Öncelikle bu enfeksiyona şu an sahip değilim. ( yani testlerim negatif) daha önce de geçirmemişim. Tekrar tekrar test yapmadı doktorum ama belirtim de yok şu an yeni kaptım ve geçiriyorsam da. Ay sonu kendim doktordan yine de iç rahatlatmak için test isteyeceğim. Çiğ herhangi bir şey tüketmemeye çok özen gösteriyorum. 15 haftalık hamileyim bu arada. Yeşillikleri karbonatla bekletiyorum sonra defalarca yıkıyorum. Sadece birkaç kez çileği bol suyla yıkamışımdır karbonatla bekletmeden. Dışarıda yemek yiyemiyorum korkudan. Birkaç kez yedim onda da tavuk köfte. Salata yemedim. Tavuk ve köfteyi neredeyse kömür gibi yapmalarını rica ettim. Doktoru bu konuda fazlasıyla bilgilendirme yapan gebelerden yardım istiyorum. Bir de bu enfeksiyonu geçiriyor olup bir yol izleyenlerden. Öncelikle anlamadığım birkaç soru var:
1- enfeksiyonu bu aşamada geçirirsem tedavisi nası oluyor?
2- enfeksiyonu kaparsam bir şekilde tüm riskler neler?
3- kağan kocatepe izlemiştim kapma oranı çok düşük diyor yine de kapıldığında sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza aldınız mı?
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Sürekli okuyorum ama doktorlarınızın fikirleri farklilik olması açısından beni biraz daha rahatlatabilir diye düşündüm. Yoksa gebeliği kendime zehir ediyorum