merk Çok net şekilde genel anestezi..
Epiduralde bütün iş anestezistin elinde oluyor, belden vurulan iğnenin milim kayması hastayı felce kadar götürüyor maalesef.. Ben kendim de sağlıkçıyım, doğum hayatta gerçekleşebilecek en güzel eylem.. O anda anne, sezeryan bile olsa heyecanlı oluyor, bebeğin hareketlerinden dolayı hareket edebiliyor ve bu da epiduralde işleri zorlaştırabiliyor.. İlk doğumumda doktorum bana, ikisinin arasında sadece uyanık olup bebeğini görme şansının olduğunu ama bunu da bir kaç dakika görebileceğini, sonrasında ameliyathane ortamı olduğu için bebeği mecburen çocuk doktoruna ve hemşireye teslim etmesi gerektiğini söyledi.. Bu sebeple de, bırak bebeğini bir kaç dakika görme uyandığında gör kendini riske atma, sonrasında uzun yıllar sonra çıkan bel ağrısı, ameliyat sonrası olan baş ağrısı çok yük oluyor lohusaya demişti.. Uyandığında biz serumlarla ilaçlarla ağrıyı tolere edeceğiz demişti.. Gerçekten sıfır ağrı, sıfır ağrı kesici ile taburcu oldum ben.. Doğumdan çıkınca hemşirelerin gelip karnına bastırmaları, kum torbası koymaları, kanama kontrolü yapmaları ve sonda çıkartılması dışında hiçbirşey hissetmedim.. Onlar da sinek ısırığı kadardı.. Ki ben kan bile veremeyen biriyim 😂
Şu an ikinci gebeliğimi yaşıyorum, yine gözüm kapalı genel anestezi olacağım, kararım net.. Tavsiyedir.. 🙏