntgene daha çok kanal kalıcı olarak doldurulurken ihtiyac duyuyoruz o yüzden size gerek olmaz diye düşünüyorum sadece kanalınız temizlenip geçici dolgu ile kapatılması çok mantıklı, anestezi konusunu da görüşün özel anestezi ile yaptırsanız daha iyi tabi ki ama dişinizde bu şekilde enfeksiyonla devam etmeniz iyi değil
lidyamom dişteki enfeksiyonun kana karıştığı nasıl anlaşılıyor bu konuda bir bilginiz var mı?
lidyamom anestezi de çocuklar ve hamileler için kullanılan anestezi varmış onu kullanacağız demişti, diş tedavisi görmek bebeğe zarar vermez dimi 🥺
Yeni1gebelikkk Kan tahliliniz de görünür diye düşünüyorum ama bence siz detaylı bilgiyi diş hekiminize sorun ben sonuçta hekim değilim sadece teknikerim yanlış bilgi vermek istemem geçmiş olsun bence aksatmadan görüşün kafanızdaki bu soruları da sorarsınız hem
lidyamom tamamdır çok teşekkür ederim 💐
lidyamom aklıma gelmişken bir soru daha soracağım 🙈 normalde devlet hastanelerinde dişte iltihap olduğunda herhangi bir işlem yapmıyorlar önce antibiyotik veriyorlar sonra tedavi ,bu doktordan doktora değişiyor mu acaba ? Dişte iltihap varsa işlem yapılır mı yoksa önce iltihabı kurutmak için antibiyotik mi verirler ,bu konuda bir bilginiz var mı ? Ve iltihaplı dişe tedavi uygulanırsa sağlıklı olur mu ?
Yeni1gebelikkk doğru düşünmüşsünüz eğer enfeksiyon varsa önce antibiyotik kullanılması gerekebilir o zamanda yine gebelerin kullandığı antibiyotik kullanırsınız sanırım bende gebeliğimde idrar yolu enf. İçin kullanmak zorunda kalmıştım çünkü :) enfeksiyon apse var mı diye muayenede anlayabilir diş hekimi büyük ihtimal
lidyamom anladım ,çok teşekkür ederim tekrardan 💐