MervePyraz Biraz uzun olacak kusura bakma şimdiden 😅
Benim sürecim biraz değişik ilerledi. Doğumdan 2 gün önce ağrılarım kasılmalarım başladı bir de çamaşırımda az az ıslaklık oluşuyordu. En son ağrılarım şiddetlendi acile gittik. Kasılmalarım düzenliydi ve 1 parmak açılmam olunca doğumun başlamış hastaneye yatmanı öneririz dediler. Ben de yattım. Servise falan çıkarmadılar direkt doğumhaneye geçtim.
Annem refakatçim olacaktı, erkek refakatçi kabul etmediklerini önceden biliyordum. Ama dedim ya malesef doğumhaneye kadın refakatçi bile almıyorlar. Hatta şöyle söyleyeyim, tekerlekli sandalyedeydim annem beni doğumhaneye götürmek istedi, doğum odalarının olduğu koridorun önünde annemi kesinlikle içeriye alamayacaklarını, ya tekerlekli sandalye için personel isteyeceklerini ya da yürüyebilecek durumdaysam yürümemi söylediler. Hani hatır rica bile olsa içeriye eşini alacaklarını zannetmiyorum malesef ☹️
Doğum için hazırlandım, damar yolu, kıyafet, rahim ağzı yumuşasın diye fitil, lavman.. Saatte 1 nstye bağlandım, ara ara gelip açıklığıma baktılar. Tek kişi, ebe gelip yapıyor bunları bu arada.
Gece 11 de doğumhaneye alınmıştım sabah 9:30 civarı ameliyatımı yapan Nuh Mehmet bey gelmeden önce açıklığıma bakmışlardı. Sonra doktor geldi, yanında ebe olduğunu tahmin ettiğim 1 2 hanımefendi vardı. (Kasılmaların çok şiddetliydi o yüzden kim var kim yok kim ne yaptı çok dikkat edemedim 😅) Doktor; Sezaryen olmak ister misin? dedi. Beni de malesef sezaryenden aşşşırı korkutmuşlardı. Doktor böyle sorunca ben de doğal olarak sordum hani: Ters giden bişey mi var, vajinal doğumu deneyemez miyiz korkuyorum sezaryenden dedim. Doktor da: Fitil takıldığından beri 10 saatten fazla olmuş ama senin açıklığın yalnızca yarım parmak ilerlemiş. İstersen fitili çıkarırız sancını evde çekersin dilediğin zaman gelirsin tekrar ama süreç de belli, tekrar geldiğinde yine fitil takılacak yine aynı kontrolleri vs yaşayacaksın ve yine açılma olmadığı taktirde sezaryene almak durumunda kalacağım. Ki açılma olacağını düşünmüyorum dedi ve devam etti: Bence bu süreci tekrar yaşayıp da bebeği de kendini de boşuna yorup strese sokmaya hiç gerek yok dedi. Ondan sonra ben sezaryeni kabul ettim. Ameliyat hazırlıkları başladı, sondayı taktılar bir kaç dakika sonra da suyum patladı zaten. Sabah 11 civarı ameliyathaneye aldılar (Anestezi onay vermişti ama ameliyathane hazırlığını beklemek durumunda kaldım) ameliyathanede doktor, 2 asistan, 1 hemşire, 1 anestezi teknikeri vardı. Bu arada bu detayı epikrizden öğrendim. Yoksa benim hatırladığım baş ucumda duran hanımefendi ve doğal olarak ameliyatımı yapan doktor vardı sadece. Yani öyle özellikle mahremiyet açısından rahatsız edici bir kalabalık yaşamadım hiç. Bir de şöyle bir gerçek de var, o süreçte kalabalık varmış yokmuş erkekmiş kadınmış inan hiç umursamıyor insan.
2 gün yattım hastanede, sadece 2 sefer doktor asistanlarıyla birlikte geldi o da max 1 dakika sürmüştür. Dosyadan bilgileri aktardılar, gazımı çıkarıp çıkarmadığımı, ağrımı ve kanama miktarını sordular ve hemen çıktılar odadan. Ve hani hastanın yeni doğum yaptığının, mahremiyete ve dinlenmeye ihtiyacı olduğunun falan bilincinde olarak hareket ediyorlar. O yüzden hiç endişen olmasın 🤗
Şuna da değinmek isterim, evet kasılmalar esnasında falan insan yanında birini istiyor doğru. Ben de istiyordum hatta sırf o yüzden Yasin beye muayene olmuştum doğumu onunla yapacaktım. Ama şimdi düşününce iyi ki kendi başıma yapmışım diyorum. Benim durumum istisnai olarak sezaryene evrildi ama süreci mükemmel yönettim ki assssla kendimden bu performansı beklemiyordum. Kendimle gurur duyuyorum ve bu gurur sayesinde içimde inanılmaz güzel ve güçlü bir özgüven oluştu.
Merak ettiğin birşey olursa çekinmeden sorabilirsin. İnşallah yavruna sağlıcakla kavuşacaksın ❤️ Huzurlu bir doğum diliyorum ❤️