YeniGelinMeselesi sancı geldiğinde doğru nefesle karşılamak lazım, alabildiğiniz kadar uzun nefes alın ve üfleyerek yavaş yavaş vermeye çalışın, içinizden 8e kadar sayabilirsiniz. Acıya odaklanmamak için güzel bir yöntem, 2 doğumumda da bağırmadım ve son ana kadar nefes tekniği çok yardımcım oldu. Son haftalarda hamile yogası yapmayı deneyin, hareketsiz kalmayın, kaslarınız ham olmamalı özellikle doğum sonrası bel ağrıları yaşamazsınız böylece. İlkinde yapmamıştım belim ağrıyordu, 2. doğumda daha bilinçliydim kuş gibiydim doğumdan hemen sonra. Hamile yogası dışında yürüyüş de tavsiye ederim, ama kendinizi aşırı yoracak aktivitelerden kaçının, eklemler çok hassas zaten hamilelikte malum. Rahat ettiğiniz sürece korunmasız ilişkiye girin, bol su için. Bir de normal doğuma giderken dudak kremi almayı unutmayın, acayip ağız ve dudak kuruluğu oluyor.
Ek olasak perine masajı uygulayın. Yırtılmayı daha aza indirerek atılacak dikiş sayısını da azaltırsınız böylece. Vajina girişini esnetiyor perine masajı.