40 gün önce devlette yaptığım sezeryane güvenerek yazabilirim ki gerçekten güzel bir deneyimdi benim için Allah iyi insanlarla karşılaştırdı çok şükür:) normalde mesar hastanesinde Aslıhan hocaya gidiyordum ilk haftalarda kanama olunca plasenta previa olabileceğini hem ona hem devlet ikisine bir gitmem gerektiğini söyledi ama bu durum 28inci haftalarda duzelebilirdi ki düzelmedi bu yüzdende ameliyatı kendisinin yapamayacağını devlet hastanesinde doğum yapmamı söyledi. Ondan bu şekilde yanıt alınca devlette yapanların söylediklerinden çok korktuğum için bende sebiha özdemir hocaya da gidip muayene oldum ayrıntılı bir şekilde baktı ve oda aynı seyler9 söyledi ve devlet hastanesine yönlendirdi ki plasenta previa değil sadece rahime çok yakın bir yerdeydi kanama riski fazlaydı yine de onu göze alamayiz dediler ve böylelikle devlete mecbur kaldım diyelim hiç istemeyerek olsa da. Ama hiç bir problem olmadan ameliyatını oldum ameliyata evet o gün hangi doktor nobetci ise o giriyor ama sürekli gittiğimiz doktordan rica ederseniz ameliyat gününe verilebiliyor sezeryan gününüz. Benimde öyle oldu Fırat bey kendisi girdi ameliyata ekibiyle birlikte asistan doktorlar islemi gerçekleştiriyor hocalarida başlarında oluyor her an müdahale edebiliyor. Sabah acilden giriş yaptırdık daha sonra odalarımızda alındık ki odalar iki kişilik yanınızda kadın refakatçi kalabiliyor. Nst baglaniyorsunuz sancısı çok çıkanı ilk alıyorlar her hangi bir saat veya sıranızı belli olmuyor yani. Sonra ameliyat sırası yaklaşınca gelip odada sondaniz takılıyor ebe tarafından. Sonrada zaten gelip götürüyorlar pek fazla bekletmeden. Ameliyathane girincede Bi odada serum takıyorlar ve ameliyathane müsait olduğunda içeri alıyorlar. I teyze vardı Tombis bembeyaz tenli Allah razı olsun çok iyi çok şefkatli annecim çok korkuyorsun tut istersen ellerimden dedi sedyeye oturttu ve belden uyuşturulana kadar bırakmadı önemli olan iğne yapılırken hiç kıpırdamadan durmak ve kendini kalmamak. Belden iğne olayı biraz uzun sürmüştü ilk doğumuna göre ama Bi karakter gibi birseyde takıyorlar ağrıyı gidericiymis. Onu bir gün sonra falan çıkardılar. Zaten anesteziyi ailir almaz bacaklarınızla sıcaklıkla uyusup hic bir acı hissetmiyorsun cekistirmeler dokunmalar hariç tabi en fazla on dakikaya da bebeğinizin sesini duyuyorsunuz onu hemen yan tarafa alıp temizleyip ten teması için siz3 getiriyorlar bir kaç dakika durup kontrolleri için götürüyorlar onu sizinde dikislerini halledip yine ameliyathanede bir odada biraz bekletiyorum yine serum takip odanıza alıyorlar. Sürekli kontrol altındasınız ağrı kesici antibiyotikler falan sürekli gidip gelip bakıyorlar tansiyon oksijen saturasyonu falan hep ilgi alaka var. Kanamanın gelip bakıyor ebe eğer azsa müdahale ediyor evet karından bastırıyor eliyle vajinadan muayenede ediyor ama bunlar olurken zaten hala anestezi etkisinde olduğunuz için pek hissetmiyorsunuz kum torbası Bi 6 yedi saat kalıyor koyarken değilde alırken acıdı benim varlığına o kadar alismisim;) siz odaya çıkınca bebegide getiriyorlar. Baba bebek olunca gelip görebiliyor onun haricinde ziyaret saatlerinde girebiliyor. Benim Bi bebeğim daha var şuan 2 yaşında ziyaret saatlerinde o bile hep yanımdaydı ki ben zaten en çok ondan ayrı kalmamak için özel istemiştim ama çok şükür hep görebildim onu da. 2 gece kalip bir sorun olmadığı icin d3 sonrasında taburcu edildik. Farkındayım çok uzun oldu k.bakmayin :)