yenidoğan bebekleri usülsüz bir şekilde özel hastanelere sevk ederek sgk’yı dolandıran şebekeye yönelik operasyonda detaylar ortaya çıktı;
aralarında reyap hastanesi çocuk doktoru Fırat Sarı, Başakşehir Çam ve Sakura hastanesinde görevli dr İlker Gönen’inde bulunduğu çok sayıda doktorun %20 komisyonla çalışıp haksız yere kazanç elde ettikleri ortaya çıktı.
yapılan soruşturmada doktorlar, hemşireler ve hastane yöneticilerininde olduğu 300 kişilik şebekenin; yenidoğan bebekleri çeşitli gerekçeler göstererek kamudan özel hastanelere sevk ettikleri, yoğun bakım ünitesinde günlerce tuttukları ve devlete yüklü miktarda ağır faturalar çıkardıkları tespit edildi.
bahsi geçen hastaneler;
Reyap Hastanesi Esenyurt,
Reyap Hastanesi Çorlu,
Avcılar Hospital,
Beylikdüzü Medilife,
Medicine Esenyurt !!
şebekenin 2 sene içinde yüzlerce bebeği nakil ettikleri tespit edilmiş.
bende Reyap Hastanesi’nde doğum yaptım, bebeğimde enfeksiyon olduğu için yenidoğan yoğun bakım ünitesine alındı. iş bebeği teslim etmeye gelince bir sürü saçmalıkla karşılaştım. eğer uyanık olmasaydım, bebeğimi gidip almasaydım günlerce daha tutacaklardı. ayrı bir postta hastane ile ilgili deneyimimi paylaşacağım zaten. sadece müsait anı bekliyorum..
lütfen bu hastaneye giden varsa bilinçlensin. yenidoğan bebekler üzerinden bile ticaret döndürüyorlar, annelerinden koparıyorlar.
çok yoğun günler geçirdiğim için yorumlara dönemeyebilirim, sağlıcakla kalın♥️