Merhaba annelerim, hep okurdum belki birilerine yardımcı olurum diye bende yazmak istedim 😊 21. Haftadan beri devam eden sağ kasik ağrım mevcuttu oğlum o haftadan beri de doğum pozisyonundaydi. Doktorum hafif ağrıların çok normal olduğunu hep belirtti. 19 Mart’ta sabaha karşı yine hafif bı sancıyla uyandım ve tuvalete gitme ihtiyacı duydum tuvalette değişik ama yine hafif bir sancı hissettim sağ tarafimda eşime bunun farklı bir sancı olduğunu belirttim ama şiddetli değil yine hafifti. Sancinin yanında şeffaf ama içinde 2 ince ip kadar kan olan akıntım gelmişti ama fitil kullanıyordum ona bağladım. Çünkü internettekilere göre nişan öyle olmuyordu.Sanciyi biraz takip ettim geçti gitti ama benim içime kurt düştü yeni yıkanan ve ütülenmemis hastane çantasına konulacak 2 takım vardı kalktım onları ütüledim çantamı kontrol ettim havlu,kahve eksikti onları koydum çantamı kapattım ne olur ne olmaz anı birşey olur diye. Eşim ise gidince bildiğiniz evi dip köşe temizledim sanırım içime dogmus.Akşam üstüne doğru yine de doktorumuza bir gidelim kontrol olalım diye gittik. 2 defa nst çekildi sancı yok herşey normal. Odasına aldı ultrasonla baktı suyum bebek herşey normal,ancak alttan bakınca 3 cm açıklığım olduğunu gördü ve senin nasıl sancın olmaz seni böyle eve göndermem suyunun gelmediğine emin misin dedi , cümlesini bitirmesiyle suyumun gelmeye başlaması bir oldu. Hemen odaya aldılar doğuma hazırlık için mecburi sezeryan olacaktım çünkü. Nst ye tekrar bağladılar ama halen bir sancim yoktu ne doktor ne hemşire inanmadı çünkü açıklığım da artmıştı. Hemen ameliyathaneye aldılar epidural iğnesini vurdular anestezi ekibi o kadar iyiydi ki, herşey çok ani olduğu için çok korkuyordum ama içimi rahatlattılar. Korkudan tansiyonum 16-10 olmuştu makinede ama beni sakinleştirdiler. İğneden sonra bu sefer tansiyonum 9 a 4 e düştü kulaklarım uguldamaya başladı ama hemen bir serum takip normale döndürduler ve hemen arkasından doğum başladı eşimi yanıma aldilar. Doğum esnasında evet bastirmayi hissettim ama inanın canim acımadı çünkü oğlum gelecekti sonunda. Ve geldi güzel oğlum çok şükür küveze de girmedi hemen benimle hatta benden önce odaya çıktı. Yukarı çıkınca 8 saat sonra yeme içmeye başladım ayağa da çok kolay kalktım ve sürekli yürüdüm herşey oğlum içindi çünkü. Şimdi kucağımda mışıl mışıl uyuyor. Çok uzun oldu hakkınızı helal edin. Beki birilerine yardımcı olurum diye paylaşmak istedim bende burda çok hikaye okumuştum çünkü ❤️🥰