Momseyda Tevrat’ta Hz. Âdem’in yaratıldıktan sonra içine konulduğu bahçeden Aden (İbrânîce Eden) diye bahsedilir (bk. Tekvîn, 2/8, 15). Yapılan tasvirlerde Aden’in “Allah’ın bahçesi” olduğu, burada dört kola ayrılan bir nehrin aktığı, görünümü güzel çam ve çınar ağaçlarının, meyvesi tatlı bitkilerin bulunduğu anlatılır. ( Kaynak İslam ansiklopediai)
İsim sorunu..
Cagla96 iki isim istiyorum canım özellikle kolay söylenebilen ama dini bir isim eklemek istiyorum yanına ..
Prensesannesi2509 valla anlamı kötü bir ismi vermek istemiyorum günahı vebali var ama üzülerek vazgeçicem..
superstar_00 kuranda Adn diye adlandırılan cennet bahçesinden bahsediliyormuş araya E gelip Aden olunca aynı anlamı taşımaz dediler.. Tevrat ı bilemiyorum canım
Momseyda 32 haftalık halen karar veremedik😀
Momseyda bir çok isimde bu durum yaşanıyor aslında bende kızımda Vera istiyordum her yerde takva sahibi olarak geçiyordu ama a ile ayın harfi olarak değişince
Arka manası taşıyor dedi büyük bi hocaya sormuştuk doğru olmayacağını söyledi vazgeçtik .hakkınızda hayırlısı olsun
Kızım 27 haftalık olacak hala karar veremedik çıldırıcam çok zormuş.. İpek ve Karsu arasında kaldım sizce??.?
Momseyda aden değilde ARDEN olabilir mesela ışıl ışıl , parlayan, parlak demek kulağa farklı hoş geliyor arden ipek 🤗 ufak bir öneri sadce
Fatimecansu79 36+1 canım heran gelebilir ve yaptırdığım herşeyi değiştirmek zorunda kaldım şuan..
Papatya123_ amin inşallah hepimizin 💜
GizemSevilir öneri için post açtım aslında ben de teşekkür ederim arkadaşımın oğlu var arden erkek ismi :)
Momseyda bizimde komşunun kızı arden 🤗 sanırım unisex bir isim olucak deniz gibi 🤗
Momseyda ben de öykü lina koymayı düşünüyorum nasıl sizce ? ama bence siz ipeğin yanına alin de düşünebilirsiniz alin ipek 😊
Momseyda arapçası Adn. Türkçeleşmiş hali Aden. Manen kötü bir anlamı yok. Dinen anlamı kötü birşey ifade etmediği sürece koyulabiliyor.İçiniz rahat olsun. Kulağa hoş gelen güzel bir isim. Caiz olmayan isimler belli onların arasında da değil. Aklınız karışmasın🤗sağlıkla kucağınıza alın inşaAllah
Civcivlerinannesi dini olarak göbek adına farklı birşey koyabilirsiniz. İlla kimlikte yazması gerekmiyor. Kulağına okutmanız yeterli🤗
Civcivlerinannesi gerçekten mi ? Yarın daha alim bir hocaya daha sorulacak haber yolladık inşallah o da öyle der :) teşekkür ederim