Merhaba hanımlar benim hikayemi bazılarınız biliyor bazılarınız da yeni öğrenecek.Öncelikle sayfadan bana Elif adında bir bayan ulaştı gerçekten çok şaşırdım beni ve oğlumu merak eden bu kadar kişinin olduğunu bilmek beni sevindirdi.Bu yüzden buraya gelip toplu mesaj atmak istedim. Sayfa kendini kapatmıştı çocuğun doğumu olduktan sonra ben tekrardan aktıf hale getirdim. Yağız şuan 5 ay 8 günlük bu güne kadar bir çok zorlu süreçten geçtik ilk 2.5 ay gün aşırı hastaneye gidiyorduk. Şuan haftada 1 e indi. Tek tek bahsetmek istiyorum halandaha evime misafir alıp misafirliğe gitmiyorum bu süreç 1 yaşına kadar devam edecek. Evimin terası var temiz hava alması için sık sık oraya çıkarıyorum bebeğimi.ilk iki buçuk ay evde maskeyle ona müdahale ettim ama zamanla benden ve eşimden korktuğunu hissettiğim için maskeyi çıkardık evde çamaşır suyuna varıncaya kadar kaldırdım bu yumuşatıcı ve çamaşır toz deterjanları mutfak gereçlerinin hepsini organik ve kokusuz alıyorum ne kadar bulaşık makinesinden bardaklarım sap sarı ciksa da bu bu şekilde devam edecek 🙂. Evi sık sık havalandırarak her gün temizlik yaparak geçiyor günlerim toz tanesini bile görmek istemiyorum burnuna hemen gidiyor ve hapsiriyor çünkü benim alerjik astimim var ben kendi hayatımdan bunları çıkarmam gerekiyordu ama çıkarmamıştım oğlumda da toza karşı alerjik olduğunu söylediler ona göre evi düzenledim odası ayrı aynı havayı solumuyoruz gece ilk başlarda çok uykusuz kaldım aklım onda kaldı çünkü çok balgam olduğu için kendini boğuyordu bir çok kez boğulmaktan kurtardım kusması çok fazla vardı ama balgam kusuyordu sadece şimdi onlar da azaldı. Şuan 6 kilo 300 gram baş çevresi ve boyu küçük bu yüzden aylık nöroloji doktoruna gidiyoruz duruma göre başına Mrg çekilecek Yağızın doktoru bizimle bağını hiç koparmadi onunla sürekli haberlesiyoruz bu da beni olumlu yönden etkiledi.Yaşıtlarina göre 3.5 ay geriden geliyor buna hareketleri de dahil bu yüzden fizik tedavi doktoruna giriyoruz her gün masaj yapıyorum vücuduna beni anlamasinda sorun yok ama el kaslarını maalesef çok az kullanıyor. Gözleri 2 haftada bir muaynesi vardı göz damarları çok geç gelişti şuan aylık kontrolumuz var. Endokrinoloji uzmaanina gidiyoruz bazı ciğer değerleri yüksek çıkıyor aylık tedavi görüyor bu yüzden her ay belki de 6-7 tüp kan veriyorduk bu da Yağızı çok kötü etkiledi ellerinin üzeri küvezde kalma delik delik geçmeyecek dedi doktoru ben doktorla konuştum mümkünse 2 aylık kontrol yapalım diye artık ağlamasına dayanamıyorum. Kulakta ilk işitme testinden 3. denemede geçti bu süreçte çok zorlandık sağır ve dilsiz olacak diye çok korktum ki detaylı kulak testinde bir kulağında sorun olduğu ortaya çıktı biri tıkalı ve detaylı işitme testinden halandaha gecemedik bir kulağıyla beni duyuyor anlıyor bu bile benim için yeterli ama diğer kulağı içi devlet, özel ve baska şehirde ki doktorlarla muayne halindeyiz inşallah oda düzelecek elimden geleni yapıyorum.2. ayında ameliyat oldu Yağız bağırsakları cinsel bölgesindeki torbasına