dogurangaplumba Ebrarcansu01 plasenta posterior olması gereken birşey plasenta arkada yani olması gereken doğumu zorlaştıran bebeği etkileyen birşey değil
annelikrahmettir Ebrarcansu01 Benim doktorum da asistanına not aldırırken plasenta posterior diye ifade etti. Ama sıkıntılı bir durumdan bahsetmedi. Sonra merak edip araştırdım. Plasentanın arkaya yerleşmesiymiş ve riskli bir durum teşkil etmiyormuş.
Ebrarcansu01 Eliff_gny doktor herhangi bir açıklama yapmadı sadece bu sorunla beraber bağırsakta parlaklık görüldü onu söyledi Dr bu konuda bişe demeyince bende de kağan Kocatepe nin açıklamasını dinledim normalmiş olabilirmiş bu pozisyonda
Eliff_gny Ebrarcansu01 plasenta posterior bebeğin eşinin arkadan gelmesi benim rapor da posterior aşağı yerlesimli plasenta postrerior previa yazıyor previa biraz riskli olan rahim ağzını kapatan bende anlamdm kafam karıştı hangisi olduğu. Bende kağan kocatepenin açıklamasını dinledim çarşamba özel hastaneye randevu aldm riskli gebelik takibi yapan doktora hayırlısı artık
Eliff_gny Ebrarcansu01 bana da perinatoloji uzmanı kötü biseyden bahsetmedi ama çok kötü şeyler çıktı karşıma hep araştırıyorum. Kanamam olmadı çok şükür bu haftaya kadar inşallah da olmaz sadece 4 saatten fazla ayakta kalma 10 kg dan fazla ağır kaldırma cinsel ilişki yasak denildi
Ebrarcansu01 Eliff_gny kuzum bende araştırdım detaylidan beri ve 4 buçuk yaşında bir kızım var sürekli ayaktayım inanki benim de hiç kanamam oommadi çok şükür cinsellikle ilgili bişe de demedi kızım 15 kg ama bazen kaldırıyorum kucak istiyor çok şükür bişe olmadı.
Eliff_gny Ebrarcansu01 benimde 4 yaşında oğlum var ayağa kalkmıyorum fazla tuvalet ve yemek yapma dışında bi çocuğum var bakmam gereken onun üstü başı tuvaleti için kalkıyorum çok dikkat et asla kucağına alma bana çocuğun kaç kilo dedi 16 dedm kucağına alma dedi almadm da zaten hiç . Benim en başta düşük riskim vardı kahverengi lekelerim oldu 13 haftada kesildi şimdi bide bu çıktı ne yapcam bilmiyorum düşün düşün dur 1 haftadır öğrendiysem beynimi kemirdim
elmaelmaelma Plasenta posterior zaten normal bir pozisyon değil mi? Benim her zaman öyle söylüyor doktor ama riskli ya da anormal bir durum değil diye biliyorum.
Eliff_gny elmaelmaelma benim rapor da plasenta parantez içinde aşağı yerlesimli plasenta posterior previa yazıyor iyi bisey mi kötü mü anlamadım ama kanama riskine karşı cinsel ilişki ayakta kalma ağır kaldırma yasak denildi kafam allak bullak oldu çok da net bi şekilde açıklama yapılmadı
Yogiii Eliff_gny arkada fakat aşağıda da aynı zamanda öyle yerleşmiş zamanla umarım yukarı çıkar o kısım benim anlamadığım kadarıyla böyle demek istemiş
elmaelmaelma Eliff_gny sizin plesanta previa o zaman. Onda plesenta aşağıda olduğu için biraz riskli oluyor ama o da sık sık görülen bi durum bildiğim kadarıyla. O yüzden çok stres yapmayın. Doktorun verdiği önerilere dikkat edin, takiplerinizi ihmal etmeyin.
Ogrtmenanne Plesanta posterior previa ın riski kanama ve erken doğum bunun için öncelikle cinsel ilşki yasak ,ağır iş yapmamak ve bol bol dinlenmek lazım
Eliff_gny elmaelmaelma dikkat ediyorum yemek tuvalet hariç kalkmıyorum ama 4 yaşında bi oğlum var onunla da ilgilenmem gerekiyor ama çoğunlukla yatıyorum ayakta kalmıyorum
Ebrarcansu01 elmaelmaelma benim ilk kızımda da plasenta previa vardı ama onda da çok şükür bir sorun yaşamadım sonra yukarı çıkmıştı zaten 🥰