Dikayumerko Merhaba bayanlar 16 haftalık gebeyim fakat bulanti çok oluyor bulantinin getirdiği bir halsizlik de okuyor çalışmak bu ara çok zor geliyor bu tarz durumlarda doktordan istirahat raporu alabiliyor muyuz tecrübesi olan arkadaşlar paylasabilirmi
Zhra_arsln Dikayumerko ben de ilk zamanlar zorlandım bi gittim sağlık ocağından rapor aldım bi gittim kadın doğumcumdan. hamileyken çalışmak zor ama 3 ncü aydan sonra daha rahat oluyo
Okyanusolmak Dikayumerko tabiki normal rapor alabilirsin. Ara ara dinlendirirsin kendini. Aile hekimi veriyor aslında. Bulantiya sabah tahin içiyordum iyi gelmisti
huysuz__ Dikayumerko evet ben hep rapor ile yürüttüm . 1-2 hafta gidip, bazen 5 bazen 10 gün rapor alıyodum, riskli gebeydim zaten dr um kendisi benden erken davranıp bu hafta gitme diyip yazdığı da oluyodu😅
Zeyneppx Dikayumerko 18+3 üm valla bi gun iyiyim bi gun kötü zor oluyo gerçekten bulantı halsizlik kusma vs :(
Dikayumerko Zhra_arsln bu şekilde yapılabiliyor mu gerçekten gebe olup çalışanlar beni daha iyi anlar işim masa başı bir iş değil ayrıca 7 yaşında birde kızım var ilgilendiğim ama malum şartlar ekonomi doğuma kadarda tük haklarımdan yararlanıp çalışman istiyorum
Dikayumerko Okyanusolmak aile hekimi kesim verir mi acaba ona göre sabah gideyim yani kusmaktan helak oldum bugun
Dikayumerko huysuz__ riskli gebeliklerde uzun raporlar veriliyor diye biliyorum ama benim risk durumum çok şükür şuan için yok verirlermi bilemiyorum
eceyc314 Dikayumerko ilk 20 hafta plesentam aşağıda olduğu için çoğu raporla geçti. Öğretmenim ve yıllık 40 gün rapor hakkım var hepsini kullandım sayılır😅 sonrasında da ağrım oldukça doktorumdan bir iki günlük istirahatler istedim ve verdi hep 😊
Dikayumerko eceyc314 çok geçmiş olsun ama çok şükür şuan için bir riskim yok o yüzden tereddutte kaldım rapor konusunda ve malum hormonlar bazen ayakt uyuyacak gibi oluyorum aslında çalışırken bu bile risk:)
Zhra_arsln Dikayumerko doktordan doktora çok fark ediyor ama benim sağlık ocağında ki doktoruma ne zaman kendimi hissetmiyorum yolum uzun desem raporu ikiletmeden verdi. biraz vicdanla alakalı kadın doğumcuda verir ama özelse sürekli gidemezsiniz sağlık ocağında ki vermeli
Zeyneppx Dikayumerko verir bence sağlık ocağı da ya kıyamam benim akşamları gece yatmadan oluyo şimdiye kadar sadece bi gun sabah kustum
Rabiul Dikayumerko tuzlu kraker bastırıyorsa onunla idare edebilirsin benim bulantım 8-9 gibi başlamıştı öyle yapmıştım 11. Haftada çok kötü oldum ilaç kullandım 12 de bitti çok şükür son zamanlara yaklaştım bu ayın 26 sında 32 haftalık oluyorum duruma göre doğum iznine ayrılacağım çünkü ilerki zamanlarda duygu değişikliği oluyor iş yerindekiler mobing yapabiliyor. Ne iş yapıyorsunuz acaba ? Rapor alabilirsiniz bu arada hiç bir sorun olmaz
Rabiul Dikayumerko rahatmısınız peki çünkü belli bir zaman sonra hem iş arkadaşlarınız hem yaptığınız iş gözünüze batıyor olacak 😆 en azından benim öyle oldu açıkçası ara raporlarım oldu kötü oldukça doktorundan isteyebilirsin
Rabiul Dikayumerko bende söyledim hazirana kadar uzatmayı düşündüm 37 ye kadar çalışırım diye bayramla birleştireyim dedim sonra zaten 37 oluyorum mırın kırın ettiler bende daha erken çıkacağım 37 yi beklemeyeceğim
Rabiul Dikayumerko yıllık iznimi kullanmadım bende eylülde zaten raporum bitiyor o sıra yıllık izine 1 hafta daha ekleniyor 2 haftalık iznim kalıyor içeride