düşüyordu kasık fıtığı derler ama yağızın ki çok fazlasıyla büyüktü muayne yapınca cerrah hemen ameliyat dedi yoksa bağırsak çürümesi ve düğümlenmesi olursa çok daha zorlanırız. Anestezi doktoru ameliyata izin vermedi çünkü Yağızın her zaman sırtından bir hirlama sesi geliyordu. Çocuk doktoruna muayne olduk ve ameliyat icin onay aldık anestezi doktoru masada kabilir dedi ben korkuyla çocuğumu emanet ettim 1.5 saat sürdü ve başarılı bir şekilde geçti kocaman bir kaşık fıtığı olduğunu söyledi doktor ondan sonra sıkınca kendini kızartması geri aldı ve incecik kaka yapıyordu normal kaka yapmaya başladı. Bir yumurtalığı çok küçük yok denecek kadar ve yukarıda bunun için de tedavi süreci devam ediyor. Bu süreçte çocuğa çok bağlandım ve onu kimse tutmasını istemiyorum şimdi şimdi eşime vermeye başladım ki öpme vb izin vermiyorum sadece başını öpüyorum. Burun temizleme yapıyorum sıklıkla maalesef hemen tıkanıyor. Göbeğinde doğduktan sonra beyazlık oluştu kocaman bir alan bunun için tedavi olmadığını söylediler öyle kalacak göbeği ve boşluk yerleri beyaz renk pigmentleri oluşamadı şimdi de vücudunda bazı lekeler ve kızarıklar çıkmaya başladı dermatolojiye gittik mevsimsel dedi ama verdiği ilaçlar iyi gelmedi alerji doktoruna götürdüm egzama dedi çok küçük doğduğu için vücudu çok hassas dedi şuan vermiş olduğu ilaçları aldık daha iyi ama özel şampuan vb kullanacak Biodermanin onları temin ettik. Alerji için kan aldılar ona da bakacaklar. Yağız 2. Hastaneye yatışında ben o kadar ağladım ve sinir krizleri geçirdim sütüm kesildi 6 ay boyunca sağıp ona vermeye çalıştım ama kesilince elimden bir şey gelmedi emme refleksi yok 7 tane biberon aldım deliği en geniş olanı istedi onda da ememiyor süt kendi ağzına akıyor diye kabul etti. Şuan ek gıdaya geçiş yaptık onda da baya zorlandık yeni yeni ağzını açmaya başladı beyefendi sevgili anneler anlayacağınız ben Yağızla beraber sabri öğrendim şuan çalışmıyorum refakatçi izni verdiler bana annem de bakımı zor olduğu için yapamayacağıni söyledi sürekli kendini doğduğu için bir şey olur diye korktu Eylüle kadar onu büyütmeye devam edeceğim. Bana çok iyi geldi evlat sahibi olmak Rabbim herkese nasip etsin. Bu arada bir daha çocuk sahibi olursam aynı durumla karşı karşıya kalabileceğimi rahîm ağız açıklığı olabileceğini söylediler bana ben Yağızdan sonra çocuk sahibi olmayı artık düşünmüyorum ama bir gün düşünürsem 3. aylardan bana dikiş atılacağını ve sürekli dinlenerek hamilelik sürecini tamamlayacağımı söylediler normalde ben instegram kullanmıyorum ama yağızin doktoru takipleşmek haber alabilmek istedi onun için açtım şimdi 1 yağışını doğduğu gün benim için zor zor olsada 3 Ağustosta hastanede kutlayacağız doktorumuz öyle istedi oğlumla ilgili bilgileri sayfamda bazen paylaşacağım takip etmek isteyen olursa instegram ismim elifkaytazz profilde 3 el resmi var iç içe boyayla yapılmış. Beni merak ettiğiniz için çok teşekkür ederim bu süreçte mucizelerin var olduğunu gördüm ve ona o kadar bağlandım ki size anlatamam.